Su kokiais didžiausias iššūkiais susiduriate ieškodami naujų darbuotojų?

Santykis darbo rinkoje pasikeitė – dabar dažniau ne darbuotojas ieško darbo, o darbdavys ieško darbuotojo, tad reikia įdėti daugiau pastangų tiek pačiam darbuotojo paieškos procese, tiek kuriant patrauklias darbo sąlygas darbuotojui. Situacija darbo rinkoje skatina ieškoti ir kitų sprendimų – pavyzdžiui, dalį darbo funkcijų „robotizuoti”.

Kaip pavyksta pritraukti kvalifikuotus specialistus? Kokias priemones naudojate, kad pritrauktumėte geriausius?

Šiandien vien įdėti darbo skelbimą neužtenka, todėl stengiamės sukurti savo darbuotojams tokias darbo sąlygas, kad darbą organizacijoje jie noriai rekomenduotų savo pažįstamiems. Labai glaudžiai bendradarbiaujame su mokymo įstaigomis – nuo universitetų iki profesinių mokymų centrų. Kviečiame studentus į įmonę susipažinti su veikla, skaitome paskaitas, sudarome sąlygas įgyti patirties praktikų metu. Šiuo metu kryptingai dirbame su Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, kuriant pastatų priežiūros specialisto mokymo programą. Ši programa leistų būsimam specialistui įgyti tokių kompetencijų, kurios būtinos kokybiškai pastatų priežiūros paslaugai suteikti. Kaip lyderiaujanti įmonė, siekiame, kad įmonėje dirbtų motyvuoti savo darbą mylintys ir išmanantys darbuotojai. Tai nelengvas uždavinys šiuolaikinėje darbo rinkoje.

Jūratė Rasiulienė

Kokių skirtingų kompetencijų reikia Jūsų ieškomiems kandidatams?

„Mano Būstas” grupėje dirba daugiau nei 3000 darbuotojų. Kadangi veiklos yra labai įvairios, tad ir reikalingos kompetencijos labai skirtingos – nuo tiesiog noro dirbti iki ekspertizių atlikimo patirties. Didelė darbuotojų dalis dirba pastatų priežiūros srityje – tad labai vertinamas statybų /remonto darbų ar inžinerinių sistemų (šildymo, elektros, vėdinimo ar silpnų srovių) išmanymas. Be to, organizacijoje dirba daug finansų, teisės, informacinių sistemų ir kitų sričių specialistų. Tačiau svarbiausias dalykas pasirenkant darbuotoją – jo atsakingumas, iniciatyvumas ir noras tobulėti.

Kokie „Mano būsto“ kaip darbdavio išskirtinumai?

Esame rinkos lyderiai visose rinkose, kuriose dirbame – tiek Baltijose šalyse, tiek užsienyje. Organizacijoje dirba patyrę ir profesionalūs darbuotojai, tad galime užtikrinti galimybę įgyti patirties jauniems darbuotojams. Darbuotojai turi puikias galimybes augti ir tobulėti. Daug investuojame į darbuotojų mokymus. Kadangi priklausome tarptautinei „City Service” įmonių grupei, darbuotojai turi puikias galimybes ne tik karjerai Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse, kuriose „City Service” vysto veiklą.
Esame šiuolaikiška organizacija – naudojame kokybiškus darbo įrankius, modernią įrangą bei taikome efektyvius darbo organizavimo metodus. Pastaraisiais metais daug investavome į darbo sąlygų gerinimą – persikėlėme į naujus biurus, organizuojame sveikatinimo programas, edukacinius ir pramoginius renginius.

Ar „Mano Būstas” visose grandyse turi aukščiausios klasės ekspertus?

Stengiamės, kad visų grandžių darbuotojai turėtų galimybes nuolat ugdyti profesines kompetencijas. Investuojame tiek į techninio personalo, tiek administracijos darbuotojų, tiek vadovų kompetencijų ugdymą. O aukščiausią kompetenciją turintys darbuotojai savo žiniomis ir patirtimis dalijasi su kolegomis.

Užsakymo nr.: PT_79592653