„Pirmas ir svarbiausias patarimas būsimiems tėvams – nepanikuokite“, – šypsodamasi drąsina Rimantė. Moteris tikina, kad net tuo atveju, kai tėvai nežino, nuo ko pradėti krauti naujagimio rinkinį, jaudintis visai nebūtina. „Visada išklausinėkite konsultantes kūdikių prekių parduotuvėse. Iš savo ilgametės patirties galiu patvirtinti, kad jos – vienos geriausių pagalbininkių“, – aiškina R. Papšienė.

Pasiruošimas prasideda nuo drabužių

Pasak „Sterntaler“ atstovės, vienas svarbiausių pirkinių – drabužėliai, tad būtent nuo jų ir turėtų pradėti tėvai. Reikėtų pasirūpinti kepurėlėmis (2-3 vnt.), smėlinukais (ilgomis, trumpomis rankovėmis) (4 vnt.), šliaužtinukais (4 vnt.), kojinytėmis (4 vnt.), kelnytėmis. „Jei kūdikis gimsta šaltuoju metu, reikia ir pirštinių, apatinių marškinėlių“, – įspėja konsultantė.

„Sterntaler“ produktai

Paklausta, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkantis drabužius naujagimiui, moteris dalijasi patarimu – pirkti mažiau, tačiau geresnės kokybės daiktų. „Pirkdami drabužėlius mažyliui visada turėkite omenyje, jog svarbu ne tik jų išvaizda, bet ir pluoštas, iš kurio jie yra pasiūti“, – įžvalgomis dalijasi R. Papšienė. Kadangi rūbelius reikės skalbti dažnai, šie ilgiau išliks patogūs, gražūs ir taip greitai nenusidėvės.

Dauguma drabužių kūdikiams yra siuvami iš geros kokybės natūralių medžiagų. Vis dėlto specialistė siūlo nebijoti išbandyti ir tų, kurie pasiūti iš sintetinių pluoštų, mat dabartinės technologijos leidžia užtikrinti itin aukštą kokybę.

Dar vienas svarbus indikatorius, renkantis tiek drabužėlius, tiek ir patalynę, turėtų būti kūdikio alergenai. Kai kurie vaikeliai gimsta alergiški, pavyzdžiui, vilnai ar kitiems pluoštams, tad turėkite keletą drabužių ir apklotų variantų – jie tikrai pravers ateityje.

„Sterntaler asortimente turime tik aukščiausios kokybės drabužėlių. Jie ne tik nesukels vaikams alergijų, tačiau ir galės būti dėvimi daug ilgiau nei įprastų gamintojų prekės, – tikina R. Papšienė ir priduria: Mūsų nuolatiniai klientai džiaugiasi, kad beveik visus drabužius gali panaudoti savo pametinukams – taip sutaupo ne tik laiko, bet ir pinigų“, – pasakoja R. Papšienė.

„Sterntaler“ produktai

Svarbu išsirinkti tinkamus patalus ir kasdienio naudojimo daiktus

Nupirkę reikiamus drabužius, tėvai turėtų pasirūpinti vaiko miego ir poilsio vieta. Būtiniausi daiktai: patalynė (po 2-3 rinkinius), apklotas, žinoma, lovytė su čiužiniu bei neperšlampamas patiesalas. Pravartu įsigyti ir miegmaišį, kuriame vaikas miega naktį, lieka užklotas, nenusispardo. „Miegmaišius patariama turėti du – vieną plonesnį – vasarai, o kitą šiltesnį – žiemai. Savo asortimente taip pat turime miegmaišių su HYDROCOOL® pamušalu. Dėl HYDROCOOL® technologijos, jie yra šilti ir minkšti, išskirtinis pamušalas užtikrina optimalią temperatūrą, tad mažylis nesušals ir neperkais. Švelnus pamušalas viduje suteikia malonų jausmą odelei“, – pasakoja konsultantė.

„Sterntaler“ produktai

Tėvams, nuolat ieškantiems vis naujesnių ir patogesnių sprendimų, R. Papšienė siūlo pasidomėti kūdikio lizdeliu, kurį galima lengvai rasti ir „Sterntaler“ parduotuvėje. „Lizdelis yra maža minkšta lova, kurią galima naudoti kūdikio pagrindinėje lovelėje sumažinti erdvei. Būtent pirmaisiais mėnesiais įprasta mažylio lova būna didoka ir nejauki, – pasakoja specialistė ir priduria, kad šis pirkinys puikiai ras vietą ir kūdikiui paaugus. – Lizdelį galima transformuoti į mažylio lovos apsaugas, žaidimų kilimėlį ir pan.“

„Sterntaler“ produktai

Kitos būtinos prekės – buteliukai (3-4 vnt.), čiulptukas, žindukai ant buteliukų (3-4 vnt.), marlės. Buteliukus ir jų žindukus tenka dažnai plauti ir dezinfekuoti, tad turėti po keletą laisvų vienetų – būtina.

Nemažiau svarbu pasirūpinti ir higienos prekėmis: vonele, vonios termometru, specialiomis nagų žirklėmis, skirtomis kūdikiams, muilu arba prausikliu, higieniniais pagaliukais, šukomis, aliejumi, pudra, drėgnomis servetėlėmis, ir, žinoma, sauskelnėmis.

Taip pat reikėtų turėti ir mini vaistinėlę naujagimiui, kurioje būtų galima rasti kremo nuo iššutimų, spirito bambutės valymui, termometrą, vatos. Svarbu paminėti, kad gali prireikti lašiukų nuo pilvo pūtimo bei nosies siurbtuko, jei kūdikis apsirgtų sloga ar pasireikštų alergija.

Pokalbio pabaigoje, paprašyta pasidalinti naudingais patarimais naujagimio laukiantiems tėvams, R. Papšienė pirmiausia įspėja neprisipirkti per daug daiktų, nes kai kurių jų gali net neprireikti. „Na, ir pabaigai nepamirškite, kad ateinančiam mažyliui svarbiausia, jog jo tėveliai būtų laimingi ir lauktų jo su didele laime. Nepamirškite, kad kūdikio šypseną gali paskatinti spalvotas barškutis ar muzikinė karuselė – ne būtina, bet tikrai naudinga prekė“, – šypsosi Rimantė.

Užsakymo nr.: PT_78023415