Abu butai pardavinėjami „MG Valdos“, o prie jų interjero sūkurimo prisidėjo „Berry“ baldų salonai. Visų nuotraukų autorius: Leonas Garbačiauskas.

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)

Pirmiausia, panagrinėsiu jų baldų išdėstymo planus.

Kaip minėjau, jie praktiškai identiški, tik skiriasi gyvatuko vieta vonios kambaryje. Prieškambaryje numatyta vieta drabužinei arba spintai (funkcionaliau ten būtų daryti drabužinę, kas ir buvo padaryta).

Kadangi erdvė labai nedidelė, miegamasis atskirtas tik dalinai, išnaudojant atsiradusią pertvarą TV spintelei ir bent jau kažkiek paslepiant lovą, o taip pat neprarandama šviesa, sklindanti pro langus. Tiesa, bute nr. 122 lovos funkciją atlieka sofa-lova, kuri neužima tiek vietos, kiek įprasta lova.

Sveikintina ir tai, jog miegamuosiuose suprojektuotos talpios spintos. Lyginant abu butus, nr. 122 langų padėtis yra geresnė, nes svetainė su virtuve gauna daugiau apšvietimo, tuo tarpu nr. 130 bute atsiranda tamsesnis kampas svetainėje.

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)

Valgomojo erdvė gal ir ne pati patogiausia, bet labai proporcinga esamai erdvei. Atminkite, jog nuotraukose yra kitokia perspektyva nei realybėje, todėl įvertinti visus atstumus reiktų vietoje, o ne remiantis vien tik nuotraukomis. Na, o vonios kambariai suplanuoti tikrai funkcionaliai, pagal esamas galimybes. Tik pastebėjau, jog abiejuose butuose vietoje vonios padaryta dušo kabina, kas nėra blogai - priklauso nuo to, kas jame gyvens.

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)

Na, o dabar pereikime prie gražiosios dalies - baldų ir aksesuarų.

Pirmasis, pasiruošęs analizei bus butas nr. 122.

Bute vyrauja neutralūs, pilkšvi tonai su juodais akcentais baltame fone, miegamajį pralinksminant melsvomis pagalvėlėmis (kiek nedaug reikia akcentui sukurti). Naudojami baldai bei šviestuvai mums praneša, jog interjeras yra šiuolaikiškas ir gana solidus, su industriniu prieskoniu, tačiau juoda spalva erdvės nemažina, nes naudojama labai saikingai ir tik nedideliems paviršiams.

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)

Atkreipkite dėmesį, jog naudojami lengvos konstrukcijos baldai. Mažuose butuose būtina apgalvoti, kokius baldus renkatės, nes kuo masyvesnis baldas, tuo fiziškai ir optiškai sumažės ir taip maža erdvė.

Ko neįmanoma palengvinti, tai virtuvės baldų (ir gerai, nes ten patarčiau maksimaliai išnaudoti tiek ilgį, tiek aukštį), o valgomasis stalas, kėdės, kavos ir TV staliukai, lentynos ir net sofa turėtų būti kuo lengvesni. Jokių kampinių sofų tokioje erdvėje!

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)

Mane maloniai nustebino tai, jog nors virtuvės baldai ir miegamojo spinta yra ne balti (kas dažnai daroma mažose erdvėse) ir puikiai dera tarpusavyje bei su grindimis, na, o vonios kambaryje rudomis plytelėmis išklijuota dušo kabina kuria optinę apgaulę, tarytum ji būtų atitraukta toliau ir kambarys atrodo šiek tiek ilgesnis.

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)

Butas nr. 130

Pastarasis atrodo šiek tiek tamsesnis ir sunkesnis, nors ir nenaudojama juoda spalva. Kodėl? Nes valgomojo kėdės, kavos staliukas ir TV spintelė yra masyvesni. Taip pat įtakos turi tamsiai pilkos spalvos virtuvės stalviršis ir sienelė. Nepaisant to, šis interjeras taip pat labai neutralus savo spalvų gama, kurią galima pagyvinti ryškesnės spalvos pagalvėlėmis, kilimu, paveikslais bei augalais.

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)

Man patinka sieninė lentyna, kuri tarnauja ir kaip papildoma vieta smulkiems daiktams, ir kaip dekoratyvinis elementas.

Taip pat pakeisčiau šviestuvus ( į ne tokius kaprizingus) ir atsisakyčiau kilimo, nes bet koks kilimas vizualiai mažina grindų plotą, ko mažoje erdvėje geriau nedaryti. Na, o miegamasis - bene jaukiausia zona, kur gausu tekstilės ir dekoratyvinių elementų ant sienos. Paminkštinta sienos dalis už galvūgalio su nuotraukomis - puiki idėja, kurią galite nusikopijuoti ir jūs. Šalia lovos esantį pufą naudočiau rūbų padėjimui, prieš einant miegoti, kas yra labai patogu, arba kaip naktinį staliuką.

Berry baldai (Leono Garbačiausko nuotr.)
„Berry baldai“/Leono Garbačiausko nuotr.

Man patinka abiejuose butuose esantis vientisumas tiek spalviškai, tiek baldų stiliaus prasme. Jeigu turite mažą erdvę, šio principo laikykitės ir jūs, nes kievieną erdvę projektuojant vis kitaip, dings vientisumas, kuris labai svarbus mažame bute. Kartais mažiau yra daugiau ir nereikia prie kiekvienos laisvos sienos statyti uždaros spintos ar kabinti lentynų. Dažniausiai pakanka vienos didesnės drabužinės ar spintos koridoriuje ir miegamajame rūbams laikyti, na ir auksinė taisyklė - virtuvės spintelės iki lubų (nebent beveik negaminate).

Nuotraukose esančius baldus rasite „Berry” salonuose ir www.berrybaldai.lt

Užsakymo nr.: PT_78361407