Nuotraukų žiūrėjimas, nusižiūrėjimas nuo kaimynų ar tiesiog vaizduotės pajungimas – dažniausiai tai leidžia žmonėms nuspręsti, kaip apipavidalinti sodą ar balkoną. Ir visa tai yra pateisinama.

Pradėti galima nuo mažų dalykų. Jaukią atmosferą sode visuomet padės užtikrinti gėlės vazonuose, žibintai ar kvapnios žvakės. Aplinką galima padekoruoti ir pagalvėlėmis ar pledais. Šie komponentai pigūs, tačiau efektyvūs, o prašauti su stiliumi – gana sudėtinga.

Hyge akcentas
Hyge akcentas
JYSK produkcija

Hamakas, sūpynės arba baseinas – o gal visi trys?

Visgi, kartais komfortui ir kokybiškam poilsiui reikia ir didesnių dalykų.

Hamakas – vienas tokių vasaros malonumų, kuris ne tik funkcionalus, bet ir dažnu atveju – didelių finansų nereikalaujantis pirkinys. Dar prieš tūkstantį metų jų patogumą atrado gyventojai už Atlanto, vėliau jūreiviai ir keliautojai. O ir dabar hamakas gali tapti puikiu pasirinkimu jūsų sodui ir įvairiapusiam naudojimui – popiečio miegui, kojų pailsinimui ar ramiam knygos skaitymui.

JYSK produkcija

„Patys žmonės turi nuspręsti, kokio dydžio hamaką norėtų įsigyti. Mes turime dviejų dydžių hamakus – mažesni skirti vaikams, o didesni tinka visai šeimai. Be to, mažiesiems galima parūpinti ir vadinamąjį hamaką-kėdę“, – pasakoja JYSK vasaros produktų kategorijos vadovė Inga Gruzdina.

Nepaisant to, kad hamakas labiausiai tinka turintiems sodus, parduotuvėse galima rasti alternatyvų. Šios puikiai tiks daugiabučių namų gyventojams, turinties didesnius balkonus, nes neužims daug vietos. Vienas tokių pasirinkimų – supamoji kėdė „Cocoon“.

JYSK produkcija

Sodą ar galinį jūsų gyvenamosios vietos kiemą pagyvinti gali ir sūpynės. „Tai – savotiškas baldas. Kartu vienu metu gali suptis net keli šeimos nariai. Be to, yra net tokios sūpynės, kurias vėliau galima paversti į lovą – užtenka jas sulenkti“, – sako I. Gruzdina. Specialistė tvirtina, kad lauko supynių pasirinkimas labai platus, tad išsirinkti pavyks turintiems įvairius poreikius bei finansines galimybes: nuo medinių, iki plačių minštasuolių su stogeliais nuo saulės ar net sodo paviljonų.

Suaugusiesiems supynės leis bent trumpam atsipalaiduoti ir pailsėti. Tuo tarpu kai kurie medikai tvirtina, kad sūpynės – ypač geras pasirinkimas vaikams. Kartu besisupantiems mažamečiams tai padeda socializuotis, tampa savotišku prasimankštinimu, be to, vaikai mažiau laiko praleidžia prilipę prie išmaniųjų technologijų.

Kaipgi be atsigaivinimo karštą vasaros dieną? Tam net nereikia ruoštis prie vandens telkinio. Vis labiau populiarėja baseinai jūsų pačių valdose. „Sodams labiausiai tinka pripučiami baseinai. Jų būna įvairiausių formų, pavyzdžiui, apskritimo arba stačiakampiai. Visų pirma kiekvienam norinčiam baseino reikia įsivertinti, kokio dydžio plotą jis gali tam skirti“, – pataria JYSK atstovė, tačiau taip pat ragina prieš perkant pasitarti su pardavėjais, kurie, įvertinę individulius poreikius, galės rekomenduoti juos geriausiai atitinkantį baseiną.

JYSK produkcija

Ar sūpynės, hamakas ir baseinas suderinami tarpusavy? Ar nėra per daug turėti juos visus? Pasirodo, ne. I. Gruzdina tvirtina, kad tai tik dar didesnės galimybės paįvairinti savo laisvalaikį: „Įsivaizduokite, kaip smagiai galite praleisti laiką tiek su savo draugais, tiek šeima. Po sunkios darbo dienos atsipalaiduojate besisupdami, pasiilsite ant hamako ir šokate į baseiną“.

Turintiems balkonus – kitokie patarimai

Net jei ir neturite sodo ar didelės terasos, nusiminti nereikia. Išeičių vis tiek yra. Savo ramybės oaze galite paversti tiesiog balkoną.

Specialistai sako, kad kiekvienas žmogus balkoną turėtų įsirengti pagal savo norus, tačiau negaili ir bendrų patarimų. Pagražinti balkoną visuomet galima smulkiomis detalėmis – žvakėmis, gėlėmis. Tačiau itin svarbu ir poilsio-sėdėjimo vieta, pavyzdžiui, patogi kėdė. „Mes visuomet siūlome „Papasan“ kėdę. Ji – neįtikėtino patogumo ir sėdėdami ant jos mėgausitės kiekviena akimirka“, – susižavėjimo neslepia I. Gruzdina. Be to, šalia kėdės galima pasirūpinti ir kavos staliuku bei kiekvieną rytą pradėti savotišku ritualu. Tai didelių pastangų, planavimų ar investicijų nereikalaujantys pirkiniai, tačiau šeimos narius paskatins kuo daugiau laiko leisti gryname ore.

JYSK produkcija

Vasarą daugelis ir taip vadina laimingiausiu metų laiku. Šviečianti saulė, žaliuojanti gamta ir besišypsantys žmonės – visa tai aplink kuria teigiamą atmosferą. Tačiau itin svarbu ir patiems pasirūpinti mus supančia aplinka. O sėkmingam to įgyvendinimui tereikia šiek tiek vaizduotės, noro ir specialistų pagalbos.

Užsakymo nr.: PT_78441907