Kepurės, kepurėlės, skrybėlės

Pagrindinė vasaros ir saulėtos dienos aprangos detalė – kepurės. Jas, kaip ir batus, stengiuosi pirkti kokybiškas ir ieškau tokių, kurios ne tik būtų gražios, bet ir atliktų pagrindinį vaidmenį – apsaugotų nuo saulės ir UV spindulių. Kadangi Lietuvoje vasaros būna ne tik saulėtos, bet ir lietingos bei vėjuotos – vasarai kepures turiu kelias.

Mano šios vasaros atradimas – vieno sluoksnio plono trikotažo kepurės su 30 SPF apsauga nuo saulės. Jos puikiai tinka saulėtam, bet vėjuotam orui prie jūros ar vėsesniam vasaros vakarui.

Į darželį ar laisvalaikiu dažniausiai renkuosi kepurę su snapeliu, kuri yra ne tik laisvalaikio stiliaus detalė, bet ir apsaugo akis nuo saulės kai nėra galimybės uždėti akinukų nuo saulės.

Kitas labai reikalingas ir stilingas kepurės modelis – skrybėlės, ypač mergaitėms. Man jos tikras atostogų ir pajūrio aksesuaras. Pati laikui saulėje renkuosi būtent tokį modelį. Labai pasiteisinęs pirkinys ir dukrai. Tinka tiek pajūryje, tiek prie lengvos suknelės ar sijonuko. Sukuria tikros „madam“ įspūdį. Ir abi žygiuojame skrybėlėtos pajūriu. Ir žinoma, svarbiausia, kad kepurė būtų ne tik graži, bet ir su maksimalia apsauga ypač karštomis dienomis.

Šių metų mano atradimas parduotuvė „Sterntaler“, kurioje praleidau beveik valandą kol išrinkau vieną kepurę. Didelis galvajuosčių, skrybėlių, kepurių pasirinkimas. Taip pat didelis pasirinkimas kepuryčių su nugaros apsauga – labai aktualu, jei planuojate atostogas, kurių metu vaikas visą dieną praleis saulėje.

Kas svarbu, kai lyja

Labai dažnas vasaros palydovas – lietus. Bet aš vadovaujuosi patarle – nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Todėl „must have“ vasaros, rudens ir pavasario pirkinys – botai. Mudvi su dukra apsiaunam ir maunam taškytis balose, labai smagu. Ir smagus ne tik laikas po lietaus, kai jau susiformuoja balos, faina ir pats lietus, ypač šiltą vasaros dieną – tereikia turėti lietpaltį ir galima bėgti džiaugtis lietumi ir vaivorykšėmis.

Kadangi Lietuvoje lietaus netrūksta visais metų laikais – be lietpalčio niekaip – puikiai praverčia tiek darželyje, tiek sode ar kaime ar tiesiog lietingą dieną kieme. Kadangi lyjant lietui dangus dažniausiai būna cepelinų spalvos (taip vadinu tą pilką apniukusį dangų), ypatingai norisi šviesių ir ryškių spalvų. Todėl lietaus rūbus renkuosi ryškius, kad pakeltų nuotaiką ir būtų dar smagiau taškytis lietuje.

Užsakymo nr.: PT_78107851