Pasak prekybos tinklo „Sveikatinė“ vadovės Rasos Sitkevičienės: „Džiugu, kad sveikatos prevencija vis įgauna pagreitį, jog žmonės savo sveikata pradeda rūpintis anksčiau nei prireikia kreiptis pas gydytojus. Labai svarbu, kad „Sveikatinėse” apsilankę klientai randa prekių ne tik sau, bet ir artimiesiems. Artėjant šventėms, pasirūpinkime ne tik savo, bet ir artimųjų sveikata“.

1. Ortopedinės šlepetės

Kalėdų Senelis laiko supakuotas dr. Luigi šlepetes

Šiltos, išpuoštos šlepetės neretai tampa puikia kalėdine dovana. Vis tik, nepatogi ar netinkama avalynė sukelia ne tik psichologinį ir fizinį diskomfortą, bet ir padidina riziką susirgti įvairiomis ortopedinėmis ligomis. Žmonėms, ypač vyresnio amžiaus, kurie turi problemų su sąnariais, stuburu, kraujotaka ar serga diabetu, rekomenduojama avėti ortopedines šlepetes. Itin patogios, anatomiškai išformuotos jos lengvai prisitaiko prie kiekvieno žmogaus pėdos.

Ortopediniai vidpadžiai - puiki dovana daug vaikštantiems

Jei Kalėdines šlepetes jau suvyniojote ir padėjote po eglute, pagerinti vaikščiojimo komfortą puikiausiai tiks avalynės įdėklai. Jų nešiojimas palengvins judėjimą, tolygiai paskirstys pėdoms tenkantį krūvį, sumažins kojų ir pėdų nuovargį. Kartu su ortopediniais avalynės įdėklais vyresnio amžiaus artimiesiems padovanosite lengvesnį judėjimą.

2. Ortopediniai čiužiniai ir pagalvės

Ketvirtadalį paros laiko žmogus praleidžia miegodamas, dar dalį – gulinėdamas. Nuo to, kaip jis miega, priklauso jo nuotaika ir darbingumas, mat tam labai didelę įtaką turi stuburo būklė. Dėl šios priežasties savo nugara turime rūpintis nuolat. Padovanotas patogus ortopedinis čiužinys ar pagalvė kiekvieną naktį leis išsimiegoti patogiai ir ramiai, o ryte – nubusti žvaliam.

Kalėdų senelis demonstruoja sveikatos dovanas

Ergonomiški ortopediniai čiužiniai ir pagalvės, pagaminti iš natūralių medžiagų, prisitaiko prie žmogaus kūno kontūrų, tolygiai paskirsto svorį ir išlaiko stuburą taisyklingoje fiziologinėje padėtyje. Tuomet žmogaus raumenys visiškai atsipalaiduoja ir jis tinkamai pailsi.

3. Masažo priemonės

Beveik kiekvienas žmogus savo kasdienėje veikloje susiduria su rūpesčiais, stresu ar patiria įtampą. Sugrįžus į namus po sunkios darbo dienos, dažną kankina sąnarių ar raumenų skausmai. Norėdami pagerinti savo artimųjų savijautą, galite jiems padovanoti ekstraktinius masažo tepalus ar gelius. Pavyzdžiui, kaštono ekstrakto tepalas teigiamai veikia kraujagyslių sistemą, venas. Mažina reumatinius, artrito, sąnarių ligų sukeltus skausmus, padeda įveikti raumenų ir stuburo įtampą.

Kalėdų senelis sėdi ant mankštos kamuolio

Įvairūs geliai stiprina ir gaivina kūną po fizinio darbo, intensyvaus sporto ar tiesiog palengvina kasdienį gyvenimą.

Geliuose esantys aukštos kokybės komponentai – arnika, mentolis, kamparas ir rozmarinai – atpalaiduoja įsitempusius raumenis, suteikia ilgalaikę raumenų ir odos regeneraciją. Sudėtyje esantys eteriniai aliejai skleidžia malonų kvapą ir suteikia jėgų, o arnikos ekstraktas – atstato pavargusią odą bei palengvina uždegimą ir sunaikina bakterijas.

4. Specialios kojinės

Statistiškai, sutrikusios kojų venų kraujotakos padarinius jaučia maždaug 30% viso pasaulio gyventojų, dirbančių sėdimą darbą. Norint išvengti su kojų venomis susijusių ligų rekomenduojama daugiau judėti ir naudoti atitinkamas profilaktines priemones. Viena iš jų kompresinės kojinės ar pėdkelnės.

Profilaktinės kompresinės kojinės puiki kalėdinė dovana

Kompresinės kojinės ar pėdkelnės gali tapti ne tik puikia dovana sėdimą darbą dirbantiems artimiesiems, bet ir efektyvia prevencine ir gydomąja priemone, padėsiančia išvengti nuovargio, tinimo ir skausmo.

Kalėdų senelis laiko RelaxSan profilaktines kompresines kojines

Jeigu artimųjų rate turite sergančių diabetu, puikia dovana gali tapti specialios kojinės su sidabro gijomis. Besiūlės kojinės netrina ir nedirgina odos, netrikdo kraujotakos, apsaugo pėdas nuo pažeidimų. Šios kojinės padeda palaikyti pastovią temperatūrą, todėl su jomis šaltą žiemą bus šilta, o vasarą pėdos išliks sausos. Tokios kojinės palengvina judėjimą ir yra puiki diabetinės pėdos profilaktika.

5. Medicinos paslaugos

Kartais ne vien daiktai, bet ir paslaugos gali tapti puikia dovana. Jei esame įpratę savo šeimos nariams ar artimiesiems dovanoti dieną pramogų parke ar šuolį su parašiutu, kodėl gi nepadovanojus medicininės paslaugos? Jau kuris laikas Lietuvoje tampa madinga dovanoti sveikatos tyrimus, konsultacijas su gydytojais ar net reabilitacinį gydymą.

Jei po sunkios traumos artimajam reikia laiko ir pastangų sugrįžti į normalų gyvenimo ritmą, reabilitacija gali tapti puikiu stimulu. Atliekant reabilitaciją žmogus atgauna darbingumą, psichologinį ir socialinį savarankiškumą. Profesionali reabilitacija malšina skausmą, pagreitina sveikimo procesą, sugrąžina judėjimo lengvumą.

Gijos Klinikų dovanų kuponas - dovanokite sveikatą

Jei problema nėra tokia rimta ar, pavyzdžiui, reabilitacijos procesas jau atliktas, galite dovanoti kineziterapijos paslaugas. Gydomosios mankštos padeda atstatyti ar pagerinti judėjimo organų funkcijas, o taip pat puikiai tinka besiskundžiantiems sąnarių ir nugaros skausmais bei mažai judantiems, dirbantiems sėdimą darbą.

Galiausiai, tiek savo oda besirūpinantiems, tiek veido odos problemų turintiems artimiesiems galite padovanoti atitinkamas dovanas, pavyzdžiui, apsilankymą pas dermatologą ar mezoterapiją. Pastaroji medicininė procedūra – viena populiariausių, mat padeda efektyviai atjauninti veido odą. Mezoterapija taip pat atliekama kaklo, dekoltė, plaštakų ir kitose kūno srityse.

Užsakymo nr.: PT_79871275