Šventėms ruošiasi nuo rugpjūčio

Šią savaitę išskirtiniu dėmesiu mėgavosi verslo centrų „3BURĖS“ ir „Vertas“ Vilniuje nuomininkai. Biurų pastatų šeimininkai pakvietė minėti šv. Liucijos dieną – šviesos šventę, pranašaujančią ir Kalėdų pradžią. Gruodžio 13-ąją minima diena turi gilias tradicijas Švedijoje. Anot verslo centro „3BURĖS“ vadovės Rūtos Narutavičės, skandinaviškas tradicijas vienyti su lietuviškosiomis nuspręsta kartu su šiuos verslo centrus valdančios švedų bendrovės savininkais. Nuo pat trečiadienio ryto verslo centro „Vertas“ nuomininkus lankė šventinės veikėjos, dovanojo darbuotojams vaišių. Vėliau biuruose dirbantieji buvo pakviesti pasimėgauti gyva muzika – visiems koncertavo atlikėja Monique. Ketvirtadienį ši ypatinga programa persikėlė ir pas „3BURĖS“ nuomininkus. „Šventė yra viena iš seniausių Švedijoje. Tai krikščioniškų ir pagoniškų tradicijų mišinys, tuo pačiu simbolizuojantis šviesos atėjimą. Taigi mūsų verslo centrų kompleksas gausiai pasipuošė šviečiančiomis lemputėmis, sužibo ir lauke augantys medžiai“, – pasakojo R. Narutavičė. „3BURĖS“ verslo centre įžiebtos ir nestandartinės ekologiškos eglutės, o štai verslo centrą „Vertas“ papuošė net apledijęs medinis laivas.

Rūta Narutavičė

„Bendrąsias verslo centrų erdves papuošėme gruodžio pirmąją savaitę, o pasiruošimas prasidėjo dar rugpjūtį. Iš dekoratorių gavome vizualizacijas, jas vertinome iki galutinio rezultato. Šventiniu laikotarpiu dirbame su dviem agentūromis – viena rūpinasi dekoracijomis, kita – koncertais ir programa“, – pasakojo „3BURĖS“ vadovė. Praėjusiais metais nuomininkus verslo centras nustebino iš 18 metrų aukščio lynu nusileidusia baleto šokėja, kuri čia pat atliko įspūdingą šokį. „Tai – mūsų dovana nuomininkams“, – akcentavo vadovė.

Gurmanams siūlo gerumo akciją

Nemaža dalis biurų, įsikūrusių „Verto“ verslo centre, šventinius vakarėlius pasirinko švęsti čia pat esančiame restorane „PANK`olis brolis“. Anot virtuvės šefo Pauliaus Gaučio, privatūs vakarėliai startuoja jau šią savaitę ir iki pat Naujųjų metų rezervuotas kone kas antras vakaras. „Privatūs vakarėliai vyksta po mūsų įprastų darbo valandų ir tokių švenčių paklausa neslūgsta. Valgiaraštį siūlome individualiai: tokiomis progomis gaminame pagal kiekvieno užsakovo norus. Jie nėra išskirtiniai. Pavyzdžiui, pas mus yra 50 sėdimų vietų, bet priimsime ir apie 90 žmonių kolektyvą. Klientams artima mūsų aplinka, tad jie paprašė patiekti tik karšto vyno ir sausainių, nes sėdėti prie stalo, matyt, neketina ir skirs laiką bendravimui“, – pasakojo P. Gaučys.

Renginio akimirka

Verslo centre „3BURĖS“ įsikūręs restoranų tinko „iLunch“ padalinys šventinį laikotarpį skirs klientų gerumui. Tinklas šiemet tęsia kilnią labdaros akciją „Linksmasis mandarinas“. Pietaudami šiuose restoranuose klientai kviečiami įsigyti mandarinų, kurių vienas įkainotas 50 centų. Visa per akciją paaukota suma atiteks sunkiai sergantiems vaikams, kuriuos jau 7-erius metus globoja Rimanto Kaukėno paramos grupė. Praėjusiais metais bendra klientų ir mūsų restoranų tinklo paaukota suma buvo 1000 Eur. Pardavėme net 700 mandarinų ir šiemet tikimės ne mažesnio akcijos populiarumo“, – sako „iLunch“ restoranų tinklo vadovas Aurelijus Jasevičius. Per pirmąją savaitę jau parduoti net 349 mandarinai, o akcijos „virusas“ plinta – prie iniciatyvos prisidėti paprašė ir dar vienas verslo centras Kaune. „iLunch“ vadovas patikslino, kad pasitarus su paramos grupe planuojama auką skirti konkretiems mažųjų ligoniukų atvejams.

iLunch komanda su akcijos partneriu R. Kaukėnu

Stabiliausia tradicija – vakarėlis

„Sparčiai besikeičiančiame pasaulyje kalėdinės tradicijos yra vienas stabiliausių dalykų“, – teigia žmonių ugdymo kompanijos „Good people“ konsultantas dr. Mantas Tvarijonavičius. Anot psichologo, šis stabilumas yra pozityvi žinia, reiškianti, kad žmonėms tokios tradicijos itin artimos ir aktualios.

Renginio akimirka

„Keičiasi tik organizuojamų švenčių būdas. Prieš 10 metų šventes rengdavo keletas kolektyvo narių ir galiausiai už tai gaudavo medalį arba likdavo kalti dėl nesėkmių. Tačiau šiandien tai jau nebėra tik personalo skyriaus ar biuro administratorių atsakomybė. Dažniausiai prisidėti gali kiekvienas darbuotojas: dalyvaudami nuomonių apklausose, įsitraukdami į organizacines grupes, atsakydami už programą ir pan. Taigi, po renginio nebėra ko kaltinti, nes visi buvo įsitraukę. Taip skatinama iniciatyva „iš apačios“, – teigia M. Tvarijonavičius. 15-os metų patirtį žmonių ugdymo srityje turintis specialistas pastebi, kad smagiausios šventės vyksta įmonėse, kuriose programą rengia patys darbuotojai.

Mantas Tvarijonavicius

Blogosios įmonių praktikos

Ar egzistuoja blogosios šventinių renginių praktikos? Anot M. Tvarijonavičiaus, svarbu šventę skirti pramogai, o ne darbui. „Esu turėjęs atvejį, kai per renginį darbuotojams norėta padaryti šventę, ir seminarą. Regis, lyg ir yra logikos – ir susirinksim, ir pašvęsim. Deja, galiausiai gerai nepavyksta nei viena, nei kita. Reikėtų šventę skirti šventimui, o ne darbuotojų švietimui“, – patarė pašnekovas.

Kita pastebima klaida – daryti pauzę tarp kalėdinių renginių: „Darbuotojai kartais išlempa ir nebežinodami, kaip juos nustebinti, vadovai daro metų pertrauką. Tikimasi, kad tai žmonės labiau lauks ateinančių metų švenčių. Būčiau linkęs šventines tradicijas išlaikyti, tik keisti renginio formatą. Tradicijų paisymas suteikia stabilumo jausmą įmonėje ir gerina darbdavio įvaizdį“.

Renginio akimirka

Ar kalėdiniam įmonės vakarėliui reikšminga vieta? M. Tvarijonavičiaus teigimu, nebūtina išeiti iš biuro. Jeigu kolektyvas neplanuoja klubinio vakarėlio, šventinis pasibuvimas gali vykti ir biure. Anot jo, net ir valstybinės įstaigos į šventes biuruose turėtų žvelgti paprasčiau. „Ne darbo metu kultūringai švęsti tikrai galima. Kartais bulvarinės televizijos laidos sukelia baimę ir niekas nenori būti užtiktas švenčiantis biure. Tai dažnai sunaikina geras idėjas“, – įsitikinęs žmonių ugdymo specialistas.

Užsakymo nr.: PT_79866417