– Andriau, papasakokite, kaip kilo „Kieto puodelio“ idėja?

– Kartą žmona nupirko ir savo mamai padovanojo metalinius puodelius. Mums labai patiko jų dizainas, forma, o pats jausmas geriant iš jų priminė vaikystę. Vieną savaitgalio rytą, gurkšnodami iš šių puodelių, šnekučiavomės su žmona, kaip būtų įdomu, kad ant jų atsirastų vienoks ar kitos užrašas. Taip bediskutuodami pagalvojome, kodėl gi patiems nepasigaminus tokių puodelių.

– Ar buvo sunku realizuoti savo idėją? Kaip viskas vyko?

– Pradėjome domėtis, kas yra rinkoje, iš kur galima užsisakyti pačius puodelius, kaip ant jų padaryti užrašus, piešinius ir pan. Apskaičiavę savo galimybes, susėdome ir sukūrėme 7 skirtingus dizainus. Iš pradžių viską darėme sau, savo artimiesiems ir draugams, tačiau vėliau pagalvojome, kad reikia tai parodyti ir platesnei žmonių auditorijai (šypsosi).

Andriaus Bagdonavičiaus puodeliai

Aš ir mano žmona mėgstame fotografuoti, todėl pradėjome daryti įvairias kompozicijas, kuriose atsidurdavo ir mūsų puodeliai, o nuotraukomis dalijomės socialiniuose tinkluose. Greitai pastebėjome, kad žmonėms patiko mūsų daromi darbai, profilius pradėjo sekti vis daugiau ir daugiau internautų, kurie klausinėjo, kaip ir iš kur galėtų įsigyti šių puodelių. Tiesiog paskaičiavome, kad turime galimybių ir galime pradėti leisti šių puodelių liniją.

– Rinkoje gausu įvairių puodelių. Sakykite, ar šiandien yra sunku išsiskirti ir sudominti pirkėjus?

– Mes šiuo puodelius matome dvejopai: tai yra tiek indas, tiek ir interjero dekoro detalė. Jis, pavyzdžiui, gali stovėti virtuvėje, kažkokioje garbingoje vietoje ir atkreipti dėmesį. Savo 7 dizainais ant puodelių mes stengiamės atspindėti žmogaus pomėgius, pavyzdžiui, žmonių, kurie mėgsta svajoti, keliauti ar turistauti miške. Puodelis tinkamas imti į žygius, į žvejybą, kur nukritęs jis nesudūžta. Puodelis praktiškas, tad jį galima sugrūsti į kuprinę ar numesti mašinoje ir jam nieko nenutiks.

Apskritai, bet koks daiktas, kurį kuri, turi atlikti keletą funkcijų: jis turi būti praktiškas, patogus naudoti ir patenkinti žmogaus estetinį poreikį, t. y. patikti žmogui. Tuo vadovaujamės ir mes.

Andriaus Bagdonavičiaus puodeliai

– Kaip ieškojote idėjų tokiems puodelių dizainams?

– Galvodami puodelių dizainus, stengiamės vadovautis lyčių skirtumais. Ant mūsų puoelių vyrauja ir vyriškos, ir moteriškos temos, tačiau pastebime, kad daugiausia dėmesio sulaukiame iš moterų. Jos perka sau, draugėms, šeimos nariams ar švenčių proga. Jei perka vyrai, tada dominuoja miško tematika, jei moterys – puodeliai su širdele ar drambliuku.

Idėjos nuolat sukasi mūsų galvose, tačiau verta paminėti, kad daug pasiūlymų sulaukiame ir iš pačių klientų. Kaip ir sakiau, kol kas turime 7 skirtingus dizainus, tačiau, jei matysime, kad panašūs pasiūlymai kartosis, tada stengsimės atkreipti dėmesį ir į žmonių poreikius.

– Papasakokite, ar teko susidurti su kokiais nors sunkumais pradėjus šią veiklą? Kas sudėtingiausia norint sukurti ir žmonėms pasiūlyti naują prekę?

– Tikriausiai, kad sudėtingiausia apskritai yra pradžia. Norint kažką pradėti, reikia pasiūlyti rinkai tai, ko dar nėra, todėl privalu nemažai pagalvoti, ar tavo dizainas bus unikalus, ar jis atkreips žmonių dėmesį. Mūsų požiūris kuriant puodelius buvo daryti kaip sau, nes tik tuomet, tai bus pagaminta nuoširdžiai ir maksimaliai gerai.

– Kalbant apie pirkėjus, ar sunku juos pasiekti? Kaip jie gali įsigyti jūsų kurtus puodelius?

– Šiandien žmonės mus susiranda patys, mes nieko specialiai nereklamuojame, tiesiog organiškai gauname užklausas, kad domina vienas ar kitas puodelis ir jį norėtų įsigyti.

Viską aptartus ir išsiaiškinus su klientu, puodelius neretai perduodame tiesiog susitikę, o tai ypač patogu vilniečiams, arba išsiunčiame paštu. Naudojamės „LP Express“ paslauga, kuri leidžia gretai ir patogiai išsiųsti siuntinį – internete pasirenkame geriausią laiką ir ryte eidami į darbą tiesiog paliekame siuntą terminale. Kiekvieną savaitę žmonėms išsiunčiame po keletą tokių puodelių (nusišypso).

Andriaus Bagdonavičiaus puodeliai

– Andriau, sakykite, kas kasdien jus motyvuoja nesustoti, kurti ir stengtis idėją paversti verslu?

– Labiausiai yra džiugu, kai žmogus gauna mūsų puodelį ir socialiniame tinkle pasidalija nuotrauka, kurioje juo naudojasi. Matyti, kad puodelis klientui suteikia džiaugsmo ir šilumos, yra pats geriausias įvertinimas ir motyvacija dirbti.

– Galiausiai, ką galite patarti tiems, kurie galbūt turi idėją, tačiau nedrįsta jos įgyvendinti?

– Pirmiausia tokiems žmonėms siūlyčiau pasidalinti savo svajone, vizija ar idėja su aplinkiniais, ne vien tik su artimiausiais žmonėmis, kurie bet kokiu atveju tave palaikys ir visai nesvarbu, kaip tu apsikirpai, apsirengei ar ką tu padarei, bet ir su mažiau pažįstamais asmenimis.

Dažniausiai toks konstruktyvus grįžtamasis ryšys užveda ant teisingo kelio, duoda įvairių minčių, kurias gali apmąstyti, pavyzdžiui, galbūt kažko neįvertinai ar nenumatei. Be to, pasidalijimas savo svajone su aplinkiniais reiškia ir didesnį, nors netiesioginį, įsipareigojimą.

Užsakymo nr.: PT_79313253