Dauguma po regos korekcijos operacijos kalbintų žmonių tvirtino, kad išlaidos operacijai labai greitai atsipirko su kaupu. Dažnas jų priminė, kad neapsisprendusiems būtina paskaičiuoti ne tik finansus, bet ir sugaištą laiką ieškant naujų akinių ar kasdien krapštantis su kontaktiniais lęšiais.

Regos operacijai įkvėpė mama


Šiaulietė, neseniai studijas Didžiojoje Britanijoje baigusi 23 metų Gintarė Miliūtė jau pusantrų metų džiaugiasi puikiais akių operacijos rezultatais. Paprašyta suskaičiuoti, kiek maždaug išleido pinigų akiniams ir kontaktiniams lęšiams, kuriuos nešiojo nuo 14 metų, ji tik atsiduso ir mostelėjo ranka.

Nors Gintarė negailėjo pinigų stilingiems akinių rėmeliams, akinių ji nemėgo, nes jie netiko prie jos smulkaus veido, kasdienai rinkdavosi kontaktinius lęšius. „Akinius privalėjau turėti atsargai. Su lęšiais nesijaučiau saugi, pavyzdžiui, negalėjau eiti į baseiną. Kartą teko net išsiprašyti iš pamokos, nes kontaktinis lęšis labai graužė akį, pasirodo, buvau atvirkščiai jį įsidėjusi. Rytą vakarą krapštytis su lęšiais – menkas malonumas, kai tenka skubėti ar esi pavargęs“, – pasakojo Gintarė.

Ryžtis regos korekcijos operacijai ją įkvėpė mama Ilmeda, kuriai tokia operacija Klaipėdos akių chirurgijos klinikoje „Lirema“ buvo atlikta prieš penkerius metus.

„Paraginau dukrą, kad paprasčiausiai nešvaistytų pinigų kontaktiniams lęšiams ir negaištų laiko“, – sakė po operacijos puikiai matanti, tačiau iki tol ilgą akinių nešiojimo stažą turėjusi moteris. Nosį akiniais jai teko pabalnoti šeštoje klasėje, kontaktinių lęšių išbandyti negalėjo, nes akys buvo pernelyg jautrios.

„Atsibodo sėdėti tarsi už langų. Po operacijos tapau atviresnė, gyvenimas tapo daug paprastesnis ir laisvesnis“, – prisiminė apskaitininke dirbanti Ilmeda Miliuvienė, kuriai ne kartą teko akinius sulaužyti ir pamesti, o tai sukeldavo daug rūpesčių. Ji džiaugiasi, kad pinigus, kuriuos kasmet išleisdavo akiniams, dabar gali skirti kitiems, daug malonesniems dalykams.

Akių chirurgė Lina Socevičienė: „Pasaulyje akių korekcijos lazeriu atliekamos daugiau nei 30 metų ir jau žinoma, kad šios procedūros rezultatai – patikimi ir ilgalaikiai, o kaina greitai atperka išlaidas akiniams ar kontaktiniams lęšiams “

Kainavo vaistai, akiniai ir taksi

Akių chirurgijos klinikos „Lirema“ gydytoja Lina Socevičienė pasakojo, kad neretai regos korekcijos priemones naudojantys pacientai neįvertina netiesioginių su jomis susijusių išlaidų. Jei sulūžo akiniai, tenka prašytis iš darbo ir lėkti gamintis naujų. Pamiršote nusipirkti kontaktinių lęšių priežiūros skysčio? Vėlų vakarą per visą miestą teks važiuoti į vienintelį veikiantį prekybos centrą ar vaistinę.

Kartą gydytoja L.Socevičienė sulaukė paciento skambučio – reikėjo pagalbos išimti akyje „pasimetusį“ kontaktinį lęšį, o vyras skubėjo į svarbias varžybas! Kitą kartą teko gydyti pacientę, kuri su kontaktiniais lęšiais išsimaudė ežere. Moteris prisipažino, kad labai saugojosi, tačiau matyt vandens vis tiek pateko į akis.

„Kilo sunkus akių uždegimas, akys paraudo, perštėjo, jai teko gydytis visą savaitę. Teko užmiršti kontaktinius lęšius ir skubiai pirkti akinius. Žinoma, kainavo ir vaistai, pacientė negalėjo vairuoti, važinėjo taksi, patyrė streso“, – pasakojo gydytoja L.Socevičienė. Ji pastebėjo, kad dažnai net ne finansiniai dalykai, o būtent tokie netikėti nepatogumai padeda pasiryžti pokyčiams – regos korekcijai lazeriu.

Akių korekcijai nereikia jokio specialaus pasiruošimo. Kam galima atlikti akių korekciją lazeriu, o kam ne – galima patogiai sužinoti „Liremos“ svetainėje užpildžius trumpą anketą. Atsakymą gausite per porą dienų. Be to, akių chirurgijos klinikos „Lirema“ kviečia į nemokamą konsultaciją internetu, po kurios greičiausiai nebereikės sukti galvos, ką pasidovanoti sau Kalėdoms.

Laikas brangiau nei pinigai

Pasaulyje akių korekcijos lazeriu atliekamos daugiau nei 30 metų ir jau žinoma, kad šios procedūros rezultatai – ilgalaikiai, o kaina greitai atperka išlaidas akiniams ar kontaktiniams lęšiams. Pavyzdžiui, abiejų akių korekcija lazeriu „Liremoje“ kainuoja 880 EUR. Vienus populiariausių Lietuvoje mėnesinių kontaktinių lęšių galima įsigyti už maždaug 20 EUR, taigi per vienus metus jie atsieis apie 240 EUR, dar papildomai kainuos kontaktinių lęšių skystis.

Išlaidos akiniams gali būti dar didesnės. Pavyzdžiui, jei trumparegystė yra -6 dioptrijos, akinių lęšių gamyba gali kainuoti net kelis šimtus eurų! Tokie lęšiai gaminami iš plastiko, ploninami, kad būtų jaučiamas kuo mažesnis diskomfortas, padengiami atspindžius sulaikančiomis dangomis ir t.t. Pridėkime dar išlaidas akinių rėmeliams, kurių kaina sieks nuo keliolikos iki tūkstančių eurų už vardinius dizainerių rėmelius. Ir šios išlaidos kartosis, kai akiniai sulūš ar tiesiog norėsis naujų.

O juk skaičiuojame ne tik pinigus, bet ir laiką. Jei sulūžta akiniai? Jei kasdien kontaktiniams lęšiams įsidėti, išsiimti ir prižiūrėti sugaištate bent penkias minutes, per metus šios minutės sukapsi į 30 valandų. Per metus lęšių dėliojimas atima daugiau nei parą jūsų laiko arba, galima sakyti, prarandate dvi poilsio dienas! O jei dar kyla akių uždegimas, pametėte lęšį ar užmiršote nusipirkti jų laikymui skirto skysčio…

Taigi, matematika paprasta. Operacija kainuoja pigiau nei akiniai ir kontaktiniai lęšiai. Jei dvejojate, užsukite į lirema.lt arba į vieną iš akių chirurgijos klinikų Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje. „Liremos“ akių gydytojai atsakys į visus jūsų klausimus.

Užsakymo nr.: PT_79883965