Kaip pastebi „Ortopedijos technikos” masažuotojas Tadas Bagdonas, net po pirmojo gydomojo masažo seanso pacientas gali pastebėti sveikatos pokyčius – masažuojamoje vietoje pagerėja limfos bei kraujo cirkuliacija, nuimama įtampa bei atpalaiduojami raumenys, todėl sumažėja skausmas. Gydomasis masažas gali būti pasirenkamas šalia įprasto gydymo – įvairių ligų, sužalojimų ar minkštųjų audinių gijimo atvejais.

Masažuotojas Tadas Bagdonas, kalbėdamas apie gydomąjį poveikį turinčius masažus, pabrėžia, kad tai – puiki gydomoji ir prevencinė priemonė žmonėms, dirbantiems sėdimą darbą. „Nuo sėdimo darbo labai kenčia pečių juostos sritis – jeigu atkreipsite dėmesį, žmogus dažniausiai sėdi susikūprinęs, palinkęs, pakėlęs pečius. Tai sukelia įtampą raumenyse ir iš to kyla skausmas, – įžvalgomis dalijasi T. Bagdonas ir kartu įspėja. – Be to, nuo sėdimo darbo ilgainiui atsiranda galvos ir kaklo skausmai, rankų tirpimai. Negydant, visa tai gali peraugti į rimtesnes problemas”.

Rekomenduojama ir profilaktikai

Pasak specialisto, gydomieji masažai tinka praktiškai visiems žmonėms: tiek besiskundžiantiems turimais negalavimais, tiek ieškantiems prevencinių priemonių. Profesionalių specialistų atliekami tikslūs judesiai – nuo lengvų iki stiprių – gali užkirsti kelią įvairiems skausmams ar net traumoms vystytis.

Gydomieji masažai atliekami ir ortopedinių negalavimų kamuojamiems pacientams – žmonėms, kurie skundžiasi stuburo, sąnarių, raumenų skausmais. Šios procedūros taip pat skirtos efektyviam gydymui, esant stuburo išvaržoms, o dėl raminančio poveikio – puikiai pritaikomos neurologiniams pacientams. Efektyvus terapinis poveikis sveikam žmogui padeda fiziškai stiprėti.

Tadas Bagdonas

T. Bagdonas prisimena, kai atliekant pečių juostos masažą, pacientui atleido skausmą ir juosmens srityje. „Tai rodo, kad visi žmogaus raumenys tarpusavyje yra susiję“, – pasakoja T. Bagdonas.

Net trumpalaikis masažas turi galių

Gydomasis masažas atnaujina sutrikusios vietos funkcionavimą. „Masažuojant pašalinama pieno rūgštis iš raumenų, didinamas audinių elastingumas ir bendras žmogaus tonusas. Net trumpalaikis masažas gali būti naudingas”, – teigia „Ortopedijos technikos” masažuotojas.

T. Bagdonas pasakoja, kad masažuotojo darbas jam itin patinka. „Tiesiogine šio žodžio prasme, viskas mano rankose – kaip jausis pacientas, ar pajus rezultatą po atlikto masažo. Jaučiuosi labai gerai, kai matau, kad gydomieji masažai žmonėms padeda, po seansų jiems nebeskauda kūno”, – teigia masažuotojas ir priduria, kad kiekvienas klientas individualus: „Nors diagnozė gali būti ir tokia pati, tačiau pats kūnas, jo sandara ir raumenys pas visus žmones yra labai individualūs. Derintis prie kiekvieno paciento individualiai yra labai įdomu ir niekada nenusibosta“.

Pagerėjimą pajuto jau po kelių kartų

Kaunietė Raminta lankė 10 gydomųjų nugaros masažų kursą. „Mano stuburas iškrypęs nuo mokyklos laikų, kai kuprinę nešiodavau ant vieno peties, nes taip būdavo „kiečiau”. Dabar turiu tai, ką turiu – t.y. iškrypusį stuburą, kuris man tikrai nepadeda gyventi“, – apie paauglystės sprendimų padarinius pasakoja mergina.

Raminta šiuo metu dirba sėdimą darbą biure ir didžiąją darbo laiko dalį praleidžia sėdėdama prie kompiuterio. Kaip pati teigia, kiekvienos dienos pabaigoje kamuodavo nemalonus nugaros maudimas. Negalėdama toliau kęsti besitęsiančių skausmų, mergina kreipėsi į „Ortopedijos technikos“ specialistus ir nusprendė išbandyti gydomuosius masažus. „Po pirmojo masažo mano nugara tiesiog degė. Nelabai norėjosi eiti toliau, bet įsigijau visą masažų kursą, tad sukandau dantis ir kulniavau toliau”, – pasakojo pacientė.

„Po antrojo ir trečiojo masažo buvo jau kur kas geriau – jaučiau sustiprėjusią nugarą ir palengvėjimą joje. Visi skausmingi taškai, kuriuos judino, pasidarė ne tokie skausmingi. Likusieji masažai buvo malonesni, nejaučiau nugaros skausmo, maudimo po ilgesnio sėdėjimo, laikysena tapo taisyklingesnė“, – atvirauja Raminta. Pasak masažuotojo T. Bagdono, žmogaus nugaroje yra išsidėstę stambesnieji raumenys, gausu kraujagyslių ir nervų, todėl masažo metu daroma įtaka nervų sistemos dirglumui ir gerėja kraujotaka, o tai leidžia sumažinti įtampą raumenyse.

Mergina džiaugiasi atradusi procedūras, kurios padėjo sugrįžti į visavertį gyvenimą. Vis dėlto, ji dalijasi patarimu su tais žmonėmis, kuriuos kankina panašūs skausmai: „Masažas nėra vienintelė išeitis, kuri pagelbės Jūsų nugarai – specialistai man rekomendavo daugiau judėti ir pasidaryti masažų kursus bent porą kartų per metus“.

Užsakymo nr.: PT_78110175