Žmonėms trūksta vietos

„Jysk“ daiktų laikymo baldų specialistas Atis Berzins pastebi, kad žmonės dažnai „nuskriaudžia“ savo balkonus paversdami juos daiktų laikymo vieta dėl paprastos priežasties – šiuolaikiniai būstai, ypač nauji, yra labai nedideli. „Dažnai gyvenama nedidelio ploto būstuose ir žmonėms paprasčiausiai trūksta vietos susikrauti daiktams, kurių dažnai jiems net nereikia. Jeigu namuose nėra sandėliuko arba būstui nepriklauso garažas – vienintele išeitimi lieka balkonas“, – įsitikinęs specialistas.

Visgi, net ir tokią problemą galima išspręsti ir turėti ne tik kur sukrauti daiktus, bet ir kur pailsėti. Specialisto teigimu, pirmiausia, žinoma, reikėtų apsvarstyti, ar išties visi daiktai jums reikalingi, ar kai kuriuos galima tiesiog pasiųsti į šiukšlyną. Atsisveikinimai su jums priklausančiais daiktais, be abejo, gali būti skausmingi, tačiau kai liūdesys praeis, pajusite tik privalumus. Sulūžę baldai, neveikianti buitinė technika bei namų apyvokos daiktai, kurių niekada nenaudojate tikrai nėra tie dalykai, kurie žūtbūt turi būti jūsų namuose.

Sprendimai, kurie padės įvesti tvarką

Jei net ir tai nepadeda sumažinti daiktų kiekio ir juos tenka patalpinti balkone, svarbiausia pasistengti tai padaryti kuo tvarkingiau ir bandyti išsaugoti kuo daugiau laisvos vietos.

Turite būti organizuoti, nes net ir didelis laisvas plotas gali tapti netvarkingu. Geriausias sprendimas – daiktus krauti į specialias dėžes. „Geriausia daiktus sudėlioti į plastikines dėžes, jei žadate jas laikyti balkone. Be to, dėžes galite sukrauti vieną ant kitos ir taip išsaugoti daugiau laisvos vietos. Galima pasirinkti skirtingo dydžio dėžes“, – sako JYSK specialistas. Pasak įmonės atstovo, šios daiktadėžės yra tinkamos naudoti atviruose balkonuose: „Vanduo nepažeidžia plastiko“.

Be to, tokių dėžių galima įsigyti vos už kelis eurus, todėl piniginei skaudžiai tai neatsiliepia, o bėdą išsprendžia efektyviai.

JYSK produkcija

Specialistai siūlo ir kitas alternatyvas. Nebrangiai galima įsigyti lentynas, ant kurių taip pat galima sudėti įvairius daiktus. „Lentynos būna pagamintos iš skirtingų medžiagų, todėl kiekvienas tikrai ras sau labiausiai tinkančią ir netgi interjero dalimi galinčią tapti lentyną“, – tvirtina A. Berzinis. Be to, norintiems ne tik patogaus, bet ir gražaus sprendimo daiktus siūlo susikrauti į specialius pintus krepšius, pagamintus iš ratano.

JYSK produkcija

Žinoma, didelių gabaritų daiktai balkone gali tapti tikru iššūkiu, todėl jų apskritai nepatartina ten laikyti. Balkonas gali tapti tinkama vieta mažesniems daiktams, kurie gali būti lengvai perkeliami iš vienos vietos į kitą ar pastumiami.

Atsiradus vietos – pasiūlymai, kaip sukurti jaukią erdvę

Sudėjus daiktus ir turint laisvos vietos balkone, specialistai pataria ją išnaudoti poilsiui, laisvalaikio veikloms ar tiesiog savaitgalio pusryčiams gryname ore.

Svarbiausia baldų ir daiktų pasirinkimą lauko erdvei kruopščiai apgalvoti. Pasak Ingos Gruzdinės, „Jysk“ vasaros produktų kategorijos vadovės, vieno ir visiems tinkamo sprendimo bei išplanavimo nėra, todėl būtina vadovautis individualiais poreikiais. Vis dėlto specialistė dalijasi pasiūlymu, kuris kiekvieno laiką balkone pavers tikru malonumu: „Viena iš mūsų turimų kėdžių – „Papasan“ – be galo patogi kėdė, kurioje minkštai įsirangę mėgausitės kiekviena sekunde“, – šypsodamasi pasakoja specialistė.

JYSK produkcija

Planuojantiems mėgautis kava, pusryčiais, ar net jaukiomis vakarienėmis gryname ore, Inga Gruzdinė siūlo apsvarstyti baldų komplekto įsigijimą. „Mažam balkonui puikiai tiks nedideli baldų komplektai, tokie kaip „Alessandria“ ir „Brava“, – siūlo vasaros baldų specialistė ir priduria, kad „Alessandria“ – tai sulankstomų medinių baldų komplektas, kuris, esant poreikiui, atlaisvins nemažai vietos balkone. Tuo tarpu „Bravia“ baldai – idealus pasirinkimas tiems žmonės, kurie komplekto priežiūrai nenori skirti daug lauko. Specialistė pažymi, kad iš rotango pagaminti baldai nereikalauja daug priežiūros, kaip, pavyzdžiui, mediniai komplektai, kuriuos reikia kasmet iš naujo impregnuoti.

JYSK produkcija
JYSK produkcija

Ypatingam jaukumui sukurti specialistė siūlo nepamiršti ir smulkių daiktų bei dekoracijų. „Įvairūs žibintai, žvakės, vazonai su gėlėmis, dekoratyviniai augalai, spalvotos dekoratyvinės pagalvėlės ir užklotai – visa tai kuria jaukų, smagų ir stilingą balkoną“, – pasiūlymais dalijasi I. Gruzdine. Vis dėlto šeimas, kurios augina mažamečius vaikus, specialistė įspėja – rinkdamiesi baldus ir dekoracijas jie turi būti ypatingai atsargūs. „Šeimų sprendimai turi būti labiau apgalvoti, kad užtikrintų vaikų saugumą. Pavyzdžiui, pakabinami vazonai su gėlėmis gali būti geresnis sprendimas nei pastatomi, o LED žvakės tinkamesnės nei tradicinės“, – pataria specialistė.

Užsakymo nr.: PT_78442783