„Prieš penkerius metus pradėtas aludarių festivalis kasmet auga, o kartu su juo – ir mūsų, organizatorių, dėmesys detalėms – nuo alaus edukacijos iki pasitikimo šventėje, ar švaros – norime kelti renginių standartus“, – sako „Švyturio“ rinkodaros vadovas, besidžiaugdamas pernykšte festivalio sėkme – lankytojų skaičiaus prasme jis buvo didžiausias: pritraukė daugiau nei 10 tūkst. svečių.

Aludarių šventė, į kurią įėjimas yra nemokamas, šiemet lankytojams paruošė ir pristatys ne tik puikaus maisto, plačią kultūrinę programą, bet ir įdomias ekskursijas, kurių metu žmonės galės sužinoti daugiau apie alaus gamybos procesą. A. Bagdzevičiaus teigimu, būtent ekskursijų dalyvių laukia viena svarbiausių naujienų – neseniai atidaryta alaus darykla „Švyturys Brewery“, po kurią svečiai galės pasidairyti šventės dieną. „Šį projektą trejus metus ruošėme ir vystėme kartu su JAV craft aludariais „Brooklyn Brewery“. Tai padiktavo ir renginio lokacijos pasikeitimą – keliamės ir į greta daryklos esančias gatves. Tikimės, kad esant geram orui pasieksime Aludarių dienos lankomumo rekordą“, – viliasi vienas organizatorių.

Švyturys Brewery

Nesitikėjo tokio populiarumo

Aludarių diena pasaulyje švenčiama seniai – liepos 18-oji paskelbta šv. Arnoldo, alaus globėjo diena, tačiau Lietuvoje ši šventė perkeliama į lankytojams patogesnį laiką – šeštadienį. A. Bagdzevičiaus teigimu, simboliška, kad vidurvasarį, įpusėjus darbų įkarščiui, aludariai skiria laiko sau. „Taip jie pasikrauna energijos, kad į savo darbą sudėtų geras emocijas, o vėliau suteiktų tokių pačių kitiems“, – sako daryklos atstovas ir priduria, jog ne vienas aludaris savomis rankomis prisideda prie festivalio organizavimo, negaili ir darbo, ir minčių, o tai įvertina svečiai, nepraleidžiantys progos pasveikinti su profesine švente.

Prieš penkerius metus šį festivalį lietuviams sumanę pasiūlyti „Švyturio“ aludariai sako tik svajoję apie šventės virtimą tradicija, tačiau tokio populiarumo nesitikėję.

„Dabar jau sunku įsivaizduoti liepos mėnesį be Aludarių dienos. Tikimės, kad šis festivalis daugeliui klaipėdiečių tampa įpročiu ir svajojame, kad mūsų šventė ateityje būtų vienas iš svertų renkantis atostogų datą pajūryje ne tik šio miesto gyventojams. Nors šventę organizuojame Klaipėdoje, bet skiriame visai Lietuvai“, – pasakoja A. Bagdzevičius.

Gėrimus ir maistą jūsų lėkštėje derins profesionalai

A. Bagdzevičiaus teigimu, vidurvasarį vykstančioje šventėje ypač daug dėmesio bus skiriama maisto ir alaus rūšių pristatymui su profesionalų pagalba.

„Maistas, patiekiamas Aludarių šventėje, bus įdomesnis, originalesnis, gaminamas talentingų rankų. Siekiame, kad laikas Aludarių dienoje būtų skanus. Šventės svečiai taip pat turės galimybę sužinoti daugiau apie įvairių alaus rūšių derinimą su maistu“, – aiškina vienas iš organizatorių.

Švyturys Brewery

Gatvės maistu šiųmečiame renginyje rūpinsis „Keulė rūkė“, „PANK'olis“, „Meat Lovers“, „Dešrainis24.lt“, „Peligroso“, „Sinners Burgers“, „City Chef“, „Ice Dunes“, MOMO, „Vagonas“, „Pizzaland“, „Just Look At The CHEF“.

Patarė, ko nepraleisti

Penktą kartą rengiama Aludarių diena svečius pasitiks su itin plačia programa, tad festivalį organizuojantis A. Bagdzevičius išvardijo, ko asmeniškai rekomenduotų nepražiopsoti renginio dalyviams.

„Patariu bent įkišti nosį ir apsidairyti po naująją gamybos liniją – tai tikrai kitas lygis. Taip pat, šioje šventėje alaus degustacijas ves mūsų darbuotojų komanda, alaus ambasadoriai, kurie nuolat mokosi ir gilina savo žinias. Tai – niekaip su įmonės hierarchija nesusijusi grupė: jums degustaciją gali vesti žmogus iš gamybos, logistikos skyriaus, ar pardavimų vadovas – visi jie pademonstruos puikų išmanymą apie alų.

Būtinai paragausiu bent keturių šefų gaminamų patiekalų, tačiau tikėtina, kad šiuo skaičiumi neapsiribosiu – turiu silpnybę geram maistui, kurio šventėje bus daug. Stengsiuosi nepraleisti Olego Šurajevo ir Manto Bartuševičiaus stand-up pasirodymų, labai laukiu ir Plytų scenos programos, kurioje daugiau alternatyvos“, – pasakoja organizacijos atstovas.

Švyturys Brewery

A. Bagdzevičius atkreipia dėmesį, kad ant trijų renginio scenų – Aludarių, Bhouse ir Plytų – lips tie atlikėjai, kuriais žavisi patys aludariai. „Norime prisidėti prie Lietuvos talentingų atlikėjų, gal ne pačių populiariausių, tačiau plaukiančių prieš srovę ir drąsiai bei kokybiškai kuriančių tai, kuo tiki. Jaučiame, kad su jais turime kažką bendro“, – tvirtina „Švyturio“ rinkodaros vadovas.

Šiųmetinėje šventėje pasirodymus surengs komikai O. Šurajevas ir M. Bartuševičius, grupės „Freaks on Floor“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „G&G Sindikatas“, „Parranda Polar“, „Solo Ansamblis“, „ba.“, „Flash Voyage“, atlikėjai Leonas Somovas, Baltasis Kiras, DJ Audrius Kaštonas.

Asmenys iki 18 metų bus įleidžiami tik su tėvų/globėjų palyda. Primename, kad asmenims iki 20 metų alkoholis yra neparduodamas.

Užsakymo nr.: PT_78552791