„Kai pernai pradėjome projektuoti namus „Miesto ritmu“, centrinėje Vilniaus dalyje statomuose naujuose daugiabučiuose buvo juntamas 3-4 kambarių, bet kompaktiškų ir racionaliai suplanuotų butų trūkumas. Mūsų grupės brokeriai nuolat patirdavo, kad jaunos šeimos, nebeišsitenkančios 1-2 kambarių bute ir ieškančios didesnio būsto, nerasdavo tinkamo variantų naujos statybos namuose. 3-4 butų buvo nedaug, jie įrengti viršutiniuose daugiabučių aukštuose, didelio ploto todėl palyginti brangūs. Nusprendėme užpildyti nišą ir sukurti pasiūlą Šnipiškių rajone, kurio perspektyvomis tikime“, – sako Gediminas Pruskus, „Inreal“ grupės vadovas.

Daugiabučių projektą „Miesto ritmu“ statanti inovatyvi generalinės rangos bendrovė „Conresta“ yra viena iš sparčiausiai augančių statybos įmonių šalies statybų sektoriuje. Darbai pradėti šių metų birželį, o kitų metų rudenį naujakuriai jau galės keltis į naujus namus. Du 7 ir 8 aukštų daugiabučiai gyvenamieji namai kyla Šnipiškių rajone, adresu Žalgirio g. 106A. Projektas plėtojamas atokiau nuo pačios Žalgirio gatvės, aptvertoje ir rakinamoje namų teritorijoje gyventojams bus įrengtos poilsio zonos bei vaikų žaidimo aikštelė.

Miesto ritmu

Pasak generalinės rangos bendrovės „Conresta“ direktoriaus Luko Laukaičio kokybė projektuose suvokiama plačiau nei statybų užbaigimas laiku ir gebėjimas „įtilpti“ į projektui skirtą biudžetą. „Visų pirma siekiame glaudaus bendradarbiavimo su užsakovu, todėl projekto skaičiavimo ir įgyvendinimo stadijose ieškome sprendimų, leidžiančių optimizuoti procesus, taip pat visada džiaugiamės prisidėdami prie miesto pokyčių bei modernėjančių sostinės rajonų plėtros“, – sako UAB „Conresta“ direktorius.

Anot G. Pruskaus, paskutinius trejus metus Šnipiškių rajonas pasižymi itin aukštu likvidumu, o Žalgirio gatvė iš beveidės gamybinės teritorijos virsta modernia naujojo sostinės centro tąsa. „Rajono vertę augina planuojamos miesto investicijos į infrastruktūrą, nauji verslo centrai bei gyvenamieji projektai. Mums labai įdomu prisidėti prie šios teritorijos konversijos, naujo jos veido kūrimo“, – sako „Inreal“ grupės vadovas.

Miesto ritmu

Nedideli, bet pritaikyti šeimai

Dviejuose projekto „Miesto ritmu“ daugiabučiuose bus įrengta 114 butų nuo 1 iki 4 kambarių, nuo 25 iki 115 kv. m. ploto. Butai su daliniu įrengimu kainuoja nuo 1401 eurų už kv. m. Beveik pusė visų butų yra įvairaus ploto trijų kambarių būstai – nuo 54 kv. m. ploto iki didesnių, 65 kv. m ploto.

„Ypatingą dėmesį skyrėme butų vidaus suplanavimui todėl net nedidelio ploto būstai atrodys erdvesni – tai vienas iš mūsų ištobulintų įgūdžių. Keletą pastarųjų metų buvome susitelkę į prestižinės klasės antro būsto plėtros projektus Klaipėdoje ir Kuršių nerijoje – norėdami patenkinti pirkėjų poreikius, turėjome pasiūlyti kompaktiškus, bet šeimai patogius butus. Be to, pirkėjams juos pasiūlėme su pilna apdaila, o dalį butų – ir su baldais. Todėl žinome, kaip turi būti suprojektuota erdvė, kad šeima galėtų ją optimaliai panaudoti. Tokių pačių principų laikėmės ir plėtodami projektą „Miesto ritmu“, – pasakoja G. Pruskus.

Pasiūlys butų su pilna apdaila

Projekte „Miesto ritmu“ penktadalį butų „Inreal“ grupė pasiūlys su visiška apdaila – pirkėjams beliks pasirūpinti baldais ir buitine technika. Butai su visiška apdaila kainuoja nuo 1893 eurų už kv.m.

„Mes jau esame atsirinkę ir praktikoje patikrinę subrangovus bei medžiagas, kurių kainos ir kokybės santykis yra optimalus. Vis daugiau pirkėjų visišką apdailą įvardija kaip buto privalumą. Jei matysime, kad paklausa yra didesnė, butų su visiška apdaila įrengsime daugiau“, – teigia „Inreal“ vadovas.

Bendrovių patirtis – saugumas pirkėjams

„Inreal“ grupė per penkerius metus po krizės Klaipėdoje ir Kuršių nerijoje išplėtojo aštuonis projektus – visi jie yra apleistų teritorijų konversija, ir pastatų „vaiduoklių“ rekonstrukcija. Du gyvenamieji projektai pačioje Klaipėdos širdyje – „Danės užutėkis“ ir „Dangės krantinės“ – pelnė pripažinimą Europos verslo apdovanojimuose. „Dangės krantinės“ yra vienas iš trijų objektų Lietuvoje turinčių autentiškumo sertifikatą ir už atgaivintą senamiesčio dvasią apleistoje teritorijoje pažymėtas autentiškumo ženklu.

Interjeras

Vilniuje „Inreal“ grupė viena pirmųjų po krizės investavo į naują gyvenamąjį projektą ir Valakampiuose išplėtojo daugiabutį „Elniakampio namai“. Dar anksčiau, 2007 m., A.Juozapavičiaus g. „Inreal“ grupė pastatė gyvenamąjį projektą „Nida“ – vieną pirmųjų naujų daugiabučių Šnipiškių rajone.

Naujojo gyvenamojo projekto Vilniuje „Miesto ritmu“ generalinės rangos bendrovę „Inreal“ grupė vertina dėl patirties, atsakingumo ir patikimumo. „Rinkoje veikiame porą dešimtmečių, turime didelę patirtį visose nekilnojamojo turto vertės kūrimo grandyse, todėl puikiai žinome, kad galutinis rezultatas priklauso ir nuo statybos bendrovės patirties bei patikimumo – tai pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos rinkomės generalinį rangovą“, – teigia G. Pruskus.

Interjeras

Šiemet generalinės rangos bendrovė „Conresta“ tapo 4-ta statybų įmone Lietuvoje, kuriai statybos darbus patiki ir valstybės sektorius, ir nekilnojamojo turto plėtotojai bei pramonės įmonės. 2016 m. bendrovė pateko tarp 1000 pažangiausių Europos kompanijų (angl. 1000 Companies to Inspire Europe 2016), kurių sąrašą sudarė Londono vertybinių popierių birža (LSEG), o įtakingas JAV verslo žurnalas „Inc“ paskelbė „Conresta“ trečia sparčiausiai besivystančia statybos įmone Europoje. Už save apie bendrovę kalba ir tarptautiniai įvertinimai. „Conresta“ statytas „UNIQ“ verslo centras pirmas statinys Lietuvoje įvertintas tarptautiniu aplinkosaugos LEED Platinum standartu, numatančiu, kad pastato konstrukcija ir pasirinktos statybinės medžiagos būtų nekenksmingos aplinkai. „Palangos koncertų salės“, verslo centro „UNIQ“ statybos bei Rudaminos paukštyno rekonstrukciją įmonei įteikti net trys „Lietuvos metų gaminio“ aukso medaliai. Už spartų įmonės augimą, lankstumą ir inovacijas 2016 m. „Conrestai“ skirtas verslo „Gazelės“ apdovanojimas, siejamas su kokybės ženklu. Unikaliausių įmonės projektų sąrašą neseniai papildė – grandiozinio penkių žvaigždžių viešbučio „Pacai“ rekonstrukcija, bei išskirtinės architektūros poilsio apartamentai „Eglė“ Palangoje.

Terasa

“Esame inovatyvi ir sparčiausiai auganti kompanija, todėl išskirtinį dėmesį teiksime inovacijoms bei procesų efektyvinimui. Itin daug dėmesio skariame komandos ugdymui, propaguojame kokybės vadybą, darbų saugą bei aplinkosaugą. Visa tai lemia aukštą mūsų paslaugų kokybę, kurią įvertina ir užsakovai, ir galutiniai vartotojai – žmonės, kurie gyvena ir dirba mūsų pastatytuose objektuose“, sako UAB „Conresta“ direktorius L. Laukaitis.

Užsakymo nr.: PT_79358909