Bene didžiausio pasitikėjimo visame pasaulyje sulaukė Šveicarijos kompanijos „Regen Lab“ preparatų iš kraujo medicinos prietaisai. „Regen Lab“ rinkiniai turi CE sertifikatą ir yra patvirtinti daugiau kaip 84 šalių sveikatos priežiūros institucijų. Tarp medicinos specialistų „Regen Lab“ prietaisai pripažįstami kaip vieni patikimiausiomių ir veiksmingiausių PRP gaminimo priemonių.

Prietaiso „Extracell BMC“ pagalba išgautas PRP yra biologinis produktas, išskirtas iš paciento kraujo ir naudojamas jo audinių gijimui bei atkūrimui stimuliuoti. Specialios technologijos pagalba išskiriami du kraujo komponentai – skystoji kraujo dalis, vadinama plazma, ir smulkūs elementai, vadinami trombocitais, kurie pasižymi augimo veiksniais, skatinančiais ląstelių gamybą ir naują baltymų sintezę. Taip gautas PRP pakartotinai įleidžiamas į paciento audinius.

Kadangi procedūrai naudojamas tik paties paciento perdirbtas kraujas, nėra nė menkiausio pavojaus dėl produkto toksiškumo, nesuderinamumo su krauju, alerginės reakcijos ar sudirginimo. Be to, preparatas atitinka saugos reikalavimus, kurie yra tokie patys, kaip kraujo donorystės, organų ar audinių transplantacijos.

Regenlab ir regeneracija

„Regen Lab“ turi patvirtintus rezultatus iš daugiau nei 150 atliktų klinikinių tyrimų ir daugiau nei 20 visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje, vykstančių tyrimų. Visose terapinėse srityse, kuriose šis produktas buvo išbandytas, įskaitant odos priežiūrą, estetines procedūras, žaizdų gijimą, ginekologiją, sporto mediciną ir ortopedinę chirurgiją, rezultatai stulbinantys. Kita vertus, tai joks stebuklas – technologija remiasi natūraliais organizmo biologiniais dėsniais. Pavyzdžiui, estetinės atjauninimo procedūros metu visoje odos dermoje sušvirkščiama maža PRP injekcija, kuri skatina ląstelių atsinaujinimą, kolageno gamybą. Tai padeda susigrąžinti odos elastingumą ir pagerinti odos tonusą, o raukšlės išlyginamos iš vidaus. Svarbiausia, kad rezultatas, lyginant su įprastomis estetinėmis procedūromis, yra ilgalaikis.

Viena svarbiausių panaudojimo sričių – kaulų ir audinių atkūrimas

Dėl savo veiksmingumo ir PRP procedūros sparčiai populiarėja ir imamos taikyti daugelyje medicinos sričių.

Pasak „Regen Lab“ mokslininkės, biologės Solange Vischer, viena svarbiausių trombocitais praturtintos plazmos, pasižyminčios didžiuliu atsinaujinimo potencialu, panaudojimo sričių – sudėtingos kaulų rekonstrukcijos, pavyzdžiui, po naviko pašalinimo arba kai dėl kokių nors priežasčių neįmanoma sujungti kaulų kitais metodais. Taip pat iš jos daug tikimasi atstatant sąnarių kremzles bei daugelyje kitų sričių.

Trombocitais praturtinta plazma, paruošta „Regen Lab“ metodu, buvo sėkmingai panaudota kaulų rekonstrukcijai net šešiolikoje klinikinių tyrimų.

Regenlab trombocitais praturtinta plazma

Kaip veikia ši technologija

„Regen Lab“ medicininė įranga susideda iš vakuuminių vamzdelių, užpildytų antikoaguliantais, t. y. krešėjimą slopinančiomis medžiagomis, ir geliu, kuris specialiai sukurtas izoliuoti kraujo kūnelius.
Kai mėginys centrifuguojamas (tai trunka tik 5 minutes), gelis migruoja į prietaiso viršų, o kraujo kūneliai – žemyn tarp skiriančiojo gelio ir vamzdžio sienos.

Gelis keičia savo konsistenciją, tačiau pats nesuyra. Dėl savo ypatingo tankio jis prateka tiksliai tarp kraujo komponentų ir, centrifugavimo proceso pabaigoje atgavęs savo originalią konsistenciją, sukuria tvirtą barjerą, kuris izoliuoja trombocitus ir plazmą nuo kitų ląstelių. Gauta suspensija yra paruošta naudoti gydymui.

„Pagrindinis „Regen Lab“ technologijos privalumas yra tas, kad dėl mėgintuvėlyje esančio vakuumo mėginys apdorojamas uždaroje grandinėje, kuri užtikrina saugumą, o separacinio gelio dėka šis procesas visiškai automatizuotas. Prietaisas skatina ląstelių augimo faktorių (> 80%), o nepageidaujamos ląstelės (raudonieji kraujo kūneliai ir brandūs leukocitai) veiksmingai pašalinamos.

Mesoderma oficialus Regenlab atstovas Baltijos šalyse

Trombocitai skatina aplinkines ląsteles augti bei gaminti ar regeneruoti audinius, pavyzdžiui, naujus kaulus. Kai trūksta didelės kaulo dalies, atsiradusio tarpo užpildui gali būti naudojamas vadinamasis kaulų glaistas. Jis gaminamas maišant kaulų pakaitalą, trombocitus ir „Regen PRP“ produktą, suaktyvintą „Regen ATS“ trombino serumu. Jis suformuoja struktūrą, kurioje trombocitai ląstelės gali migruoti ir formuoti naują kaulą“, - aiškina S.Vischer.

Regenlab plazma paruošta naudojimui

Klinikiniai tyrimai įrodo, kad kaulai ir sąnariai atsistato

Įvairūs moksliniai tyrimai, kurie buvo apžvelgti prieš keletą metų vykusioje mokslinėje konferencijoje, skirtoje degeneracinių ligų ir sporto traumų gydymui, įrodo ilgalaikį gydymo trombocitais praturtinta plazma efektyvumą.

San Camillo Forlanini ligoninėje (Roma) „Regen Lab“ metodu buvo gydyti 8 pacientai, kenčiantys nuo trečios ir ketvirtos stadijos kelių sąnarių pažeidimų. Jiems buvo taikytas kombinuotas gydymas PRP su hialiurono rūgštimi, buvo naudojamas „Regen Lab“ rinkinys „Cellular matrix“.

Po trijų mėnesių darytose rentgeno nuotraukose dar buvo matoma nemaža kaulų čiulpų edema. Po šešių mėnesių edema buvo akivaizdžiai sumažėjusi, o po 12 mėnesių – visiškai išnykusi, sąnario paviršius, kas, atrodytų, neįmanoma, atkurtas. Dar po 12 mėnesių darytos nuotraukos parodė, kad ne tik išlikęs ankstesnis gydymo rezultatas, bet netgi matomas dar šioks toks pagerėjimas.

Regenlab ir Ortopedija

Gydytojo patirtis: procedūra padeda išvengti arba atitolinti protezavimą

Latvijos traumatologas-ortopedas dr. Valdis Gončars, „Regen Lab“ produktą naudojantis sąnarių ligoms gydyti, teigia, kad dėl ypatingo regeneracinio poveikio tai efektyviausias gydymo būdas esant antros ir trečios stadijos sąnarių artrozei. Tokiais atvejais rentgeno nuotraukose jau matomi akivaizdūs ir negrįžtami struktūriniai audinių pokyčiai, pavyzdžiui, būna smarkiai nusidėvėję kremzlių paviršiai. Dėl sąnarių pažeidimo tokių pacientų judesiai suvaržyti, dažnai jie neapsieina be vaistų nuo skausmo, bet tai tik simptominis gydymas, tu tarpu pati skausmo priežastis gydymui dažniausiai jau nepasiduoda.

Įvairiuose moksliniuose leidiniuose gydytojas yra publikavęs ne vieną mokslinį straipsnį, kuriame aprašo gydymo „Regen Lab“ produktu rezultatus.

„12 mėnesių stebėjome pacientus, kuriems buvo atlikta PRP procedūra su „Regen Lab“ produktu. Klinikinis efektas labai geras. Didžiausias pagerėjimas įvyksta iki šešių mėnesių, tačiau daugiau nei 65 proc. pacientų būklė gerėja ir toliau. Tai tikrai geras rezultatas. Žmonėms grįžta ankstesnė gyvenimo kokybė, jie vėl pradeda gyventi be skausmo, gali normaliai judėti. Visa tai subjektyvūs pojūčiai, kuriais dalinasi pacientai.

Lengva ir beskausmė procedūra

Dar labiau džiugina objektyvūs pokyčiai, užsifiksuoti rentgeno ar kompiuterinės tomografijos metu: užsidaro kremzlės, vyksta pozityvūs pokyčiai kaulų čiulpuose, nustoja tinti galūnės, normalizuojasi skysčių kiekis sąnariuose. Ir visa tai ne spėjimai. Tai galima pamatyti objektyviai“, - sako V. Gončars.

Mediko teigimu, anksčiau žmogus turėdavo arba susitaikyti su nuolatiniu skausmu, arba ruoštis sąnario protezavimui. Šis gydymo metodas leidžia gerokai pratęsti sąnarių gyvavimą. Tai ypač aktualu žmonėms, kurie nori išsaugoti ankstesnį judrų gyvenimo būdą, sportuoti. Taip pat svarbu, kad nepastebėta jokių šalutinių šio gydymo poveikių. Skirtingai nuo ilgalaikio vaistų vartojimo šis gydymas yra labai saugus. Be to, šis gydymo būdas labai patogus: sudėtinga procedūra unikalios „Regen Lab“ įrangos dėka trunka vos valandą.

Akivaizdu, kad ši nauja ir patogi naudoti „Regen Lab“ technologija – didžiulis proveržis kaulų ir sąnarių ligų gydyme, galintis gerokai sumažinti endoprotezavimo operacijų skaičių arba bent jau atitolinti chirurginės operacijos būtinybę.

Regenlab centrifuga, paprasta ir patogu

Užsakymo nr.: PT_78295263