Ne veltui būtent Senamiestyje vyksta pagrindiniai šalies bei miesto kultūros ir meno renginiai. Čia galima rasti daug muziejų, šiuolaikinio meno galerijų, amatininkų dirbtuvėlių, restoranų, kavinių, o greta prabangių parduotuvių kuriasi jaukios mažųjų verslų buveinės. Ypač smagu, kad pastaruoju metu atgimsta vis daugiau Senamiesčio vietų, kurios ilgai buvo apleistais, visų pamirštais užkampiais.

Plačioji gatvė 4 – ypatingų apartamentų adresas

Viena iš naujam gyvenimui prikeltų vietų – unikali erdvė Plačiosios ir Kruopų gatvių sankirtoje, netoli kiaušinio skulptūros, vilniečių vadinamos „Angelo margučiu”. Šioje ilgus metus apleistoje Senamiesčio vietoje, kur, kaip rodo archeologiniai tyrimai, kelis amžius gyveno pasiturintys miestiečiai, kyla nauji gyvenamieji mažaaukštės statybos namai.

„Senamiesčio arka” pavadintas gyvenamųjų prestižinių apartamentų kompleksas išskirtinis tiek šioje erdvėje tvyrančia senojo miesto atmosfera, tiek savo vieta. O vieta – yra svarbiausias dalykas, kai renkiesi namus. Tam pritaria ir NT ekspertai, ir nestandartinių, šiuolaikiškų, pridėtinę vertę turinčių namų, kuriuose tiesiog gera gyventi, ieškantys žmonės.

Apartamentai yra itin puikioje susisiekimo atžvilgiu vietoje: nuo čia vos per penkias minutes pėsčiomis pasiekiama Rotušės aikštė bei kitos senamiesčio erdvės, kur vyksta visi miesto renginiai. Teatrai, galerijos, muziejai, Aušros vartai, visas urbanistinis Senamiesčio kompleksas, pripažintas UNESCO paveldu, žaliosios poilsio erdvės – taip pat šalia, jiems pasiekti nereikia automobilio. „Greta grožio ir sporto centrai, maisto prekių parduotuvės, vietos augintojų produkcijos prekyvietės – tai labai svarbu. Esame artistiškos prigimties, mūsų draugai, būsimi mūsų naujo būsto svečiai – meno atstovai iš viso pasaulio, diplomatai taip pat labai domisi kultūra. Ir viskas ranka pasiekiama,“ – šiuos ką tik įsigyto būsto „Senamiesčio arkoje” privalumus vardija žinoma cirko artistė Audronė Pavlovičienė. Daugiau nei tris dešimtmečius Audronė kartu su vyru dirbo cirko artistais. Su trupe išmaišė visa pasaulį. Pastaruosius dvidešimt metų pora gyvena ir dirba JAV kartu su cirko “Cirque de soleil” trupe. Taip pat dalyvauja NBA lygos varžybų pertraukų metu rengiamuose artistų pasirodymuose. Tačiau, sako moteris, Lietuva visada juos su vyru traukė grįžti kaip magnetas.

„Senamiesčio arka”

„Čia laukia draugai, giminaičiai, čia švarus oras, gamta ir – galimybė įsikurti prestižiniuose sostinės Senamiesčio apartamentuose, – šypsosi Audronė. – Pasaulyje retai kur rasi tokią galimybę, nes dauguma senųjų Europos miestų senamiesčiuose nevysto naujų gyvenamųjų būstų projektų“. Tad nusprendę, jog laikas rasti nuolatinę gyvenamąją vietą, šeima ilgai ieškojo svajonių būsto. Po poros metų paieškų, būtent tokį rado mažaaukštės statybos komplekse „Senamiesčio arka”. Audronės šeimą sužavėjo nedideli, dviejų ir trijų aukštų su mansardomis projekto pastatai, organiškai įsiliejantys į senojo miesto erdvę. Pasirinkusi jaukų, trijų kambarių su dideliu balkonu butą, pora nusprendė pakeisti išplanavimą – norėjo pakeisti virtuvės vietą. „Mūsų pasirinkimą nulėmė ypatingas projekto vystytojų požiūris, jų rūpestis mūsų patogumais. Buvo atsižvelgta į kiekvieną mūsų norą, būstas perplanuotas ir išpildyti visi pageidavimai. Laiptinėje – vos du butai, lengviau sutarti, kai mažai kaimynų. Jau dabar būsimus namus, į kuriuos planuojame kraustytis vasaros pradžioje – vadiname be galo jaukiais ir nuostabiais,“ – šypsosi Audronė.

Būsto projektas planuojamas pagal individualius kliento poreikius

UAB „ANDRUM Sales“, direktorius, įmonės, kuri vykdo „Senamiesčio arkos“ butų pardavimus vadovas, Mindaugas Ruseckas akcentuoja, kad vertina kiekvieną klientą, tad stengiasi išpildyti ir atsižvelgti į visus pirkėjų pageidavimus, jei būstas perkamas ankstyvoje stadijoje, kai dar galima koreguoti patalpų pradinį planavimą. „Esame palyginus nedidelė NT vystytojų grupė, skirtingai nuo didelių kompanijų – nevykdome šabloninių projektų. Todėl rūpinamės kiekvieno kliento individualiais poreikiais – ne tik pakeičiame pvz., pertvarų, sanitarinių mazgų vietą, bet lanksčiau žiūrime ir pirkimo sutarčių sąlygų derinimą, pastabas. Visada su klientais kalbamės ir ieškome sutarimo.“ – sako M. Ruseckas.

Trijų pastatų apartamentų komplekso „Senamiesčio arka” architektūra darniai įsilieja ir papildo Senamiesčio erdvę. Šiuolaikiškumas ir autentika koreliuoja tarpusavyje. Mažaaukščių pastatų išorinės sienos yra iš aukščiausios kokybės armuoto mūro (keramikinės plytos 25 cm). Fasado apdaila – klinkerio plytelės, struktūrinis tinkas. Vidinių, tarp butų esančių keramikinių plytų sienų storis 38 cm. Tai užtikrina tinkamą triukšmo izoliaciją ir komfortišką gyvenimą. Pastatai suprojektuoti taip, kad viduje ir lauke triukšmo lygis atitiktų tiek darbui, tiek poilsiui būtinas komfortines aplinkos sąlygas. Atitvarinės konstrukcijos užtikrina garso izoliaciją ir apsaugo gyventojus nuo išorinio miesto šurmulio.

A klasės apartamentai

Projekto vystančios įmonės direktorius Artūras Rimavičius akcentuoja, kad nuo pirminio leidimo šio projekto vystymui iki realių statybų – praėjo keleri metai, tad pasikeitė energetinės klasės reikalavimai. Šis projektas statomas pagal visus A klasės statybos reikalavimus, nors techninėje statybų dokumentacijoje, pagal senus teisės aktus, nurodyta pastato B klasė. Visuose pastatuose įrengtas požeminis automobilių parkingas, į kurį patenkama pandusu, įrengti liftai. Langai – aukštos kokybės medienos. Butuose šiluma tiekiama centralizuotai, kiekviename bute numatyta grindinė centrinė – kolektorinė šildymo sistema su novatorišku išmaniuoju šildymo reguliavimo sprendimu. Gyventojai pagal savo ritmą gali automatiškai koreguoti šildymą, taip taupydami šildymo kaštus, gerindami patalpų mikroklimatą bei tausodami gamtą.

„Senamiesčio arka”

Galimybė gyventi būtent Senamiestyje, konkrečiai šių namų „aura”, šildomos grindys ir galimybė turėti daug erdvės – būtent šie dalykai lėmė vienos didžiausių prekybos įmonių projektų vadovės Dianos sprendimą įsigyti apartamentus „Senamiesčio arkos” komplekse. Pastaruosius aštuonerius metus senojoje miesto dalyje gyvenanti moteris sako, kad pirmą kartą apsilankiusi Plačiojoje gatvėje ir pamačiusi naujai statomus namus – jau žinojo, kad čia ir yra nuosavi jos namai. Senamiestyje Dianai gyventi patinka būtent dėl jau minėtų privalumų: visur nukeliausi pėsčiomis, visada būsi miesto pramogų ir kultūros įvykių epicentre. „Šis projektas patiko dėl mažo aukštingumo, o uždaras kiemas, parkingas, pastato ir mano buto išplanavimas suteikia tam tikrą privatumą. Tai – man vertybė. Gyveni miesto širdyje – ir turi galimybę taupyti laiką ir dalyvauti visuose renginiuose. Man darbovietė pasiekiama pėstute. Tuo pačiu turiu privačią, jaukią poilsio ir pabuvimo su draugais erdvę,.” – džiaugiasi Diana sprendimu įsikurti „Senamiesčio arkoje”.

Nedidelį 40 kv. m butą su dideliu balkonu įsigijusi moteris labiausiai vertina 5 m aukščio lubas, nes jai labai patinka turėti tokią didelę erdvę. Diana atmetė visus svarstymus ir siūlymus, didintis buto plotą erdvės sąskaita. „Aukštos lubos – tai privalumas, kurį ne bet kur gali turėti. Džiugina ir šildomos grindys, nes Lietuvos klimato sąlygomis tai labai svarbi kasdienio gyvenimo kokybės detalė.“ Moteris akcentuoja, kad ieškantiems tikrų namų, labai svarbi vieta ir vietos istorija: „Net dar nepastatytuose namuose būti – labai geras jausmas. Gal todėl, kad kaip rodo archeologiniai tyrimai, čia ir anksčiau gyveno ypatingi, kūrybingi miestiečiai. Šita istorija, gaubianti namus – žavi mane, taps mano pačios gyvenimo istorijos dalimi. O jau apsigyvenus, pasikvietus svečių, visada gali būti puikia tema pokalbiui.“

Pasak projekto vystytojų, „Senamiesčio arkos“ būstus kaip gerą investiciją ir patogų būstą šeimos gyvenimui renkasi aukštesnės nei vidutinės perkamosios galios pirkėjai. Kuriems rūpi jų gyvenamosios aplinkos harmonija bei kurti darnų, gyvą miestą, su šiuolaikiškais ir atsakingais gyventojais.

Užsakymo nr.: PT_79897965