Katažina Zvonkuvienė draugams nusprendė gaminti orkaitėje su daržovėmis keptą vištieną. „O, skamba tikrai sveikai“, – išgirdęs iššūkio dalyvės pasirinkimą sakė sveikos mitybos ekspertas A. Swan. K. Zvonkuvienė pasakojo, kad vištieną marinuos garstyčiomis ir įvairiais prieskoniais – video tinklaraščio „Motyvuoti atletai“ autorius pastebėjo, kad svarbu renkantis garstyčias etiketėje atkreipti dėmesį, kiek jose yra cukraus – kuo mažiau, tuo sveikiau.

Be to, būtina atsakingai rinktis vištieną, mat dažnai nepasigiliname, kaip vištos buvo augintos, ar auginimo metu nebuvo gydoma antibiotikais. Tai sužinoti galima skaitant etiketes ant vištienos pakuotės – auginta be antibiotikų būna pažymėta atsakingų institucijų patvirtintu ženkliuku „Užauginta be antibiotikų“.

Apsipirkimo iššūkis

Žinoma dainininkė daržovėms paskaninti rinkosi alyvuogių aliejų. „Tikiuosi, šalto spaudimo?“, – iškart užklausęs A. Swan ėmėsi tikrinti aliejaus etiketę ir pasveikino Katažiną pasirinkus sveiką alyvuogių aliejaus variantą.

„Matau, tavo krepšelis – 100 procentų sveikuoliškas ir tavo svečiai šiandien bus aprūpinti sveika ir sočia vakariene!“, – reziumavo sveikos mitybos ekspertas A. Swan. Išjungus kameras video tinklaraščio „Motyvuoti atletai“ autorius Katažinai pasakojo, kaip svarbu atkreipti dėmesį į etiketes – tam reikia vos minutės, per kurią galima pasirinkti sveikesnį produktą ir jau gyventi sveikiau.

Užsakymo nr.: PT_77860601