Kenkėjai – svarbus pavojaus signalas

Žemės ūkio augalams pavojingi įvairūs kenkėjai. Javus dažniausiai kankina ieviniai amarai, javiniai amarai, lemai, tripsai, rapsus - rapsiniai žiedinukai, paslėptastraubliai, ankštariniai gumbauodžiai, bulves – kolorado vabalai ir t. t.

Norint pasiekti maksimalų insekticidų efektyvumą ir kiek įmanoma labiau sumažinti kenkėjų atsparumą jiems, būtina veikliųjų medžiagų rotacija. Tik tuomet ūkininkas gaus sėkmingą javų, rapsų ar daržovių derlių.

„Kaiso“ - pažangus kontaktinis insekticidas

„Kaiso 50 EG“ – vienas iš stipriausių ir plačiausiai naudojamų sintetinių piretroidų (turinčių kontaktinįpoveikį) pasaulyje. Produktas pasižymi greitu ir užtikrintu efektyvumu prieš daugelį čiulpiančių ir graužiančių kenkėjų. „Kaiso 50 EG“ veikia nokdauno būdu, t. y. turi išliekamąjį efektą bei veikia kaip repelentas (turi kenkėjus atbaidantį poveikį). „Kaiso 50 EG“ veiklioji medžiaga priskiriama vienai iš „jauniausių“ sintetinių piretroidų klasės veikliųjų medžiagų. Tikėtina, kad tai gali turėti teigiamą įtaką kovojant su kontaktiniams insekticidams atspariais kenkėjais.

Unikali „Sorbie“ technologija

„Kaiso 50 EG“ pagamintas pagal kompanijos „Nufarm GmbH & Co.KG“ užpatentuotą unikalią „Sorbie“ technologiją, kuri suderina koncentruotos emulsijos ir drėkstančių granulių privalumus. Produktas atrodo kaip granulės, bet maišosi ir veikia kaip koncentruota emulsija. Šis insekticido pavadinimas susijęs su japonų žodžiu kaisen, reiškiančiu nuolat besitęsiantį tobulėjimą.

Vandens pH – įtaka insekticidų efektyvumui

Daugelis ūkininkų tirpalui su insekticidais paruošti naudoja vandenį iš tvenkinių ar kitų vietų. Labai dažnai tokio vandens pH yra šarminis (vandenilio jonų koncentracija yra mažesnė už hidroksido jonų koncentraciją). Taip pat ruošiant tirpalus su insekticidais dažnai papildomai naudojamos ir kitos augalų apsaugos priemonės bei trąšos. Tai gali turėti didelę reikšmę vandens pH pokyčiams, o tuo pačiu – ir insekticidų veiksmingumui. Nustatyta, jog insekticidai jautrūs šarminiam vandeniui, tad kai tirpalo pH yra didesnis nei 7 – vyksta šarminė hidrolizė (sumažėja insekticidų veiksmingumas).

„Kaiso 50 EG“ – išlieka stabilus, keičiantis vandens pH

Kompanijos „Nufarm GmbH & Co.KG“ atliktame bandyme (2017 m., LAMMC Žemdirbystės Institutas), kuriame stebėta, kaip kinta „Kaiso 50 EG“ efektyvumas, nustatyta, kad „Kaiso 50 EG“ efektyvumo nesumažina nei rūgštinis, nei šarminis vanduo ar vandens ir boro trąšų tirpalas (bandymui naudotas rapsinis žiedinukas).

Amerikos mokslininkų duomenimis, „Kaiso 50 EG“ sudėtyje esanti veiklioji medžiaga (Lambda-cihalotrinas) išlieka stabili, kai vandens pH nuo 5 iki 9. Optimalus veikimas nustatytas kai vandens pH 6,5.

Kompanija „Nufarm GmbH & Co.KG“ įkurta Australijoje 1957 metais, šiuo metu įmonės produkcija įeina į svarbiausių augalų apsaugos produktų sąrašą pasaulyje. Vienas iš kompanijos siekių – atsakingai laikytis šiuolaikinių reikalavimų žemės ūkyje.

Užsakymo nr.: PT_77915065