Biomedicininę elektroniką Kauno technologijos universitete studijuojanti (KTU) vilnietė Julija Kravčenko sako, jog apsisprendus inžinerijos mokslus krimsti Kaune, šis jos sprendimas pažįstamų rate buvo vertintas gana skeptiškai. Vis dėlto, ji dėl savo pasirinkimo nedvejojusi.

„Kai baigiau mokyklą, važiavimas studijuoti į Kauną buvo laikomas keistu poelgiu – „Juk tu iš Vilniaus, tau ten nebus ką veikti“. Nesutikau su tuo tada ir nesutinku dabar. Kaune galimybės studentams neribotos tiek profesine, tiek saviraiškos, poilsio prasme“, – įsitikinusi antrakursė Julija.

Vis dėlto mergina sako dėliodama prioritetus didžiausią dėmesį sutelkė į tai, kokios srities specialiste norėtų būti.

Julija Kravčenko

„Stodama svarsčiau tarp medicinos ir inžinerijos, tačiau medicina man atrodė gan svetima dėl būtinybės invaziniu būdu tirti žmogaus kūną bei „kalimo“, tad labai džiaugiuosi atradusi specialybę, kur galiu padėti žmogui, tačiau kitokiu būdu. Man tai ir yra didžiausias šios studijų programos pliusas“, – sako biomedicininę elektroniką KTU Elektros ir elektronikos fakultete studijuojanti Julija.

Inžinieriams Kaune – neribotos perspektyvos

Studentė pastebi, kad Kaunas inžinieriams dėl profesinių galimybių yra labai palankus miestas. Iš tiesų, pastarieji metai Kauno regionui itin derlingi investicijomis. Pasaulinėms kompanijoms, tokioms kaip „Hella“, „Continental“, „Hollister“ bei Lietuvos investuotojams nusprendus investuoti Kaune, kuriamos naujos darbo vietos.

KTU Elektros ir elektronikos fakultetas

„Kaunas tampa traukos centru, čia ateina didžiosios investicijos. Kaunas yra inžinerinės pramonės centras – visada toks buvo ir, greičiausiai, toks ir liks“, – neseniai KTU vykusiame forume „Kauno regione kuriasi didieji investuotojai: permainos darbo rinkoje“ sakė Lietuvos Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

„Inžinieriams tai tobula vieta susirasti praktiką dar mokslų metu. Man Kaunas visuomet asocijavosi su inovacijomis, pramone, technologijomis, iki šiol nuomonės nepakeičiau. Be to, žaviuosi čia esančių žmonių, architektūros, gamtos paprastumu. Manau, tai mane papirko labiausiai“, – prisipažįsta J. Kravčenko.

Kauną renkasi dėl patrauklių studijų

Kauną studijoms pasirinkusi ir KTU ekonomiką studijuojanti vilnietė Eglė Meškėnaitė pritaria, kad Kaunas – studentų miestas ir iš gyvenimo sostinėje pasiilgsta tik jaukių Vilniaus gatvių. Priešingai nei daugelis, ji rinkosi ne miestą, o universitetą ir studijų programą.

Eglė Meškėnaitė

„Išnagrinėjusi galimus variantus įvertinau, kad ekonomikos studijos KTU – geriausias pasirinkimas“. Nusprendus studijuoti Kaune integruotis nėra sunku, be to, turėjau pažįstamų žmonių, tad su dideliais sunkumais nesusidūriau“, – teigia KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto E. Meškėnaitė.

Pasak jos, kilti karjeros laiptais Kaune yra gana paprasta, kadangi Kaunas gali pasiūlyti vis daugiau karjeros galimybių įvairių studijų krypčių studentams – ir nors Vilnius vis dar lenkia Kauną darbo vietų pasiūlos skaičiumi, Kaunas sparčiai vejasi sostinę.

Unikali talentų ugdymo programa

„Kaunas ne toks „užkrautas“ kaip Vilnius“, – antrina J. Kravčenko. Nors mergina sako konkrečių planų ką darys baigusi studijas dar neturinti, savo ateitį taip pat mato Kaune.

„Šiuo metu bandau atrasti siauresnę sritį, kurioje norėčiau plėtoti savo veiklą. Domiuosi ne tik biomedicinine elektronika, bet ir projektų valdymu, tad pasirinkimų labai daug – pradedant KTU biomedicinos inžinerijos institutu ir inžinierės, mokslininkės darbu, baigiant ateinančiomis į Kauną elektronikos įmonėmis ir projektų vadovės pareigomis, – vardija studentė – Visada planavau gyventi Lietuvoje, o Kaunas siūlo plačiausias galimybes mano srities atstovams, tad kol kas planuoju likti čia“.

KTU Ekonomikos ir verslo fakultetas

Abi studentės priklauso KTU talentų akademijai GIFTed, kurioje talentingiems studentams sudaromos galimybės tobulėti ir realizuoti savo gebėjimus mokslo ir verslo srityse. E. Meškėnaitė pabrėžia, jog stodama į KTU žinojo apie šią programą ir būtent tai ją paskatino rinktis šį universitetą.

Tai – unikali programa, kurios dalyviai dirba su karjeros mentoriais, įgyja profesinių žinių sustiprinto lygio paskaitose, dalyvauja verslo/mokslo iššūkiuose ir kitose veiklose. GIFTed studentai gauna ir didžiausią nuolatinę stipendiją Lietuvoje – 300 eurų.

Užsakymo nr.: PT_78306987