„Juodkrantei dėl savo nedidelio ploto ir sąlyginai tankaus apgyvendinimo pasisekė – 2013-ųjų vasarą prijungę pirmuosius šviesolaidžio klientus, dabar praktiškai į visus namus galime atvesti sparčiausią pasaulyje interneto technologiją. Mūsų ryšiu vienintelėje Lietuvos šviesolaidinėje gyvenvietėje jau dabar naudojasi šimtai klientų“, – sako „Telia“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Šioje Kuršių nerijos gyvenvietėje „Telia“ yra nutiesusi apie 23 kilometrus šviesolaidžio kabelių, o į jo plėtros projektą visoje Neringoje investuota per 500 tūkst. eurų.

Kurortinio miestelio standartu tapo 100 Mb/s spartos internetas, kuris bet kada gali būti padidintas 10 kartų - iki 1 Gb/s. Šviesolaidžio privalumais naudojasi ne tik gyventojai, bet ir verslas, o prie kavinės ar restorano „Wi-Fi“ prisijungę turistai išsyk sumoja, kodėl Lietuva vadinama interneto šalimi.

Šį pavasarį „Telia“ užsakymu atlikta apklausa patvirtino, jog lietuviai didžiuojasi sparčiu internetu, o svarbiausia jiems, kad internetas būtų greitas, patikimas ir neribotas – toks ir yra šviesolaidis.

Iki 1 gigabito per sekundę spartą suteikiantis optinis ryšys prieinamas ne tik visiems Juodkrantės gyventojams, bet ir trims ketvirtadaliams Lietuvos namų ūkių.

Užsakymo nr.: PT_78240621