Singapūras, arba liūto miestas-valstybė

Kuo ši vieta yra ypatinga? Singapūras tuo pačiu metu yra ir miestas, ir valstybė, ir sala. Bet tai tik pradžia! Kiekviename žingsnyje susipina įvairios kultūros – kinų, malajiečių, indų ir europiečių, kas duoda puikų rezultatą. Judėdami Singapūro gatvėmis galite jaustis kaip kitame pasaulyje! Singapūre gyvena apie 5,5 milijono žmonių – įvairios etninės grupės (įskaitant 76% žmonių iš Kinijos). Todėl ten yra kelios gimtosios kalbos, įskaitant mandarinų, anglų ir malajiečių kalbas. Kultūros derinys, kaip ir nuostabi technologinė plėtra turi įtakos Singapūro unikalumui. Todėl jis yra viena moderniausių ir neįprastų vietų Žemėje. Inovatyvių sprendimų ir atvirumo dėka Singapūras gali būti vadinamas ateities valstybe-miestu, kurį galite pažinti jau šiandien. Verta taip pat paminėti, kad ši Azijos valstybė yra viena saugiausių vietų pasaulyje. Bet kodėl Singapūras vadinamas liūto miestu-valstybe? Palaukite iki pabaigos!

Singapūras

Vieta absoliučiai visiems? Singapūras!

Puiki geografinė padėtis taip pat turi įtakos jo patrauklumui. Kodėl? Singapūras yra pusiaujyje, o tai reiškia, kad čia nėra mums įprastų metų laikų. Visada yra aukšta temperatūra (apie 26°C – 33°C) ir labai drėgnas oras, todėl jūs galite vykti į Singapūrą, kada tik panorėsite, nesijaudindami dėl oro. Be to, Singapūras yra vieta, kur kiekvienas gali rasti kažką sau. Tuo pačiu metu tai verslo, naujovių, technologijų, kurias gali atrasti kiekvienas verslininkas, centras, kaip ir puiki vieta ištrūkti su savo šeima. Ką verta pamatyti, kai esi Singapūre?

Singapūras

Atraskite 3 geriausias vietas žemėlapyje!

– Kinų kvartalas

Tai viena seniausių miesto dalių, dažnai vadinama kinų kultūros lopšiu. Čia rasite šventyklas, įdomią architektūrą bei daugybę kavinių ir suvenyrų parduotuvių. Ieškodami kultūrinės įvairovės, taip pat turėtumėte pamatyti Mažąją Indiją (spalvingiausią gatvę) ir Arabų gatvę (įdomų Rytų stilių).

Singapūras

– Singapūro nacionalinis muziejus

Jei norite pažinti Singapūro kultūrą ir istoriją, turite aplankyti šį unikalų interaktyvų muziejų.

Singapūras

– Marina Bay (kartu su finansiniu centru)

Marina Bay įlanka yra tai, ką jūs tiesiog turėtumėte pamatyti. Puikus kraštovaizdis, kurį supa moderni architektūra, sukuria nepakartojamą vaizdą. Įlankoje taip pat yra vieta,
kur rasite daugybę barų.

Singapūras

Jei norite pajusti skonių atspalvius, jūs atvykote į tinkamą vietą. Singapūro virtuvė puikiai atspindi kultūrinę įvairovę (pajusite Kinijos, Amerikos, Tailando ir netgi prancūzų virtuvės įtaką). Verta paminėti, kad liepos ir rugpjūčio mėnesiais čia vyksta Singapūro gurmanų festivalis, kuris sutraukia turistus iš viso pasaulio!

Atverkite duris į Aziją. Atraskite „Changi” oro uostą!

Kaip patekti į Singapūrą? Žinoma, lėktuvas yra geriausias sprendimas. Lenkijos oro linijos „LOT” jau kurį laiką siūlo tiesioginį skrydį iš Varšuvos į Singapūrą. Bet kaip pasiekti Varšuvą? Jokių problemų! „LOT” siūlo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus, kurių dėka jūs būsite vietoje per 1 valandą ir 5 minutes. Tiesioginis skrydis iš Lenkijos į Singapūrą užtrunka iki 15 valandų. Skrydis vykdomas naujais ir patogiais Boeing-787 „Dreamliner” lėktuvais, kurie užtikrina aukščiausią kelionės komfortą. Visa tai daro didelę įtaką vis didėjančiam Azijos krypties populiarumui.

Singapūras

Verta paminėti, kad kelionės tikslas yra „Changi” oro uostas, kuris yra vienas moderniausių oro uostų pasaulyje. Be to, jis yra vienas iš 5 svarbiausių oro uostų Azijos žemyne. Štai kodėl jis dažnai vadinamas „durimis į Aziją”! Taip yra todėl, kad „Changi” oro uostas yra puikus būdas tolesnei kelionei, įskaitant Indoneziją, Kiniją, Japoniją, Tailandą, Filipinus ir Indiją. 2015 m. „Changi” oro uostas užėmė pirmąją vietą „10 pasaulio oro uostų” reitinguose, kuris aptarnauja daugiau kaip 55 milijonus keleivių. Didelis pliusas yra greitai pasiekiamas miesto centras. Taigi, ar norėtumėte atrasti Singapūrą ir pradėti savo kelionę gilyn į Aziją? Be kita ko, bilietus tiesioginiam skrydžiui iš Varšuvos į Singapūrą galima įsigyti svetainėje www.lot.com.

Singapūras

Grįžkime prie žadėto atsakymo – kodėl Singapūras vadinamas liūto miestu?
Pasak legendos, vandenyne kartą gyveno monstras su liūto galva ir žuvies kūnu, vadinamas „Merlionu”, kuris dažnai padėjo gyventojams. Vieną dieną, kai kilo milžiniška audra ir grėsė didelis pavojus, „Merlionas” apgynė vietos bendruomenę. Ši, išreikšdama jam padėką, padarė jį miesto simboliu.

Taigi, kada skrendate į pirmąją Azijos stotelę – Singapūrą?

Užsakymo nr.: PT_79910167