Labai svarbu fungicidais apsaugoti kviečių vėliavinius lapus, nes yra nustatyta, kad maždaug 40–45 % derliaus įtakoja vėliavinis lapas. Kartu su varpomis ir dviem viršutiniais augalų lapais formuojasi 80–85 % derliaus. Būtent todėl javų antrojo purškimo (T2) laikas yra pats svarbiausias apsaugant derlių.

Prasidėjus sezonui, rapsus gali pulti įvairios ligos (į kurias taip pat reikėtų atkreipti dėmesį), tačiau žydėjimo pradžioje svarbiausia apsauga nuo sklerotinio puvinio (Sclerotinia). Jeigu norite, kad augalai nebūtų pažeisti sklerotinio puvinio (Sclerotinia), rapso žydėjimo metu būtina panaudoti tinkamą fungicidą. Jeigu šiai ligai susidaro palankios sąlygos vystytis ir nesiimama kontrolės priemonių, ji gali labai – net iki 50 % – sumažinti derlių!

Potencialo apsaugojimas

Tiek javų antrojo apdorojimo (T2), tiek rapsų žydėjimo metu labai svarbu, jeigu įmanoma, prevenciškai panaudoti fungicidus. Įrodyta, kad triazolų grupės fungicidai, pavyzdžiui, Tebukonazolas, veikia sistemiškai, todėl jie gali kontroliuoti ligą, kuri jau slypi augale, tačiau siekiant optimalaus veiksmingumo, geriau šiuos fungicidus panaudoti prevenciškai. Tokiu atveju gaunama papildoma nauda – atsparumo ligoms kontrolė.

Optimalus laikas rapsams apdoroti yra maždaug įpusėjus jų žydėjimui (pilnas žydėjimas) – tada fungicido veiksmingumas prieš sklerotinį puvinį didžiausias. Javams antrasis purškimas atliekamas atsižvelgiant į pirmojo laiką. Jeigu javai pirmą kartą buvo apdoroti augimo tarpsniu BBCH 30 – 32, tuomet antrą kartą T2, juos būtinai reikia apdoroti po 3–4 savaičių, atsižvelgiant į ligų intensyvumą toje vietovėje. Pasėliai tada bus nuo BBCH 39 (vėliavinis lapas visiškai išlindęs) iki BBCH 45 augimo tarpsnio. Jeigu anksčiau fungicido nenaudojote, tai T2 tampa itin reikšmingas apsaugant vėliavinius lapus, kai jie tampa visiškai matomi.

„Mirador Forte“ ypač veiksmingas fungicidas javams ir rapsams. Jo sudėtyje yra tebukonazolo ir azoksistrobino, kurie leidžia kontroliuoti svarbiausias ligas, slypinčias šiuose augaluose. Veikliosios medžiagos priklauso skirtingo fungicidinio veikimo grupėms, todėl pagal atsparumo ligoms kontrolę, produktas yra puikus pasirinkimas. Veikliosios medžiagos veikia svarbiausias ligas javų ir rapsų pasėliuose. Produktas puikiai kontroliuoja tokias javų ligas kaip septoriozė, lapų dėmėtumą, rūdys ir miltligė. Azoksistrobinas ir tebukonazolas ne tik gerai apsaugo rapsus nuo sklerotinio puvinio, bet ir padeda sukontroliuoti alternariozę (Alternaria) bei kekerinį puvinį (Botryotinia). „Mirador Forte“ yra unikalus šių dviejų veikliųjų medžiagų derinys, užtikrinantis labai platų preparato panaudojimą tiek javų, tiek rapsų pasėliuose.

Stipraus veikimo produktas „Mirador Forte“ pasižymi dvejopu poveikiu ir yra geriausias sprendimas, renkantis svarbiausią javų ir rapsų apsaugą fungicidais.

Apsaugokite derlių su „Mirador Forte“!

Mirador Forte gali būti naudojamas žieminių ir vasarinių kviečių, žieminių ir vasarinių miežių, kvietrugių, avižų ir rugių pasėliuose, norma 1,5–2 l/ha. Taip pat rapsams – 2 l/ha.

Užsakymo nr.: PT_78151809