„Mūsų miestas tampa vis atviresnis ir patrauklesnis ne tik Lietuvos gyventojams, bet ir iš svetur atvykstantiems studijuoti, dirbti ar kurti verslą. Kiekvienas šių projektų – unikalus, maloniai nustebina butų apžiūrėti atvykusius išrankiausius svečius, jiems patinka statinių kokybė, būstus supanti natūrali, vis besikeičianti Vilniaus gamta“, – sako Zigmas Pipilevičius, „Vilmestos projektų“ pardavimų vadovas.

Sprendimus diktavo vieta

Naujausias „Vilmestos projektų“ kūrinys – projektas M26, kaip teigia Z. Pipilevičius, tai išlauktas, kruopščiai, atsižvelgiant į klientų išsakytus poreikius, kurtas statinys. Pabrėžtina, kad su šiuo vystomu projektu dalyvaujama miesto projekte „Architektūros parkas“, kuriuo siekiama turtingą architektūrinį bei gamtinį paveldą prikelti naujam gyvenimui. Artimiausiu laiku čia susiformuos nauja Vilniaus senamiesčio dalis su prikeltu kultūriniu gyvenimu. Bus atliekama visos gatvės rekonstrukcija, formuosis visiškai nauja aplinka.

„Mūsų, kaip patyrusio statytojo tikslas, – sukurti pilną komfortą gyventojui: pasiūlyti būstą, kurio išlaikymas ekonomiškas, šviesias erdves, saugius ir patogius namus. Įgyvendinant šį projektą, prioritetas buvo pati vieta. Gyventi prie Vilnelės upės, kuri per šimtmečius savo krantuose suformavo vaizdingiausius peizažus, pro langus matyti Pavilnio regioninį parką, išėjus į kiemą pasivaikščioti Belmonto pažintiniu taku – tai vertybės, kurios diktavo sąlygas formuojant statinį“, – atskleidžia pašnekovas.

Prabangi ir natūrali aplinka lėmė pastato dizainą ir spalvas: šviesūs tonai susijungia su natūralaus medžio atspalviais ir detalėmis.

Name vos 43 butai nuo 36 iki 77 m2 ploto, kas užtikrina privatumą, kaimynų bendrystę. Šiuo sprendimu siekiama, kad būstas būtų tinkamas įvairiausius poreikius turinčiam žmogui. Pastato energetinio naudingumo klasė – A, jame atlikta pilna dalinė apdaila, kiekviename bute įrengta individuali rotacinė vėdinimo sistema, grindinis šildymas, vitrininiai mediniai langai, kaustyti aliuminiu, yra požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, vidinis kiemas, vaizdo stebėjimo kameros, aptverta teritorija – visi šie privalumai leidžia gyventojui jaustis komfortiškai.

Dėmesys bendruomenei

Kitas „Vilmestos projektų“ statinys ypatingame gamtos kampelyje – projektas N41. Namas iškilo Valakupių mikrorajone, prie pat miško, todėl natūralios gamtos nereikia ieškoti bėgant iš miesto – ją gyventojai ras savo kieme.

Projektas N41

Vos 20 butų unikalios architektūros namas dengtas variniu stogu. Toks stogas išsiskiria ne tik savo „liepsnojančia“ spalva, bet ir nebijo staigių temperatūros pokyčių, kurie Lietuvoje – dažnas reiškinys. Autentiškas varinis stogas, prabangus namo fasadas su puikiai suplanuota kiemo teritorija, projektui naudotos tik itin aukštos kokybės medžiagos.

Netikėtas stogo dangos sprendimas, A energetinio naudingumo klasė, aptverta teritorija, požeminis parkingas ir prabangus namo fasadas – ne vieninteliai šio pastato pliusai. Anot Z. Pipilevičiaus, būstas sukurtas aukštesnio socialinio statuso žmonėms, kuriems svarbi reputacija ne tik darbe, bet ir namų aplinkoje. Tai leidžia kurti saugią ir vieningą bendraminčių bendruomenę, kuriai svarbu puoselėti gyvenamąją aplinką ir užmegzti tvirtus ryšius su kaimynais.

Gamtos ir miesto harmonija

Į vieningą bendruomenę orientuotas ir trečiasis projektas – Pavilnio namai. Jis vienija gamtos mylėtojus, laisvės bei ramybės ieškotojus. Pavilnio regioniniame parke, šalia Vilnios upės, 40 arų sklype pastatyti 6 modernūs individualūs namai po 180 m2 skirti tiems, kurie nori gyventi natūralioje aplinkoje, tačiau neprarasti didmiesčio privalumų, mat gyvenvietė yra prie pat Vilniaus senamiesčio, automobiliu pasiekiama vos per 10 min.

„Šiuolaikiniam žmogui nebėra įdomios vien judrios gatvės ir dangoraižiai, žmonės vėl ieško ramybės ir natūralumo. Pavilnio namų aplinkoje tvyro harmonija ir, nors patys namai ir jų apdaila – moderni, tačiau namų išdėstymas, jų formos ir spalvos tarpusavyje dera taip pat sklandžiai, kaip ir su gyvenvietės gamtos akcentai“, – sako Z. Pipilevičius.

Pavilnio namai

Visi namai A energetinio naudingumo klasės, juose įrengti ir pajungti rekuperatoriai, geoterminis ypač švarus šildymas, skalūninis namo stogas – medžiagos parinktos tik aukštos kokybės, kas užtikrina ilgalaikiškumą ir patogų gyvenimą.

Anot Z. Pipilevičiaus, Pavilnio namai ir kiti „Vilmestos projektų“ siūlomi būstai – ne masiniai statiniai, o individualūs projektai, leidžiantys iš naujo atrasti Vilnių: „Norintiems turėti namus su užtikrintu privatumu ir ramybe gamtos kampelyje nebūtina keltis į užmiestį ar mažesnį miestelį.
Vilnius yra labai žalias ir visai šeimai tinkamas gyventi miestas, būtent tai savo projektais ir įrodome.“

Užsakymo nr.: PT_78446091