Gera čia apsilankyti ir miestelėnui, ir svečiui, nes pro šių namų langus, sėdint prie stalelių ir niekur neskubant, žvilgsnis gali klajoti po Masčio ežero platybes.

Telšiuose Sūrio „Džiugas“ namai – tarsi simbolinė duoklė legendiniam miesto įkūrėjui Džiugui ir jo sūriui, išgarsinusiam darbščius žemaičių sūrininkus ne tik Lietuvoje, bet ir po platųjį pasaulį. Šie namai erdvesni negu Vilniuje, Klaipėdoje ar Kaune, todėl atveria didesnes galimybes degustacijoms ir edukacijai.

Prieš įžengiant į skliautuoto rūsio menę, kur rengiamos degustacijos, lankytojus pirmiausia pasitinka istorinių Telšių fotonuotraukos. Giliai prasminga, nes virš Respublikos gatvės 49 namo rūsio aidėjo praėjusio šimtmečio garsių mūsų krašto šviesuolių – rašytojo ir filosofo Vilhelmo Storostos-Vydūno, Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos žingsniai, skambėjo keletą metų čia veikusios vyskupo Motiejaus Valančiaus „Saulės“ gimnazijos gimnazistų juokas.

Susipažinus su Telšių istorija laiko vingiuose, praveriame duris į turiningą ekspoziciją. Ji leidžia pažvelgti į gilią senovę, kai pienas buvo vadinamas dievų nemirtingumo gėrimu. Būtent tam ir skirta Jus pasitinkanti turininga ekspozicijos spinta, kurią, žvilgsniu pravėrę, sužinosite negirdėtų įdomybių apie baltąją pieno putą ir stebuklingąją jos galią bei savybę virsti tokiais skanėstais, ko net dievai nebuvo numatę.

Tolimesnėje ekspozicijoje supažindinama su įmonės istorija, prasidėjusia daugiau kaip prieš 90 metų. Čia matome, kaip diegiant pažangiausias ir moderniausias technologijas, stiprėjo įmonės bazė, atsispindi svarbiausi pasiekimai ir laimėjimai.

Sūris „Džiugas“

Lankytojai, susipažinę su šia turininga ekspozicija, gauna ne tik svarbiausių žinių iš pienininkystės ir „Žemaitijos pieno“ istorijos, bet ir vaizdžiai sužino, kaip gimsta ir bręsta tituluočiausias įmonės produktas kietasis sūris „Džiugas“. Vėliau degustatorėms, žingeidiems lankytojams susėdus už ąžuolinių stalų, belieka atverti duris į gurmaniškąjį sūrių pasaulį, apipintą legenda apie žemaičių galiūną Džiugą ir jo įstabųjį kūrinį – su meile ilgai brandintą, savitu skoniu ir kvapu turtingą – sūrį „Džiugas“.

Sūrio „Džiugas“ namuose tvyranti svetingumo dvasia leidžia manyti, jeigu Telšiuose kas surengtų svetingiausios vietos konkursą, toks titulas neabejotinai atitektų šiems namams.

Tuo akivaizdžiausiai įsitikini, pavartęs Svečių knygą su įrašytomis padėkomis. Nenuostabu, kad Sūrio „Džiugas“ namus pamilo visa Lietuva. Lankytojų iš Europos šalių – taip pat begalė. Sulaukta svečių net iš Indijos ir Australijos. Greta žymių žmonių padėkų – ir vaikų piešinėliai. Maloniai šildo vaikiška ranka suraitytas trumpas, bet daug ką pasakantis įrašas: „Myliu Tave, Džiugiuk!“

Iš tikrųjų Sūrio „Džiugas“ namai – tai ta vieta,kur puikiai galima leisti laiką draugų, kolegų ir šeimos rate. Šie namai svetingai atveria duris ir rajono labdaringiems renginiams. Regis, visi Telšiai
suguža, kai vyksta Spalvoto meduolio šventė ir kiti renginiai.

Sūris „Džiugas“

Visuomet kupina neišdildomų įspūdžių šiuose namuose rengiama Džiugo vardadienio proga tradicinė DŽIUGIADIENIO šventė. Autoritetinga vertinimo komisija, kurioje dalyvauja kompetentingi sūrio vertintojai iš užsienio šalių, garsėjančių žinomiausiais pasaulyje sūriais, pasirašo specialiuose sertifikatuose po savo verdiktu įvairių brandų sūriui „Džiugas“.

Įprastai laurai atitenka 48 mėnesių brandos sūriui „Džiugas“, bet nuo jo nelabai atsilieka ir jaunesnių brandų – 36, 24 ir 12 mėsesių – brandinimo sūriai. Kiek per 16 džiugadienių atvyko svečių iš užsienio ir į savo šalis išsivežė kuo geriausius įspūdžius iš sūrio „Džiugas“ namų ir išgražėjusios Žemaitijos sostinės, sunkoka tokį teigiamą emocinį krūvį būtų panešti ir pačiam milžinui Džiugui.

Sūris „Džiugas“

Apsilankius Sūrio „Džiugas“ namuose, Jus pasitiks malonios darbuotojos, kurios pasiūlys įsigyti ir paskanauti sūrio „Džiugas“, puodelį puikios kavos, pikantiškų saldainių, pyragų, užtepėlių, paplotėlių, naujų ledų su sūriu „Džiugas“, riešutainių ir dar daug nematytų bei neragautų Telšiuose skanumynų.

Sūris „Džiugas“, pelnęs arti 50 mūsų šalies ir tarptautinių parodų aukščiausių įvertinimų, tapo savotišku Lietuvos ambasadoriumi užsienio šalyse. Labai patogu išsirinkti iš pateikto suvenyrinių „Džiugas“ pakuočių katalogo ir užsakyti gardžią, originalią ir lietuvišką dvasią skleidžiančią dovaną draugui, verslo partneriui, toli išvykusiems artimiesiems.

Užsakymo nr.: PT_78579925