„Projektuodami „Žvėryno vakarus“ orientavomės į aukščiausios kokybės komforto kūrimą būsimiems gyventojams, – pasakoja architektas A. Kaušpėdas. – Mūsų tikslas buvo sukurti namus žmogui, kuris ieško visais atžvilgiais pažangaus bei išskirtinio būsto, tačiau nenori atitrūkti nuo gamtos ir ramybės. Kartais, atrodo, nesuderinami dalykai harmoningai susijungia į vieną visumą ir rezultatas pranoksta visų lūkesčius.“

Ateitis ant namų slenksčio

„Žvėryno vakarai“ – projektas, skirtas į progresą, inovacijas, sveiką gyvenseną, švarią aplinką ir visapusišką gyvenimo kokybę orientuotiems žmonėms. Tai vienas iš pirmųjų Žvėryne A+ energinės naudingumo klasės daugiabučių. Ši klasė užtikrina pastato tvarumą, taupomą energiją, naudojamus atsinaujinančius energijos šaltinius.

Projekto architektas Algirdas Kaušpėdas copy

Būtent alternatyvi energija yra vienas didžiausių „Žvėryno vakarų“ išskirtinumų. Ant pastato stogo bus pastatyta saulės jėgainė, kurioje sugeneruota elektros energija bus aprūpinamos bendrosios namo erdvės. Taip bus galima sutaupyti ir gyventi ekologiškiau. Be to, prie namo įrengtos elektromobilių įkrovimo stotelės užtikrins saugų ir greitą elektromobilio įkrovimą patogiu metu.

Namai turi tarnauti žmogui, o ne žmogus namams, todėl visuose butuose bus įrengiama „Protingojo namo“ sistema, kuri leis nuotoliniu būdu, vos keliais išmanaus įrenginio mygtukų paspaudimais valdyti apsaugą, grindinį šildymą ir vėdinimą. Prie šios sistemos gyventojai turės galimybę prijungti ir valdyti beveik viską – nuo apšvietimo iki kavos aparato.

Ryte, suskambus žadintuvui, nepajudinus nė piršto, pakyla žaliuzės, pasigirsta mėgstamiausia daina, o kavos aparatas ima ruošti garuojantį rytinės kavos puodelį – dabar taip gali atrodyti kiekvieno „Žvėryno vakarų“ gyventojo rytas.

Žvėryno vakarai

Maža to, kiekviename bute įrengiama rekuperacinė sistema, garantuojanti šviežią ir švarų orą bei padedanti tausoti sveikatą. Prie jos bei buitinių prietaisų tausojimo prisidės ir name įrengtas elektromagnetinis vandens nukalkinimo prietaisas. Jaukumo ir estetikos namams suteiks individualiai reguliuojamas grindinis šildymas, o jaustis saugiai leis aptverta, filmuojama, rakinama ir LED šviestuvais apšviesta bei nuolat saugoma namo teritorija.

Projekto kūrėjai inovacijų įdiegė ir jo pristatyme – kadangi namas dar statomas, kiekvieną butą bei vaizdus pro jo langus galima pamatyti individualiai rengiamo pristatymo metu, kuomet autentiška namo aplinka per didelį ekraną demonstruojama virtualioje realybėje. Tokios butų apžiūros organizuojamos gyvo susitikimo metu bei nuotoliniu būdu, kadangi projektas sudomino ne tik įvairiuose Lietuvos miestuose, bet ir kitose valstybėse gyvenančius lietuvius bei užsieniečius.

Vieta, vieta ir dar kartą vieta

„Visur gerai, bet namie geriausia“, o dar geriau, kai namai yra geroje vietoje. Saltoniškių gatvėje statomas „Žvėryno vakarų“ projektas yra atokiau nuo gatvės šurmulio, tačiau čia pat – viskas, ko tik gali prireikti patogiai kasdienybei: pėsčiomis akimirksniu pasiekiami didžiausi šalies prekybos („Panorama“, „Europa“, CUP), sporto, pramogų̨ bei laisvalaikio centrai, gydymo įstaigos, Nacionalinė dailės galerija, bankai bei verslo centrai, vienas jų – „Green Hall 2“, kuris neseniai buvo pripažintas geriausiu architektūriniu statiniu Vilniuje.

„Žvėryno vakarai“ – ideali vieta norintiems gyventi miesto širdyje, tačiau jaučiantiems artumą gamtai. Neries pakrantė ir Vingio parkas – beveik ranka pasiekiami, taigi pasivaikščioti su mylimuoju, vaikais ar augintiniu šio namo gyventojai galės gražiausiose sostinės vietose, visai šalia namų.

Gyvenantys Žvėryne, bet dirbantys šalia esančiuose rajonuose, į juos gali nueiti pėsčiomis ar nuvažiuoti itin greitai. Sveikos gyvensenos šalininkams sukurtos visos sąlygos į darbą nukakti pėsčiomis, dviračiu ar elektriniu paspirtuku, nes Žvėryne neseniai atnaujinti ir vis plečiami dviračių ir pėsčiųjų takai. Gyvenimas arčiau visko padeda išvengti stovėjimo automobilių spūstyse ir savo laiką paskirti tam, kas iš tikrųjų svarbu.

Žvėryno vakarai

Jaukiam gyventojų poilsiui vidiniame uždarame kiemelyje bus sukuriama žalioji poilsio erdvė, o netoliese sklypo bus įrengiama erdvi mažųjų gyventojų žaidimų aikštelė bei nemokama alternatyva sporto klubui – lauko treniruokliai. Didelis dėmesys bus skiriamas prieš namą esančiam žaliajam skverui, kuris bus visiškai renovuotas, apželdintas ir pritaikytas gyventojų laisvalaikiui.

Dalis žemesniųjų aukštų gyventojų galės džiaugtis miško vaizdais pro savo butų langus, nes statant projektą išsaugota autentiška ilgaamžė medžių alėja. Gyventojams, norintiems pasimėgauti žvaigždžių lietumi ar Vilniumi iš aukštai, taip pat nereikės niekur išvykti: ant namo stogo įrengta terasa, erdvios lodžijos ir dideli balkonai leis tai daryti savo namuose.

Svarbiausias „Žvėryno vakarų“ projekto statytojų tikslas – kurti ne kvadratinius metrus, o namus maksimaliai kokybiškam gyvenimui, būtent tai atspindi ir projekto šūkis – „Tobulam gyvenimui“.

Trumpai apie „Žvėryno vakarus“:

Projekto svetainė: www.zverynovakarai.lt
Adresas: Saltoniškių g. 44, Vilnius
Paskirtis: gyvenamoji (visų butų)
Aukštų skaičius: 10
Energinė klasė: A+
Kambarių skaičius: 1–5
Architektas: UAB „JP architektūra” (projekto vadovas A. Kaušpėdas)
Plėtotojas: UAB VALOR LT
Pagrindiniai rangovai: UAB „Vilniaus rentinys“, UAB „Veikmės statyba“, UAB „Rinva“
Statybų pabaiga: 2019 m.

Užsakymo nr.: PT_79683193