Veikia inovacijų virusas

„Inovacijų savaitės“ metu siekėme užkrėsti dalyvius naujovių „virusu“ bei paskatinti galvoti apie idėjų realizavimą. Mūsų tikslas – atrasti ir paskatinti inovatorius, talentingus verslo idėjų generatorius, kurie nori įgyvendinti savo svajonę – sukurti unikalų verslą. Taip pat – prisidėti prie 1 000 startuolių idėjos vystymo Lietuvoje iki 2020 metų“, – sako MITA direktorius Kęstutis Šetkus.

Naujausioms technologijoms ir inovatyviems verslams sukurti pasitelkiami įvairūs sprendimai. Naudojant lietuviškus lazerius plėtojamos naujos litavimo ir apdirbimo technologijos, o robotizuotos technologijos suteikia galimybes atsisakyti žmogaus darbo jėgos. Nauji verslai pasitelkia ir inovatyvias vaizdo filmavimo ir apdorojimo technologijos bei virtualios realybės sprendimus. Be abejo, svarbus vaidmuo tenka procesų standartizaciją įgalinančioms skaitmeninėms technologijoms.

Renginio akimirka

Geriausiems įteikti apdovanojimai

Miesto festivalio „Inovacijų savaitė 2018“ metu inovatyvių idėjų kūrėjus apdovanojo MITA ir Lietuvos inovacijų centro ekspertai. Inovacijų autoriai buvo įvertinti diplomais, pasveikinti ir paskatinti eiti pirmyn.

MITA organizuojamas konkursas „Ieškomas inovatorius!“ vyksta jau antrąjį kartą. Pavasarį šiame konkurse buvo gautos 72 idėjos, iš kurių atrinktos perspektyviausios, o jų autoriams pavyko įsteigti net 17 inovatyvių verslų.

Įvykdę didžiausią progresą, startuoliai turės galimybė vykti į MITA organizuojamas verslo skatinimo programas prestižiniuose užsienio akceleratoriuose. Akceleravimo programos metu teikiamos konsultavimo, mokymo, verslo vystymo pagalbos ir patarimų, partnerių paieškos paslaugos įmonėms, taikant pažangias paslaugų teikimo priemones ir metodus. Inovatyvių idėjų puoselėtojai turės galimybę vykti į Izraelį, Singapūrą, Kiniją ar į Skandinavijos valstybes.

Renginio akimirka

Veikla vykdoma su partneriais

Startuoliai jau šiuo metu gauna konsultacinę pagalbą teisiniais, finansavimo, investicijų pritraukimo klausimais. Pradedančiuosius inovatorius konsultuoja net 8 organizacijos: MITA, Lietuvos inovacijų centras, Visorių informacinių technologijų parkas, Kauno mokslo ir technologijų parkas, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, Fizikos instituto mokslo ir technologijų mokslų parkas, Saulėtekio mokslo ir technologijų parkas, Šiaurės miestelio technologijų parkas.

Inovacijas kuriančiųjų atradimo, įvertinimo ir konsultavimo veiklą įgyvendina MITA kartu su partneriais vykdydami inciatyvą „InoSpurtas“.

Naujieji Lietuvos startuoliai

1. UAB „Sveikatingumo ir sporto inovacijos“
2. MB „Virš visko“
3. MB „Saltas“
4. MB „Tausanas“
5. MB „Sveikatos technologijų sprendimai“
6. MB „Mažylis dirba“
7. UAB „Ebona“
8. MB „Protingas valdymas“
9. MB „Orkos inovacijos“
10. UAB „Kinderio limuzinai“
11. MB „Utenos mediena“
12. MB „Šviesos tankis“
13. MB „Laiptai aukštyn“
14. MB „Akasys“
15. MB „Veiksma“
16. MB „Kritinė sėkmė“
17. MB „Aurora Vitae“

Daugiau informacijos apie „Inovacijų savaitės 2018“ renginius: www.inovacijusavaite.lt ir Facebook „Inovacijų savaitė“.

Renginio akimirka

„Inovacijų savaitės 2018“ renginius organizuoja Ūkio ministerija kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA).

Užsakymo nr.: PT_79240879