„Sourcery for Kids“ – JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge Group“, edukacinė iniciatyva, kuri pakvietė 7-12 m. vaikus nemokamai mokytis kūrybinių technologijų ir programavimo. Iniciatyva siekia, kad technologinis raštingumas būtų kuo plačiau prieinamas Lietuvos vaikams, ypač pradinėse klasėse. Šioje akademijoje mokosi jau virš 400 šalies vaikų.

Sourcery for Kids vaikų grupė

„Laisvės pikniko dalyvių 6-12 m. vaikus kviečiame į nesudėtingus valandos trukmės programavimo iššūkius, su kuriais vaikai susiduria mūsų akademijoje. Siekiame parodyti, kad technologijas galima ne tik vartoti, bet ir kurti. Nuotaikingos programavimo užduotys išsklaidys visus mitus, esą programavimas yra labai sudėtingas ar nekūrybiškas. Ypač norisi paskatinti registruotis ir dalyvauti mergaites“, – veiklą pristato „Sourcery for Kids“ iniciatorius Viktoras Gurgždys.

V. Gurgždys pristato akademiją Prezidentei

„Sourcery for Kids“ veiklos palapinė festivalio zonoje vaikų lauks nuo 10-18 val. Kas valandą numatyta priimti po 40 vaikų grupes. Kiekvienos valandos grupę pasitiks veiklai paruošti kompiuteriai ir programos mentoriai, kurie talkins vaikams. Papildoma informacija apie šią veiklą skleidžiasi Facebook kanale sukurtame renginyje pavadinimu „Sourcery for Kids Laisvės piknike!"

Sourcery for Kids mokiniai

„Šimtmečio programavimo valandos“ užduotis turės du lygius, tad laukiami ir pradedantieji, ir jau kiek pažengę vaikai. Kiekvieną lygį sudaro po 10 programavimo užduočių, kuriose atgyja ryškiausios Lietuvos herojų istorijos: nuo Dariaus ir Girėno iki Rūtos Meilutytės istorinių momentų ar Valdo Adamkaus gyvenimo pasiekimų.

V. Gurgždys Programavimo iššūkio mentorius

„Laisvės piknike“ prisistatysianti akademija įkurta su įsitikinimu, kad programavimas yra pažangos kalba, persmelkusi visas sritis ir bet kurios perspektyvios profesijos sėkmės pagrindas. Lietuviai yra puikūs technologijų kūrėjai, kurių darbai skamba pasaulinėse arenose, tačiau dabartinis dėmesys šiems mokslams Lietuvoje to neatspindi.

Akademijos mentorė ir vaikų grupė

Šiuo tikslu, „Devbridge Group“ ėmėsi iniciatyvos ir įkūrė nemokamą šeštadieninę akademiją, kurioje 7-12 m. vaikai mokosi pagal neformalaus švietimo programoje (NVŠ) akredituotą programą. Ji leidžia ne tik žengti pirmuosius žingsnius programavime, bet ir skatina kūrybiškumą, savarankiškumą, smalsumą ir kitus reikšmingus įgūdžius, kurie atlieka kritinį vaidmenį vadinamosiose „ateities“ profesijose.

„Sourcery for Kids“ gavo reikšmingą Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės palaikymą ir prisijungė prie Jos Ekscelencijos inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

Užsakymo nr.: PT_78886777