Vasara – ledų metas, tad natūralu, kad karštojo sezono metu negalime jiems atsispirti. Pati A. Černė sako, kad ledai – jos silpnybė, tad juos ragauja tiek žiemą, tiek vasarą: „Labiausiai mėgstu vanilinius grietininius ledus, taip pat jaučiu silpnybę kavos ir pistacijų skonio ledams. Tai vienas mėgstamiausių mano desertų, mielai galiu juos valgyti ir vienus, tačiau neabejotinai jie puikiai tinka ir kaip pagardas prie kitų desertų. Pavyzdžiui, obuolių pyragas su rutuliuku vanilinių ledų – klasikinis ir niekada nenuviliantis derinys!”

Norint ledus paskaninti priedais, A. Černė siūlo rinktis sezoninius vaisius ir uogas, o jei traukia prie saldesnių variantų, tuomet juos verta pagardinti klevų sirupu, karšta karamele arba šokolado padažu.

Šį savaitgalį – 50 proc. nuolaida pamėgtiems ledams

Nuo šio penktadienio, visą savaitgalį – liepos 27-29 dienomis – visose prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse bus taikoma 50 proc. nuolaida pirkėjų pamėgtiems – visiems privataus prekės ženklo „BALLINO ledams.

Tad šia džiugia proga, „Saulėta virtuvė“ tinklaraščio autorė dalinasi trimis originalių desertų su ledais receptais!

Žaliasis ledų kokteilis su mėtomis ir bananais

Žaliasis kokosinis ledų kokteilis

Šis ledų desertas ypatingas tuo, kad jį paruošite vos per 10 minučių! Gaivus kokosinis žaliasis kokteilis puikiai tiks saldžiam pasilepinimui ar net savaitgalio smaližių pusryčiams. Anot A. Černės, šis ledų kokteilis ne tik skanus, bet ir maistingas: „Tik jokiu būdu nepraleiskite vienos svarbiausių kokteilio sudedamųjų dalių – špinatų. Jie desertui suteiks ne tik skaisčią žalią spalvą, bet ir puikų skonį“.

Ingredientai (4 porcijoms)

• 15 g šviežių mėtų lapelių
• 60 g šviežių špinatų
• 2 bananai
• 1 citrinos sultys
• 400 ml kokosų pieno
• 200 g vanilinių ledų

Papuošimui:
• 15 g šokolado
• keli šviežių mėtų lapeliai

Gaminimas:
• Ingredientus sudėkite į kokteilių plaktuvą ir išplakite iki vientisos masės;
• Supilstykite į stiklines;
• Apibarstykite smulkintu šokoladu ir papuoškite mėtų lapeliais;
• Patiekite iš karto.

Kava su ledais

Ledinė kava

Karštą vasaros dieną atsivėsinti puikiai padės ledinė kava, o pagardinus ledais, gėrimas taps nuostabiu desertu: „Tai ne tik šalta kava, bet ir puikus vasariškas desertas! Be to, itin gražiai atrodantis, tad šia kava drąsiai galite vaišinti svečius”.

Ingredientai (3 porcijoms)

Grietinėlei paruošti reikės:
• ¾ puodelio (190 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
• 3 valg. š. cukraus

Ledinei kavai paruošti reikės:
• 3 arb. š. sūdytos karamelės padažo
• 1 puodelio (250 ml) stiprios juodos šaltos kavos
• 1 puodelio (250 ml) vanilinių ledų
• ¼ skardinės (100 g) saldinto sutirštinto pieno
• 1 puodelio (250 ml) šalto pieno
• 1 puodelio (250 ml) ledukų

Gaminimas:
• Atvėsintą riebią grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų;
• Toliau plakdami, pamažu suberkite cukrų ir gautą masę išplakite iki standžių putų;
• Indą su išplakta grietinėle dėkite į šaldytuvą;
• Į kokteilių plaktuvą supilkite šaltą stiprią juodą kavą, vanilinius ledus, supilkite saldintą sutirštintą pieną, šaltą pieną ir suberkite ledukus. Išplakite iki vientisos masės;
• Į stiklinių ar puodelių dugną dėkite po šaukštelį sūdytos karamelės padažo;
• Supilkite paruoštą kavą;
• Grietinėlę sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant viršaus;
• Apšlakstykite sūdytos karamelės padažu ir patiekite;
• Skanaus!

Orkaitėje kepti blynai su persikais ir ledais

Orkaitėje keptas blynas su persikais ir ledais

„Orkaitėje kepti blynai – vienas geriausių mano atradimų!”, - juokiasi A. Černė. Šie blynai puikiai tinka savaitgalio rytams, kai norisi blynų, o stovėti prie keptuvės – ne. „Šis skanėstas primena pyragą, tad jis labai patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams“, - šypsosi tinklaraštininkė.

Ingredientai (2 porcijoms)

Persikams paruošti reikės:
• 2 persikų
• 2 valg. š. rudojo cukraus
• 1 arb. š. malto cinamono
• 1 citrinos sulčių
• 2 valg. š. sviesto

Tešlai paruošti reikės:
• 2 didelių kiaušinių
• ½ puodelio (125 ml) pieno
• ½ arb. š. vanilės ekstrakto
• ½ puodelio (70 g) miltų
• 2 valg. š. cukraus
• ¼ arb. š. druskos

Papuošimui reikės:
• miltelinio cukrus
• vanilinių ledų
• klevų sirupo
• saujelės graikinių riešutų

Gaminimas:
• Orkaitę įkaitinkite iki 180° C temperatūros;
• Pasiruoškite 16 cm skersmens kepimo indą;
• Sudėkite į indą du šaukštus sviesto ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kol paruošite persikus;
• Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis;
• Sumaišykite juos su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinos sultimis;
• Išimkite iš orkaitės kepimo indą su ištirpusiu sviestu, persikus tolygiai paskleiskite ant jo dugno;
• Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite, kol paruošite tešlą;
• Paruoškite tešlą: kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą išplakite iki purios masės; kitame dubenyje miltus sumaišykite su cukrumi ir druska; tuomet miltų mišinį suberkite į plakinį ir viską gerai išmaišykite;
• Išimkite iš orkaitės apkepusius persikus, supilkite ant jų tešlą ir dėkite atgal į orkaitę;
• Kepkite apie 20-25 minutes, kol blynas gražiai išsipūs ir apskrus;
• Iškepusį blyną apibarstykite milteliniu cukrumi, pagardinkite keliais kaušeliais vanilinių ledų, apšlakstykite klevų sirupu ir užberkite saujelę graikinių riešutų;
• Patiekite iš karto, dar šiltą;

Skanaus!

Šį savaitgalį – liepos 27-29 d. – visose „Lidl“ parduotuvėse taikoma 50 proc. nuolaida visiems BALLINO ledams!

Užsakymo nr.: PT_78674035