„Visi eina ta linkme, kad darbus padaryti kaip įmanoma greičiau ir mažiausiomis sąnaudomis. Kita priežastis – ūkininkai nori kuo mažiau išvažinėti savo žemę, kad nesusidarytų dirvos padas. Paskutiniu metu jie pritaikė technologines linijas, kuriomis ir tęsia technologinius procesus. Įvykdyta sėja palieka technologines linijas ir visi kiti procesai kaip tręšimai yra vykdomi tose technologinėse linijose, kur augalas jau nebeauga, o mes turime vienas vėžes, kuriomis ir važinėjame“,– sako Antanas Juostas, „Konekesko“ Serviso plėtros vadovas Baltijos šalims.

Pasak A.Juosto, Lietuvos ūkininkai seka užsienyje populiarias žemės ūkio tendencijas, tad greičiausia ir Lietuvoje ateityje vis populiaresnė bus ražieninės sėjamosios ir beariminė žemdirbystė.

„Grįžtame prie beariminės žemdirbystės, ražieninkų sėjamųjų. Po keletos metų, mes pamatysime, kad ražieninės sėjamosios bus vienos populiariausių Lietuvoje, nes: išvengiame arimo, vėjo, saulės, lietaus erozija – į tai ūkininkai pastaruoju metu labai kreipia dėmesį“, – sako „Konekesko“ Serviso plėtros vadovas Baltijos šalims.

Iš technnikos, šiuo metu tarp ūkininkų populiarūs atnaujinti AXION traktoriai. Ą atnaujino gamintojas? Plačiau – vaizdo siužete.

Užsakymo nr.: PT_79346591