Geradarius subūrusi akcija

Anksčiau nei 37-ąją savaitę gimusiems „ankstukams“, taip pat gelta sergantiems kūdikiams reikalingos išskirtinės lovytės su šviesos terapijos sistema. Tokios lovytės, skirtos palaikyti reikalingą šilumą naujagimio aplinkoje, suteikia galimybes tėvams būti arčiau savo kūdikių bei padeda gydyti geltą. Būtent tokios funkcionalios „Bilibed“ lovytės už beveik 10 tūkst. eurų padovanotos Alytaus bei Mažeikių ligoninėms.

„PepsiCo“ atstovė M. Saviauk ir Alytaus S. Kudirkos ligoninės direktorius A. Vasiliauskas

Prie šios ligoninėms reikšmingos paramos prisidėjo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga organizuota iniciatyva, suvienijusi visus geradarius, per pastaruosius keturis mėnesius įsigijusius „Cheetos“ traškučių. Vaikų numylėtinis ir „Cheetos“ traškučių simbolis Česteris nuo kiekvienos parduotos pakuotės 5 centus skyrė regionuose veikiančių ligoninių paramai.

Padės bent šimtui mažeikiškių šeimų

Mažeikių ligoninėje per praeitus metus gimė apie 400 naujagimių, o specialios lovytės buvo būtinos apie 100 jų. Ligoninės atstovai skaičiuoja, kad ir per artimiausius metus bent šimtui mažeikiškių šeimose gimusių kūdikių gali prireikti šviesos terapijos sistemos.

„Bilibed“ lovytė kūdikiams Alytaus S. Kudirkos ligoninėje

„Šiuo metu ligoninėje turime penkias panašaus tipo lovytes, tačiau per metus jų prireikia apie 100 mažųjų mažeikiškių, todėl mums labai svarbi kiekviena papildoma vieta. Lovyčių su specialia įranga prireikia tuomet, kai naujagimio kūno temperatūra yra žemesnė nei turėtų būti, taip pat – pirmąją jų gyvenimo parą, kuomet svarbu užtikrinti ir kuo mažesnį šilumos pokytį. Vaikučiai į „Bilibed“ lovytes guldomi ir sudėtingesniais atvejais, kai reikalingos intervencijos, injekcijos ir lašelinės“, – sako Mažeikių ligoninės direktorius Albinas Lidžius.

„Cheetos“ traškučių simbolis Česteris ir jo dovanos ligoninei

Pasak jo, tokios iniciatyvos, padedančios atnaujinti ir papildyti regionuose veikiančių ligoninių įrangą – itin svarbios. Direktorius taip pat pastebi, kad ligoninė paramos iš tokios didelės tarptautinės kompanijos sulaukia pirmą kartą.

„Cheetos“ traškučių simbolis Česteris ir naujoji lovytė kūdikiams

Pirmoji tokia įranga Alytuje

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje per 2017 m. anksčiau laiko gimė 7 kūdikiai, o 30 naujagimių prireikė gydymo šviesos terapija. Ligoninės direktoriaus Artūro Vasiliausko teigimu, iki šiol ji tokios modernios įrangos neturėjo ir naudojo kiek panašius fototerapinius prietaisus. Naująsias lovytes galima įmontuoti į didžiąją dalį šiuo metu Alytaus ligoninėje naudojamų vaikiškų lovų, todėl jas bus lengva ir paprasta naudoti kartu su jau turima įranga, o tėvai galės būti arčiau savo naujagimių

Alytaus S. Kudirkos ligoninės kolektyvas su Merle Saviauk

„Svarbu, kad naujagimius, kuriems reikalinga išskirtinė priežiūra ir rūpestis, galėsime veiksmingai ir saugiai gydyti naujosiose lovytėse. Dėl tokių iniciatyvų turime galimybę savo mažaisiais pacientais rūpintis profesionaliai ir šiuolaikiškai“, – sako A. Vasiliauskas.

„PepsiCo“ atstovė M. Saviauk ir Mažeikių ligoninės direktorius Albinas Lidžius

Pagalba gydytojams

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga „Lithuanian snacks“ („PepsiCo International“ oficialus atstovas Lietuvoje) inicijuota labdaros kampanija siekiama rūpintis šalies ateitimi ir pačiu brangiausiu turtu – vaikais. „Būtent dėl to ligoninėms ir kartu vaikams dovanojame taip reikiamas „ankstukų“ lovytes „Bilibed“. Tikimės, kad taip palengvinsime atsakingą gydytojų darbą ir padėsime mažiesiems jų pacientams užaugti sveikiems ir stipriems“, – sako „Lithuanian snacks“ prekybos rinkodaros vadovė Lietuvai ir Latvijai Jurgita Šaltenytė.

Dovana Mažeikių ligoninei – moderni „Bilibed“ lovytė kūdikiams

Iniciatyvos suburtų geradarių dovanas Alytaus ir Mažeikių ligoninėms įteikė smalsusis vaikų draugas „Cheetos“ Česteris. Jis ligoninėse svečiavosi kartu su kompanijų „Lithuanian snacks“ ir „PepsiCo“ atstovais ir čia atvežė ne tik lovytes, bet ir gerą nuotaiką: svečius supažindino su ligonine, vaišino tortu, plačiau papasakojo apie labdaros akciją, organizuotą ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje.

Labdaros kampanijos „Cheetos“ Česteris kūdikiams dovanoja šiltas lovytes!“ iniciatoriai Mažeikių ligoninėje

Užsakymo nr.: PT_78080241