„Džiaugiamės, kad Uosto direkcija, kaip socialiai atsakinga įmonė, gali prisidėti prie miesto turizmo plėtros, o kartu ir gyventojų savišvietos. Neabejoju, kad visų mūsų, klaipėdiečių, siekis yra, kad miestas būtų gyvas ir patrauklus turistams. Simboliškai perduodame šią programėlę Klaipėdos turizmo informacijos ir kultūros centrui bei tikimės, kad ją pamėgs ir naudosis tiek svečiai, tiek klaipėdiečiai“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos iniciatyva sukurta moderni naujovė – nemokamas audiogidas (susietas su navigacines sistema) yra skirtas kruizinių laivų turistams bei visiems miesto svečiams ir klaipėdiečiams. Ši mobilioji programėlė padės patraukliai susipažinti su uostamiesčio lankomiausiais objektais.

„Klaipėdos audiogido išskirtinumas – tai Taravos Anikės pasakojamos miesto istorijos, nutikimai, legendos, knygų ištraukos. Garso takelyje skambančios dainos, jūros bangų mūša, viduramžių miesto šurmulys turistus pasivaikščiojimo metu traukte įtraukia į miesto istorijos sūkurį. Maršruto pabaigoje kviečiama įkvėpti patyrimų dvasios, atsipalaiduoti, pasimėgauti viešnage Klaipėdoje“, – kad informacija apie uostamiestį, jo istoriją, kultūrą bus pateikiama itin patraukliai, neabejoja projektą kuravusi Kristina Gontier, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos užsienio ryšių ir protokolo vadovė.

„Ne viską mieste mums patiems pavyksta taip greitai pasidaryti kaip norėtume, tad džiaugiamės, kad turime tokius partnerius kaip Uosto direkcija. Šiandieną galime pasidžiaugti ir tuo, kad eilę metų dirbdami kartu turime didėjantį kruizinių turistų srautą“, – sako Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Audiogidas trimis kalbomis (lietuvių, anglų, vokiečių) pristato 35 lankytinus objektus, eksponuojama daugiau kaip 80 nuotraukų. Programėlėje taip pat yra parengti 3 trumpi pristatymai apie Lietuvą, Klaipėdą ir Klaipėdos uostą.
Audiogido turinys, nuotraukos ir garso takelis ateityje bus pildomi. Be to, programėlėje yra suformuota atsiliepimų ir įvertinimų skiltis, kurioje kiekvienas gali įvertinti programėlę arba nurodytu elektroninio pašto adresu parašyti laišką ir pateikti savo nuomonę, vertinimą, ir taip dalyvauti ateityje papildant programėlės turinį.

Šio audiogido generalinis rangovas – UAB „Peritus“. Istorinę medžiagą surinko ir pasakojimą sukūrė rašytoja Daiva Molytė-Lukauskienė.
Šiam projektui, įskaitant Klaipėdos miesto kruizinių keleivių srautų reguliavimo, pasiekiamumo studiją, Uosto direkcija gavo ES finansavimą pagal projektą „Žaliasis kruizų uostas“. Viso projekto vertė – 48 tūkst. Eur, iš jų audiogidui sukurti panaudota 29 tūkst. Eur.

Kaip atsisiųsti:

Užsakymo nr.: PT_78643307