Vienas iš renginio organizatorių ir sporto klubo „Olimpinė viltis“ vice prezidentas Grigorijus Kabulovas pasakoja, kad siekiant suteikti galimybę visiems norintiems „prisiliesti“ prie šios vaizdingos ir dinamiškos olimpinės sporto šakos, šiais metais į turnyrą buvo sukviestas jaunimas iš visos Europos.

„Šiais metais buvo organizuojamas jau tradicija tapęs tarptautinis turnyras, skirtas dziudo sporto populiarinimui Lietuvoje ir Europoje. Tikslas buvo suteikti galimybę Lietuvos sportininkams pasigalinėti su vienais iš geriausių šios sporto šakos atstovų iš tokių šalių kaip Gruzija, Prancūzija, Graikija, kurios ugdo aukščiausio meistriškumo dziudo kovotojus pasaulyje“, – kalbėjo organizatorius.

G. Kabulovas sako, kad organizuojant tokias varžybas, ne ką mažiau yra svarbus ir pačios kovinio sporto šakos populiarinimas.

„Lietuvoje turime stiprių dziudo kovotojų, kurie dalyvauja tarptautiniuose turnyruose, turime ir buvusius olimpiečius, o vienas iš jų yra mūsų klubo prezidentas Albertas Techovas. Tačiau Lietuvoje turime problemą – viskas kas yra ne krepšinis, labai sunkiai gauna finansavimą, dziudo ne išimtis. Būtent todėl stengiamės populiarinti šią sporto šaką“, – aiškino sportininkas.

Pats „Olimpinė viltis“ sporto klubo prezidentas Albertas Techovas pasakojo, kad dziudo yra kur kas daugiau nei kova ir imtynės.

„Dziudo tai yra sportas, kurio kertinės atramos: draugystė, pagarba, kompetencija. Tai yra sportas, kuris padeda ugdyti atsakomybę, discipliną, savitarpio supratimą, kolektyvinio bendravimo įgūdžius ir savigarbą“, – sakė du kartus Olimpiadoje dalyvavęs sportininkas.

Pamatyti tarptautinį jaunimo turnyrą susirinko daugybė žiūrovų iš visos Lietuvos. Renginį vedė žinomas televizijos veidas Jonas Radzevičius, o šiuolaikiniais hip-hop'o rimtais susirinkusiuosius ir sportininkus užvedinėjo reperiai „Flying Saucer Gang“.

„Tai buvo nuostabus dziudo šou, kurį organizuodami dėjome dideles pastangas, fantaziją ir resursus. Norime, kad tokie renginiai įkvėptų Lietuvos vaikus išbandyti save sporte, siekti aukštumų ir naujų rekordų, dorovės ir harmonijos, draugystės ir savitarpio supratimo“, – įspūdžiais dalinosi A. Techovas.

Žiūrovams įėjimas buvo nemokamas, tad visi jau susipažinę su šia sporto šaka, ar tiesiog besidomintys galėjo ateiti ir stebėti varžybas kartu su savo šeimomis ir galbūt atverti sau nuostabų dziudo pasaulį.

Užsakymo nr.: PT_79144005