Dažnai žiemą sunku laviruoti tarp grožio ir praktiškumo. Juk daugybė batų tiesiog nepritaikyti lietuviškoms žiemoms, kai kartais šalta, kartais drėgna, kartais sausa ir labai šalta ir t.t. Mano galva, pirmuoju smuiku turi groti patogumas, ypač šaltuoju sezonu. Tačiau, kaip ir tu, vis tiek ieškau kažko traukiančio akį, madingo, to, kas praskaidrintų dieną ir pagyvintų mano kasdienius derinius.

Neabejoju, jog šiuolaikinių, skubančių moterų spintose nėra vietos gražiems, bet nepraktiškiems batams. Todėl sudariau savo TOP 5 avalynės tendencijų rekomendacijas.

Šį sezoną vertinamas grubus padas, neaukštas ir storas kulnas, kuris suteikia elegantiškumo, tačiau tuo pačiu apsaugo nuo šalčio, drėgmės ar greito susidėvėjimo.

Moderniai miesto stileivai

CHELSEA tipo batai – mėgstančioms nemirštančią klasiką. 60-iais šio tipo avalynė išpopuliarėjo Anglijoje, ypač tarp roko žvaigždžių nuo The Rolling Stones iki The Beatles – visi avėjo chelsea aulinukus. Jie asocijavosi su stilingumu, laisve ir nerūpestingumu. Iki šiol jie išlieka populiarūs ir yra dėvimi tų, kurie vertina rock&roll stilių. Man jie nepamainoma kasdieninės aprangos dalis, tinkanti prie klasikinių kelnių, patrintų džinsų, sijono ir net suknelės.

Gatvės stilius
VAGABOND aulinukai

STORO KULNO – modernioms gatvės stileivoms. Šio tipo avalynė buvo ypatingai populiari 2018, todėl be abejonės žengs ir į kitus metus. Dievinu grubaus pado ir storo kulno avalynę, ypač aulinukus. Kartais atrodo, jog trumpi batai žiemą ne itin šildo, tačiau patikėk, tokio storio padas ir kulnas neleis šalčiui prasiskverbti.

DEKORUOTI GRANDINĖLE – toms, kurios vaikosi tendencijų. Grandinės motyvai šį sezoną vyrauja visur: nuo papuošalų, aprangos iki avalynės. Tad jei nori neatsilikti, ieškok gana paprasto ir prie visko derinamo dizaino su kibirkštėle – akcentu, kuris suteiks tavo deriniui daugiau energijos ir charakterio.

VAGABOND aulinukai

Subtiliai ir elegantiškai biurio moteriai

MOKASINAI ŽIEMĄ – kai biure norisi persiauti ir jaustis nevaržomai. Jeigu galvoji, kad mokasinai nesuderinami su šaltuoju sezonu – klysti. Kiek kartų teko sėdėti darbe su peršlapusiais batais? Net jei vairuoji automobilį, mažų netikėtumų gali atsitikti bėgant nuo automobilio iki biuro. Todėl tikrai šaltomis žiemomis ar itin drėgnu oru, siūlyčiau biure turėti batus, kurie būtų patogūs, atitiktų aprangos standartus ir su jais jaustumeisi puikiai. Persiauti batus biure yra fantastiška išeitis – šiltus ir pašlapusius palik džiūti, o lengvus, patogius ir stilingus įsispirk dirbdama biure.

Gatvės stilius
Mokasinai VAGABOND

SOLIDAUS KULNO IR IŠSKIRTINIO MODELIO - elegantiškoms biuro damoms. Žinau, kaip kartais gali atsibosti biuro aprangos kodai ir taisyklės, ypač toms, kurios dirba įmonėse, turinčiose griežtas biuro aprangos taisykles. Kartais aukštakulniai gali labai varginti, o klasikiniai taip pabosta. Todėl šį sezoną gamintojai atsižvelgė ir į tai. Pristatomi nedidelio kulno, tačiau itin patogūs aukštakulniai tiksiantys ir prie biuro aprangos. Ypač man patinka uždaras ir vos iškirptas šių batų viršus, jis sudaro nepamirštamą įspūdį ir vizualiai prailgina kojas.

Gatvės stilius
Vagabond aulinukai

Na, o toms, kurios net nedidelių kulnų avėti nesiryžta – vis dar be proto madingi lakuoti vyriško tipo suvarstomi batai. Aš asmeniškai rinkčiausi juos, mat berniokiškas stilius man prie širdies. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, jog turi ir atrodyti “kaip berniukas”, pasidažyk ryškiai lūpas, užsisek sijoną ir pažaisk su šiek tiek raštuotomis pėdkelnėmis. Rezultatas bus stulbinantis.

Gatvės stilius
Vagabond bateliai

VAGABOND avalynės ieškokite STEP TOP salonuose bei www.shoesonline.lt

Užsakymo nr.: PT_79586935