„Kai, rodos, primirštos miesto vietos prisikelia naujam gyvenimui, sėdėti namuose būtų nuodėmė!“, – tikina Ieva. Ir nors sportui ji renkasi sporto klubą, laisvalaikį ji mieliau leidžia gryname ore, o namų ruoša palieka vakarui. Todėl Ieva – akcijos „Švaresni namai – švaresnė Lietuva” ambasadorė.

Gražėjantis miestas kviečia lįsti iš namų

Elektrinių paspirtukų madai praėjusiais metais pasidavusi Ieva į automobilį stengdavosi sėsti tik tuomet, kai kitos išeities nebūdavo. „Taip keliauti ne tik smagu, bet ir naudinga – iki tol gan retai atkreipdavau dėmesį, kaip kinta ir gražėja mano miestas. Tačiau kelionė iš Pašilaičių į miesto centrą – rimtas reikalas, tad laiko apžiūrėti visus kampelius į valias!”, – šypsosi mergina.

Ieva Swan

Labiausiai jos dėmesį tokių rytinių kelionių metu patraukė lygūs ir sutvarkyti takeliai. „Jais kartu su manimi rieda ne tik paspirtukų savininkai, bet ir dviratininkai bei riedutininkai. Tikiu, kad graži ir tvarkinga aplinka įkvepia daugiau laiko praleisti gryname ore.”

Pasak I. Swan, naujam gyvenimui atgimusi Neries krantinė – puikus įrodymas, kaip sutvarkyta miesto erdvė gali pakeisti jo gyventojų laisvalaikį. „Mūsų paupys velniškai gražiai tvarkosi. Čia galima sutikti ne tik bėgikus ar su šunimis pasivaikščioti išėjusius miestiečius, bet ir lėtai vaikštinėjančias poreles ar kavos susitikusius draugus. Neries krantinėje pridygo jaukių kavinukių, tad upe grožėtis jau galima ir su kavos puodeliu – anksčiau to nebuvo!”

Ieva Swan

Miesto aurą kuria žmonės

O kur gražiausia ir jaukiausia? Socialinių tinklų žvaigždė nedvejoja – Vilniaus veidą atspindi Gedimino pilies kalnas. „Gali nuskambėti banaliai, tačiau man tai – geriausia miesto vieta su pačia gražiausia panorama. Todėl norisi, kad ji tokia ir išliktų… ”

Be bėgimo gyvenimo neįsivaizduojanti mergina pasidžiaugia ir Vingio parko takeliais bei Bernardinų sodu. „Prieš gerą dešimtmetį apie pikniką viename iš šių parkų turbūt nė mintis nebūtų šovusi. O šiandien jie pilni iškylautojų (aš pati neretai – viena iš jų!), pokalbių ir juoko – juk miesto aurą kuria ne tik gražios erdvės, bet ir žmonės!”

Ieva Swan

Ieva prasitaria, kad nepaprastai mėgsta ir ilgus pasivaikščiojimus po istorijomis dvelkiantį Senamiestį. Išsukdama iš pagrindinių gatvių, ji įlenda į mažesnes, kuriose ji atranda žavių, autentiškų detalių: „Jaučiuosi tarsi muziejuje su įvairiais paveikslais nukabinėtomis spalvingomis sienomis.“

Negalima sustoti

Tačiau Senamiesčio gatvelėmis slampinėjančios Ievos akys neretai užkliūna ir už apleistų erdvių ir pastatų: „Tai liūdina. Pavyzdžiui, Užupio Respublika – viena jaukiausių miesto vietų, tačiau būtent čia nemažai prastos būklės pastatų, duobėtų gatvelių ar apleistų kiemų. O Užupio panoramos vertos kiekvieno kadro!“

Naujam gyvenimui vertų prikelti vietų yra ir jūsų mieste? Visą mėnesį „Reckitt Benckiser“ kviečia dalyvauti švaros akcijoje: pirkite du bet kuriuos „Cilit Bang“,„Airwick“,„Finish“,„Harpic“ arba „Tiret“ produktus „Maxima“ parduotuvėse, registruokite čekį www.susitvarkom.lt ir miesto erdvę, kurią norėtumėte matyti gražesnę. Daugiausiai balsų sulaukusi erdvė bus sutvarkyta, o ją pasiūliusiam pirkėjui atiteks didysis prizas!

Užsakymo nr.: PT_80329435