Poreikis buvo jaučiamas jau seniai

Fabrike, kuriame kiekvieną dieną iš daugiau nei dešimt tonų šviežio nenugriebto pieno pagaminama apie 384000 ledų porcijų, vaikai apsilankyti norėjo jau seniai. Iš įvairiausių Lietuvos vietų fabriko atstovus nuolat pasiekdavo užklausos dėl galimų ekskursijų, tad galiausiai buvo nuspręsta įgyvendinti mažųjų smaližių norus.

Vytautas Kubolis

„Mums, be jokios abejonės, labai smagu sulaukti svečių ir sudaryti galimybę fabrike apsilankyti ir vaikams, juolab, kad tai padaryti minčių būta jau seniau, tačiau į ekskursijas mažuosius kviečiame tik dabar, kai esame įsitikinę, jog smalsiems ir judriems vaikams bus užtikrintas jų saugumas, gerai praleistas laikas, bus papasakota apie pačių ledų istoriją, atskleistos „DADU” ledų gaminimo subtilybės ir, žinoma, mažuosius smaližius vaišinsime dar šiltais ledais, ko padaryti būnant ne fabrike neįmanoma“ – pasakoja UAB „Vikeda“ marketingo vadovas Vytautas Kubolis. Specialistas pasakoja, jog didesnės vaikų grupės bus skaidomos po 20-25 vaikus ir kol vieni vaikai tiesiogiai per monitorių stebės kaip gaminami ledai, kiti keliaus į pačio fabriko vidų.

„DADU“ ledų fabrikas

UAB „Vikeda“ gamybos direktorius Raimundas Liutkevičius pasakoja, jog kiekvieną dieną į gamyklą atvežama virš 10 tonų šviežio, ką tik pamelžto pieno, o kadangi jo riebumas visuomet skiriasi, kiekvieną kartą, atlikus privalomus kokybės tyrimus ir nustačius tikslų pieno riebumą, receptūra, pagal kurią gaminami ledai, yra koreguojama ir tik tada pradedama gamyba.

Raimundas Liutkevičius

R. Liutkevičius pabrėžia, kad visoje maisto pramonėje higiena ir švara – būtina sąlyga, tad visi UAB „Vikeda“ darbuotojai tą puikiai žino ir griežtai laikosi visų su higiena susijusių taisyklių. Kiekvienais metais po keletą kartų įmonėje rengiami mokymai, o darbuotojams, kurių, beje, dauguma – ilgamečiai, nuolat primenama higienos svarba. „Vikeda“ turi savo mikrobiologinę laboratoriją, kurioje nuolat tiriamas net patalpų, kuriose gaminami ledai, oras. „Valgydami „DADU“ ledus, galite būti tikri, kad tai saugiai ir atsakingai paruoštas bei sveikas produktas“ – užtikrintai sako jis.

Atviras naujovėms fabrikas

„UAB „Vikeda“ yra įsidiegusi aukščiausius kokybės ir gamybos reikalavimus atitinkantį IFS sertifikatą, kurį pripažįsta net didžiausi Europos ir Pasaulio prekybos tinklai. „DADU“ prekės ženklas įvardijamas kaip patikimiausias ir žinomiausias, mes esame atviri, tiek naujovėms, tiek ir žmonėms – kokybiškus ir skanius ledus gaminame kiekvieną dieną, tuo gali įsitikinti bet kuris mūsų pirkėjas pačiame fabrike“ – pabrėžia V. Kubolis. Fabriko gamybos direktorius Raimundas Liutkevičius pasakoja, jog kieviena ledų porcija prieš patekdama į pakavimo dėžes yra patikrinama X-RAY sistema, kurios pagalba būtų pastebėtas bet koks svetimkūnis, o nekokybiškas ledas nedelsiant pašalintas nuo pakavimo linijos.

„DADU“ ledų fabrikas

„Tokie atvejai ypatingai reti, tačiau mes nuolat siekiame tobulėti ir liaudiškai tariant „atleisti vadelių“ mes neketiname. Pasaulis eina į priekį, mes norime ir siekiame su permainomis žengti koja kojon, tad kaip ir didžiuosiuose pasaulio fabrikuose, taip ir čia, pas mus vis daugiau fiziškai sunkių ir monotoniškų krovos darbų atlieka robotai“ – sako specialistas. Anot jo būtina prisiminti, jog darbas ledų fabrike – nemenkas iššūkis žmogaus sveikatai dėl specifinių oro temperatūros reikalavimų, dažniausiai darbas vyksta vos 4 laipsnių temperatūroje. „Žmonės itin dažnai sirgdavo tiek peršalimo ligomis, taip pat skųsdavosi nugaros, rankų skausmais, dabar, didžiąją dalį diskomfortą sukeliančių darbų perkėlus robotams ši situacija pasikeitė iš esmės“ – sako Raimundas Liutkevičius.

„DADU“ ledų fabrikas

Ledai - iš natūralių ir lietuviškų produktų

„Šviežias, natūralus ir nenugriebtas lietuviškas pienas, sviestas, šiek tiek cukraus, mažumėlę uogų, lašelis kokybiškos karamelės ir truputis tikro šokolado ir, žinoma, riešutų – ingridientai, kuriuos čia, „DADU“ ledų fabrike mes naudojame kievieną dieną ir norime jais pasidalinti su savo pirkėjais“ – sako UAB „Vikeda“ marketingo vadovas Vytautas Kubolis. Juk ne veltui įmonės šūkis yra „akimirka lietuviško tikrumo“, kuria pasimėgauti kviečiamas kiekvienas. „Čia, mūsų ledų fabrike, suaugęs galės bent akimirkai sugįžti į vaikystę ir sustoti – šiame skubančiame pasaulyje tokie stabletėjimai yra be galo vertingi, o vaikai dalyvaus skaniausiame ir įdomiausiame nuotykyje jų gyvenime.
Ekskursijos vyksta kiekvieną antradienį – ketvirtadienį, registruotis į jas prašome iš anksto el. paštu: apsilankyk@vikeda.lt laiške nurodant pageidaujamos ekskursijos datą, dalyvių skaičių ir amžių. Vietų skaičius ribotas, vyks tik vaikų ekskursijos.

Užsakymo nr.: PT_77836819