I. Stonkuvienė šeimai nusprendė gaminti vištieną – pastarąją mėgsta ir vyras, ir vaikai. Be to, iššūkio dalyvė rinkosi vištienos blauzdeles, kad galėtų pagaminti ir sriubos, ir pagrindinį patiekalą. Garnyrui I. Stonkuvienė nusprendė ruošti ryžius, grietinėlės padažą ir daržoves. Šalia šių produktų žinoma TV laidų vedėja pasirinko kečupą, kuris buvo kiek sukritikuotas sveikos mitybos eksperto A. Swan.

Nepaisant to, kad iššūkio taisyklėse buvo prašoma surinkti maisto produktų krepšelį, šeimos moteris pagalvojo apie viską – greta kitų pirkinių atsirado ir šluota. „Kai vaikai valgo ryžius, šluotos visada prireikia“, – šypsodamasi paaiškino I. Stonkuvienė.

Apsipirkimo iššūkis

A. Swan, vertindamas I. Stonkuvienės pasirinkimus, atkreipė dėmesį, kad svarbu rinktis vištieną, užaugintą be antibiotikų, taip pat – kuo įvairesnių spalvų salotas taip užtikrinant mikroelementų įvairovę. Ekspertas taip pat paaiškino, kad nėra didelio skirtumo, ar rudus, ar baltus ryžius renkamės, mat abi rūšys – vienodai sveikos. Grietinėlės padažą A. Swan rekomendavo keisti graikišku jogurtu, nes pastarasis yra mažiau kaloringas.

Iššūkio metu A. Swan pasakojo, kaip svarbu yra atkreipti dėmesį į etiketes – kartais užtenka skirti vos minutę apsipirkimo metu ir jau galima gyventi sveikiau: „Tik vienas žingsnis sveikos gyvensenos link – atkreipkite dėmesį į produktų etiketes ir ženklinimą. Neimkite iš lentynos bet ko“.

Užsakymo nr.: PT_77860301