Kamieninių ląstelių nauda

Kamieninės ląstelės yra nediferencijuotos ląstelės, randamos embrionų ir suaugusių žmonių audiniuose, kurios gali atsinaujinti ir virsti į vieną ar kelis skirtingus ląstelių tipus bei taip pakeisti mirštančias žmogaus ląsteles ir atkurti pažeistus audinius. Taigi, po oda suleistos kraujo plazmos injekcijos, kuriuose yra kamieninių ląstelių, išskiria augimo faktorius, o šie skatina audinių regeneraciją, mažina skausmą. Daugelis dar nežino, kad kamieninės ląstelės gali būti naudingos, kai vargina sąnarių skausmai, arba po traumų ir nudegimų, kai oda tampa vis mažiau elastinga ir t. t.

Paruošimo procesas

Kraujo plazmos injekcijos ir kamieninės ląstelės

Aukščiau minėtoms problemoms spręsti Lietuvoje jau kuris laikas taikomos kraujo plazmos injekcijos. Tokios procedūros metu iš paciento paimamas kraujas, kuris išsukamas specialiu aparatu, o gautas koncentratas suleidžiamas į problemines vietas. Šis koncentratas kupinas trombocitų, bet kaip yra su kamieninėmis ląstelėmis?

Lietuvoje yra paplitęs kraujo plazmos injekcijų metodas PRP, tačiau šio kraujo koncentrato ruošimo metu mėgintuvėlis su krauju sukamas dideliu greičiu, todėl trombocitai praranda augimo faktorius ir kamienines ląsteles, o likusio labai nedidelio kiekio trombocitų veikimo laiką sutrumpina mėgintuvėlyje esantys farmaciniai priedai.

Paruošimo procesas

Po tokios injekcijos plazma yra aktyvi tik 90 min., todėl poveikis trunka trumpai ir yra nenuspėjamas.

i-PRF – naujas metodas grožiui ir sveikatai

Mūsų šalyje jau pradėtas taikyti veiksmingas ir saugus kraujo injekcijų metodas i-PRF, kurio ruošimo metu mėgintuvėlis su krauju sukamas nedideliu greičiu, todėl leukocitai ir trombocitai nepraranda jokių juose esančių augimo faktorių ir kamieninių ląstelių. i-PRF injekcijos – vienintelis 100 % natūralus kraujo koncentratas be jokių cheminių priedų, dėl kurių gali pasireikšti alergija.

Po injekcijos įleistas i-PRF kraujo koncentratas net 10-14 dienų audinyje skleidžia augimo faktorius, kurie užtikrina audinių regeneraciją ir teigiamus rezultatus. Taigi, laikui bėgant i-PRF poveikis didėja.

Nuo raukšlių iki ortopedinių problemų

Plačiausiai i-PRF koncentratas yra panaudojamas kovojant su kai kuriomis dermatologinėmis, ortopedinėmis ir odontologinėmis problemomis.

Anot „RJ grožio klinikos“ dermatologės Gretos Valančienės, i-PRF injekcijų pagalba galima akivaizdžiai sumažinti gilias raukšles, o smulkias – iš vis panaikinti, taip pat atjauninti veido, kaklo, dekoltė, rankų odą, pagydyti plaukų slinkimą ar net nuplikimą, stipriai palyginti randus, likusius po aknės, operacijų, traumų, pagreitinti žaizdų gijimą po nudegimų, atstatyti odos pažeidimus po procedūrų lazeriu, stiprių cheminių pilingų ir pan.

Paruošimo procesas

„Visa tai įmanoma dėl to, kad i-PRF kraujo koncentrate esantys augimo faktoriai stimuliuoja kolageno bei elastino, taip pat natūralaus hialurono gamybą, naujų kraujagyslių formavimąsi, regeneruoja odą ir sustabdo senėjimo procesus joje“, – teigė gydytoja-dermatologė.

i-PRF kraujo koncentratas taip pat gelbsti gydant kremzlių ir raiščių problemas, malšinant lėtinius sąnarių, kelių, stuburo skausmus, stabdant sausgyslių deformacijas bei siekiant greičiau pagydyti lūžius.

„Dėl i-PRF sudėtyje esančių kamieninių ląstelių, šis metodas pagreitina ortopedinių problemų sprendimą bei skatina traumų gijimą, didina mobilizaciją, mažina skausmą judant. Tačiau i-PRF injekcijos yra tik sudėtinė gydymo dalis. Jos nepakeis nei operacijos, nei fizioterapijos, nei vaistų. Vis tik tai yra patvirtinta, saugi ir rezultatyvi priemonė, gydant daugumą ortopedinių problemų“, – teigė Klaipėdos universitetinės ligoninės ortopedas-traumatologas dr. Algimantas Čebatorius.

i-PRF injekcijos taikomos ir odontologijoje: dantų implantacijoje, dantenų, ypač kraujuojančių, gydyme, sinuso dugno pakėlime, kaulo persodinime ir priauginime, minkštųjų audinių plastikoje, dantų šalinimo procedūrose ir pooperacinių žaizdų bei chirurginio periodonto ligų gydyme. Tai vienintelis 100 % natūralus kraujo koncentratas, skatinantis minkštųjų audinių ir kaulo gijimą bei mažinantis skausmą, kuris odontologijoje yra itin nemalonus.

Užsakymo nr.: PT_78551473