Gyventojai džiaugiasi ne tik nuostabiais vaizdais

Sprendimas renovuoti M. Riomerio gatvėje esantį 23 numeriu pažymėtą namą priimtas dar 2014 metų spalio mėnesį, pasakoja Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) Projektų įgyvendinimo skyriaus specialistas Aurimas Jaunarijus Ramoška. Šis daugiabutis – pirmasis Kaune, kurio apdailai pasirinktos keraminės plytelės, kurios nebuvo klijuojamos, o tiesiog sumontuotos.

M. Riomerio g. 23, Kaunas

Tiesa, daugeliu prasmių pažangi šio daugiabučio renovacija savo kelyje turėjo ir nemažai kliūčių: „Rangovų liūdna istorija – šitą namą jie renovavo labai kokybiškai, tačiau viso kvartalo renovuoti nebaigė – bankrutavo. Laimei, savivaldybė kontroliavo renovacijos kokybę, patikrino ir nustatė, kad visos investiciniame plane numatytos priemonės yra įgyvendintos kokybiškai“, – pasakoja pašnekovas, pridurdamas, kad šiame kvartale – didelę įtaką turi kokybiškos renovacijos pavyzdžiai, mat įkalbėti kvartalo gyventojus renovuoti namus nėra lengva, pavyzdžiui, vienoje M. Riomerio gatvės atkarpoje iš vienuolikos namų, kelių gyventojai iš pradžių kategoriškai nesutiko su daugiabučių renovacija ir tik praėjus metams ir įsitikinus netoliese atnaujintų namų renovacijos kokybe, sutiko prisijungti prie modernizacijos. Tiesa, nemenka paskata buvo ir Kauno savivaldybės iniciatyva sutvarkyti šiame kvartale aplinką aplink atnaujintus namus.

M. Riomerio g. 23, Kaunas

Siekė paskatinti renovaciją visame mieste

Kauno miesto savivaldybė savo paramą daugiabučių renovacijai išreiškė, pasiūlydama renovuojantiems namus sutvarkyti aplinką. Buvo iškelta sąlyga – vienoje vietoje turėjo būti bent penki renovuoti ar renovuojami namai. Pirmasis toks projektas įgyvendintas būtent M. Riomerio gatvėje – čia Kauno miestas sutvarkė aplinką prie 11 atnaujintų daugiabučių.

„Šiuo projektu mes siekėme išjudinti daugiabučių renovaciją Kaune. Visi norime gyventi gražioje ir sutvarkytoje aplinkoje, todėl sprendimas renovuoti namą yra pirmasis žingsnis link to. M. Riomerio gatvės gyventojai jau mėgaujasi sutvarkytais daugiabučių kiemais. Tai tarsi atlygis už jų iniciatyvumą“, – teigia Kauno miesto savivaldybės administracijos Daugiabučių namų administravimo ir renovavimo skyriaus vedėjas Kęstutis Miškinis.

M. Riomerio g. 23, Kaunas

Kaune, M. Riomerio gatvėje, esančiame kvartale savivaldybė taip pat sutvarkė įvažiavimą, įrengė naujus šaligatvius ir pėsčiųjų takus, naujai išasfaltavo kiemus, įrengė dviračių saugyklas, sporto aikštelę, dviejų tipų vaikų žaidimo aikšteles, gyventojų poilsio zoną, šiuolaikišką atliekų konteinerių aikštelę. Taip pat įrengtas naujas lietaus nuotekų tinklas bei apšvietimas. Miesto komunalinės bendrovės taip pat prisidėjo prie projekto atnaujindamos šilumos, vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklus.

Užsakymo nr.: PT_78156341