Kas yra garų funkcija?

Į daugelį šiuolaikinių skalbyklių yra integruota garų funkcija – karšti garai išlygina drabužių raukšles, juos atgaivina ir veiksmingiau išskalbia. Garai papildo skalbimo procesą, drabužiai nesukietėja ir nesusiraukšlėja.

Kaip veikia garų funkcija?

Garų funkcija veikia skalavimo ciklo metu, kai garai padeda vandeniui geriau prasiskverbti į skalbinius ir pašalinti dėmes, ir skalbimo ciklo metu, kai garai padeda skalbikliams visiškai ištirpti ir padaro juos veiksmingesnius, taip pagerindami skalbimo procesą. Išskalbti drabužiai būna lygesni, švaresni, geriau atrodo ir maloniau priglunda.

Kada pritaikyti šią funkciją?

Viena iš naudingų garų funkcijos savybių yra ta, kad ji atgaivina skalbinius. Ką tai reiškia? Jeigu norite, kad drabužiai ar kiti skalbiniai būtų gaivūs ir maloniai kvepėtų, galite tai padaryti per 20 minučių: įdėkite skalbinius į skalbyklę ir įjunkite atgaivinimo funkciją – net neįmerktų į vandenį skalbinių kvapas tiesiog išgaruos. Jeigu norite, kad drabužiai būtų minkštesni, pasirinkite minkštinimo funkciją ir jie bus maloniai minkšti, nes bus išgarinti be papildomų cheminių minkštiklių.
„LG Electronics“ skalbyklė

Kurią skalbyklę su garų funkcija rinktis?

Garų funkcija būna dviejų tipų: įprasta garų funkcija ir „TrueSteam™“. Veikiant įprastai garų funkcijai garai sugeneruojami skalbyklei kaitinant vandenį savo apatinėje dalyje iki 75 °C, o „TrueSteam™“ funkcija reiškia, kad garai gaminami specialiu generatoriumi – taip daug veiksmingiau, o garų temperatūra pasiekia 100 °C.

Garų funkcija veikia daugelyje šiuolaikinių skalbyklių, į kai kurias skalbykles yra integruotos džiovyklės – daugiafunkciai įrenginiai, palengvinantys namų ruošos darbus. Kadangi garų funkcija pritaikoma gana plačiai ir šią funkciją turinčių skalbyklių modeliai yra įvairūs, kainų skirtumas nėra reikšmingas, tad modernesnės skalbyklės nėra žymiai brangesnės.

Užsakymo nr.: PT_79732809