Platesnis asortimentas ir skonių įvairovė

„Planuojame, kad nauja gamybos linija praplės mūsų asortimentą ir išaugins eksportą. Dabar mes galėsime greitai pagaminti didiesiems pasauliniams prekybos tinklams reikiamą kiekį padažų ir majonezų, kurie atitiks aukščiausius kokybės standartus“,– sako „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis.

Skirmantas Nevidomskis

Gaminti aplinkos temperatūroje tinkamą laikyti majonezą ir žymiai pailginti produktų galiojimo laiką gaminiuose nenaudodamas konservantų, „Kėdainių konservų fabrikas“ galės dėl naujajame padalinyje taikomų aukštų higienos reikalavimų bei šiuolaikiškų technologijų. Didelis dėmesys bus skiriamas iš aplinkos, nuo personalo rankų bei įrangos pašalinti taršos faktorius, taip pat bus griežtai kontroliuojama žaliavų ir medžiagų kokybė. „Mums jau reikėjo naujos padažų ir majonezų gamybai skirtos linijos, čia mes turėsime galimybes gaminti daugiau ir įvairesnių skonių bei dar geresnės kokybės gaminius. Tai sudėtingas procesas, kurį būtina griežtai kontroliuoti, nes padažų ar majonezų gamyba gerokai skiriasi nuo, tarkim, konservavimo – ten viskas apdorojama ir sterilizuojama aukštoje temperatūroje, o gaminant majonezus to daryti negalime – tad sterilumą tenka užtikrinti kitaip, iš dalies renovuotas tam skirtas pastatas, įrengtas naujas garotiekis, rekonstruota ventiliacijos sistema, vandentiekio mazgas, pastatyta papildomų oro ir vandens filtravimo įrenginių, nes kokybė mums – didžiausias prioritetas“,– sako fabriko vadovas.

UAB „Kėdainių konservų fabrikas“

Vartotojų poreikai auga

Rasa Koržovienė

Šiame padalinyje dirba aukštos kvalifikacijos specialistų komanda, darbuotojų migracija kontroliuojama, todėl į patį pastatą negalima patekti be specialaus elektroninio leidimo. „Gamybos procesas vyksta griežtai kontroliuojant, jonizuotu oru apdirbant pakuotes, CIP (clean in place) sistema plaunant įrangą. Visos šios priemonės leidžia pagaminti gardų bei tikrai išskirtinės kokybės gaminį. Smagu girdėti, kaip darbuotojai kalbasi, jog tai jie gamina skaniausią padažą Lietuvoje. Juolab, daugėja žmonių, kurie domisi savo sveikata, jiems svarbu ką jie valgo ir iš ko tai pagaminta. Galiausiai, žmonės mėgsta atrasti naujus skonius, derinti juos vienus su kitais, ekeperimentuoti. Inovatyvių sprendimų dėka mes galėsime pasiūlyti didesnę įvairovę gaminių, skirtų gurmanams, o kai ką darysime ir pirmieji Lietuvoje“, – tvirtina „Kėdainių konservų fabriko“ gamybos direktorė Rasa Koržovienė. Žinoma, atskleisti būsimų gaminių sudėties ji kol kas nenori – konkurentai visuomet atidžiai stebi vieni kitus, tad ji siūlo kiek lukterėti ir parduotuvių lentynose jau netrukus atsiras ir daugiau gurmaniškų bei tradicinių „Kėdainių konservų fabriko“ gaminių.

UAB „Kėdainių konservų fabriko“ padažai

Investicijos auga

Dėl majonezų ir padažų gamybos perkėlimo atsilaisvins patalpos bei padidės pajėgumas daržovių perdirbimo padalinyje, kuris šiuo metu dirba maksimaliu našumu ir kuriame taip pat jau suplanuotos tolesnės modernizavimo investicijos.

UAB „Kėdainių konservų fabriko“ padažai

„Naujajame padalinyje bus galima gaminti majonezus ne tik iš rapsų, bet ir alyvuogių, avokadų bei kitų aliejų, pagardinti juos daržovėmis, įvairiais prieskoniais. Bus gaminami pomidorų pastos, jogurto ar daržovių pagrindo padažai. Gaminiai pilstomi į stiklinę ar daugiasluoksnio plastiko pakuotę, kuri maksimaliai apsaugo produktą nuo išorės poveikio ir išlaiko juslines savybes visą galiojimo laiką“, – pasakoja S. Nevidomskis. Jis pabrėžia, jog net atidarius naująjį padalinį, šalia esantis fabrikas našiai veiks ir toliau – jame nuolat atnaujinamos linijos, investuojama į vis modernesnius ir inovatyvesnius įrenginius, pritaikomos pažangiausios naujovės. 2017–2018 m. čia buvo investuota daugiau nei 0,5 mln. eurų.

UAB „Kėdainių konservų fabrikas“

„Be konservantų“ jau tapo bendriniu kokybės vardu

UAB „Kėdainių konservų fabriko“ padažai

Sveikatos apsaugos ministerija ir „Kėdainių konservų fabrikas“ prieš metus pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo įsipareigojo gerinti maisto produktų sudėtį – mažinti druskos kiekį. O jau gruodį bus pasirašytas bendradarbiavimo tęstinumą užtikrinantis dokumentas. „Mūsų fabrikas visuomet teikė prioritetą kokybei ir gaminiams iš kuo sveikesnių ir, žinoma, Lietuvoje auginamų produktų. Jau pelnytas ir nuolat augantis pirkėjų pasitikėjimas rodo, kad einame teisingu keliu, tad atsakingai ir su džiaugsmu tęsiame šią iniciatyvą“, – sako fabriko generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis. „Kėdainių konservų fabrikas“ jau dabar yra sumažinęs druskos kiekį didžiojoje dalyje marinuotų agurkų, konservų burokėlių, pomidorų, pomidorų padažų receptūrų. Nesenai rinkoje pasirodė Gaminu su meile šūkiu pažymėti pomidorų padažai „Su bazilikais” ir “„Napoletana” su sumažintu cukraus ir druskos kiekiu. Taip pat, norime pastebėti, jog naujoje linijoje gaminsime ir kečupus be krakmolo, be konservantų bei su sumažintu cukraus ir druskos kiekiu.

UAB „Kėdainių konservų fabrikas“

„Kėdainių konservų fabrikas“ įkurtas 1944 m. 1996 m. bendrovė buvo privatizuota, o nuo 2004 m. veikla vykdoma fabrike Šingalių kaime, netoli Kėdainių.

UAB „Kėdainių konservų fabrikas“

Šiuo metu bendrovė gamina majonezus, padažus, konservuotas daržoves, vaisius, uogienes ir džemus, konservuotas sriubas, užtepėles. Dauguma įmonės produktų pagaminti iš natūralių žaliavų, be skonio stipriklių, saldiklių ir GMO. Prioritetas teikiamas lietuviškoms daržovėms ir tradicinei gamybai. „Kėdainių konservų fabrikas“ eksportuoja apie 25 proc. produkcijos. Daugiausiai į Jungtinę Karalystę, Airiją, JAV, Vokietiją bei Latviją, aktyviai dirbama Skandinavijos, Vakarų Europos, Afrikos, Azijos šalyse.

Užsakymo nr.: PT_79708989