„DADU“ produkcija

Visuomet žingsniu priekyje

Ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje sparčiai išpopuliarėjusius juoduosius „DADU mooonlight“ ledus galima rasti labai toli, net JAV, o Kėdainiuose esantis fabrikas dirba maksimaliais pajėgumais – keturiomis pamainomis, septynias dienas per savaitę ir dvidešimt keturias valandas per parą. Ledų gamyba nestabdoma nė minutei, nes šio gardėsio poreikis – itin didžiulis. Kaip sako fabriko komercijos direktorius Algirdas Augustinas – „pirkdami „DADU“ ledus galite būti tikri – jie itin švieži ir ir pačios aukščiausios kokybės. Žinoma, tik iš natūralaus lietuviško pieno, kurio itin didelius kiekius į fabriką vietiniai ūkininkai pristato kiekvieną dieną. Na, o viskas, ką pagaminame, keliauja tiesiai į prekybos vietas. Kiekvieną dieną. Visame pasaulyje. Nieko nenustebinsime pasakę, jog toks pasitikėjimas verčia mus pasitempti dar labiau, nuolat mąstome, kuo dar nustebinti ir palepinti savo pirkėjus. Būtent siekdami nustebinti pačia geriausia prasme ir sukūrėme juodus ledus – juodus grietininius valgomuosius ledus su vyšnių įdaru“ – pasakoja A. Augustinas.

„DADU“ produkcija

Šių ledų gamyba užtruko maždaug keturis mėnesius, nes viso proceso metu sudėtingiausiu dalyku tapo atrasti tarpusavyje derantį skonį, malonų kvapą ir kartu originalią produkto išvaizdą sukuriančius ingredientus. Kita svarbi užduotis technologams buvo ir ta, kad pagrindine žaliava išliktų šviežias, nenugriebtas pienas, tad technologai, žinoma, nuolat testavo, tikrino, ragavo, kol galiausiai išgavo tinkamą spalvą, geriausią skonį ir aukščiausią kokybę – nieko keisto, kad šie ledai užkariavo ne tik Lietuvą, tačiau šiandien yra vertinami ir JAV.

Renginio akimirka

Varomasis variklis – sėkmė

Juoda sėkmė įkvėpė eiti toliau – gimė mintis sukurti itin gardžius lietuviškumu dvelkiančius žalius ledus, o ir papartis – Joninių simbolis - ant pakuotės atsirado neatsitiktinai – vyriausioji „DADU“ technologė Sandra Kalvaitienė sako, jog kuriant šiuos ledus, su kolegomis mąsčiusi apie vasaros šventes ir, artėjant Joninėms, išsirinko būtent žalius ledus.

Renginio akimirka

„Kūrėme ledus, kurie derėtų šalia juodų ledų. Norėjosi padovanoti ne tik skonį, bet ir emociją – matėme, kaip žmonės reagavo į juodus ledus, kurie mūsų akiai atrodė labai neįprasti, tačiau pateisino visus lūkesčius, tas pats ir su žaliais ledais –norime dovanoti jausmą, emociją. Nėra ko slėpti - kūrimo procese bandėme spalvas, išgavome įvairius skonius, rengėme begalę degustacijų, o aukščiausiu prioritetu vertinome natūralumą. Šių ledų gamyboje, žinoma, naudojome šviežią nenugriebtą lietuvišką pieną, kurį kiekvieną dieną mums pristato vietiniai ūkininkai. Na, o žaliai spalvai išgauti panaudojome dažiklį iš liucernos augalų, beje, juodus ledus dažėme augaline anglimi. Šį kartą skonius derinome prie Joninių simbolikos – Lietuvoje įprastų žolynų augalų, liepų žiedų ir medaus. Jie juk šitaip tinka mūsų vidurvasariui, tad ir ledai pavadinti „DADU Moonlight Green“. Tai gardūs, švelnaus mėtų lapelių skonio su aviečių – liepžiedžių bei medaus įdaro skonio ledai. Kurdami ledus, pirmiausia juos ragaujame patys, jie turi atitikti tam tikrus kriterijus, o ir į gamybą paleidžiame tik tuos skonius, kurie atitinka griežtos komisijos vertinimus, išsakomus degustacijų metu. Jei ne visi šie procesai, turbūt būtų itin sudėtinga sukurti ledus, kurie atitiktų daugelio vartotojų skonius. Tad, kai jau patys esame patenkinti savo gaminiu, pateikiame jį įvertinti prekybos tinklų specialistams. Šį kartą pristačius žaliuosius Joninių ledus, buvome maloniai nustebinti dideliu susidomėjimu ir gausybe komplimentų, skirtų šiam produktui. Todėl tikimės, kad ir vartotojams šie ledai sukels daug puikių emocijų, o mes lauksime grįžtamojo ryšio“ – sako specialistė. Moteris šypsosi – kaip ir visų geriausių gaminių, taip ir šio - gamybos procesas turėjo nedidelių kliūčių, teko pasukti galvas siekiant atrasti geriausius sprendimus, tačiau viskas baigėsi sėkmingai – net ir vafliniai rageliai šiam produktui kepami kitokie nei yra įprasta.

Renginio akimirka

Lietuviški produktai vertinami auksu

Būtina pastebėti, jog jau eilę metų „DADU“ ledai laimi aukso medalius – už „Metų gaminį“ „Vikeda turi net dešimt medalių, yra laimėję prestižinį WABEL apdovanojimą, taip pat verslo konkurse „Metų gazelė 2016“ bei įvardyta kaip viena sėkmingiausiai dirbančių ir sparčiausiai augančių Lietuvos bendrovių bei turi gausybę kitų apdovanojimų bei įvertinimų.

Renginio akimirka

„Siekdami išlikti konkurencingi pasaulinėje rinkoje, privalome nuolat investuoti į naujas technologijas ir našumą. Todėl fabrike įdiegiamos naujovės, įrengėme konvejerius bei pakavimo robotus, kuriems patikėtas monotoniškas ir sunkus darbas – dėžių krovos procesas, todėl fiziškai sunkius, rutiniškus ir žmonėms atgrasius fizinius darbus atlikti tapo gerokai lengviau. Buvo padarytas didelis darbas, nes visas naujausias technologijas turėjome pritaikyti taip, kaip to reikia būtent mums, kad nepakistų nei kokybė, nei skonis, kadangi ledus gaminame pagal unikalią ir pasaulyje turbūt mažai benaudojamą technologiją – iš šviežio nenugriebto pieno“ – pabrėžia „Vikeda“ komercijos direktorius Algirdas Augustinas.

„DADU“ produkcija

Beje, nors vasarą ledų nuperkama vidutiniškai net septynis kartus daugiau nei žiemą, šaltuoju metų laikotarpiu pirkėjai ieško įdomesnių, įvairesnių skonių, tad inovatoriškieji „DADU“ kūrėjai sako jau planuojantys naujas ir labai įspūdingas staigmenas savo gerbėjams. Beje, šią vasarą „DADU“ ledų gamintojai atvėrė duris savo mažiausiems pirkėjams – fabrike įrengtas ekskursijų kambarys, kuriame vaikų grupės supažindinamos su visu ledų gamybos procesu bei jais vaišinami, o profesionalaus komedijos teatro „Domino“ lankytojai visą vasarą skaniausiais „DADU“ ledais Vilniuje galės vaišintis nemokamai – šio teatro aktoriai pasiruošę dalintis su savo žiūrovais bei skanauti ledus patys

Užsakymo nr.: PT_78404903