Nuo išgerto vandens kiekio tiesiogiai priklauso medžiagų apykaitos procesai organizme, žmogaus sveikatos kokybė, jo augimo, brandos, senėjimo eiga, o kartu ir ligų atsiradimas ar jų nebuvimas. Tolimesniuose pakitusios medžiagų apykaitos etapuose didėja rūgštinių atliekų sankaupos, blogėja gyvenimo kokybė, krenta darbingumas, atsparumas infekcijoms. Net įprastinėmis gyvenimo ir veiklos sąlygomis, o ypač sportuojant, sunkaus fizinio darbo metu ir visais atvejais, kai vyksta gausus prakaitavimas, metabolizmo eigoje gaminami rūgštiniai junginiai. Tam, kad žalingi rūgštiniai produktai būtų tinkamai konvertuojami ir šalinami, reikalingas kokybiškas šarminis vanduo, kurio pH daugiau negu 7,5. Jame esantys šarminiai mineralai, pirmiausia kalcis, magnis, natris ir kiti, įsijungę į metabolizmo procesus, padeda organizmui pašalinti šlakus. Mineralinės medžiagos gyvame organizme papildo viena kitos funkcijas sudėtinguose metabolizmo procesuose, jų dėka palaikoma rūgščių bei šarmų pusiausvyra ir vyksta daug kitų gyvybiškai svarbių procesų.

Papildyti organizmą svarbiomis medžiagoms galima geriant natūralų mineralinį vandenį. Mineralinis vanduo išgaunamas iš gilių požeminių, pramoninei taršai nepasiekiamų sluoksnių. Juose tirpioje formoje yra daugybė natūralių medžiagų – dujų, mineralų, mikroelementų, kurie savo gamtine forma yra artimi žmogaus organizmui ir tinkamai įsisavinami.

Šiuolaikiniam žmogui nemenką pavojų sudaro per didelis valgomosios druskos - natrio chlorido – vartojimas. Valgomosios druskos pertekliaus sukeliamos problemos – tai ne tik ląstelių dehidracija, arba džiūvimas, bet ir rimtesnės pažaidos, dėl kurių didėja laisvųjų radikalų gamyba. Tuo tarpu žmogus be jokios aiškios priežasties patiria nuovargį, fizinės ir protinės veiklos pablogėjimą, nerimą, įtampą, pablogėja apetitas. Šių priežasčių pašalinimui specialistai rekomenduoja vartoti daug skaidulų turinčias daržoves arba gerti nesūrų natūralų mineralinį vandenį, ypač turintį daug sulfatų.
Daržovėse esančios natūralios maistinės skaidulos žmogaus organizme atlieka žarnyno valymo ir detoksikacijos funkcijas, tuo pačiu apsaugodamos nuo vidurių užkietėjimo. Maistinės skaidulos sudaro tinkamą terpę ir skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi ir taip padeda išvengti žarnyno veiklos sutrikimų. Tačiau pesticidų, nešviežių ir netinkamai paruoštų daržovių problemos skatina ieškoti kitų, racionalių ir saugių pagalbos būdų.

Tradicinėje kurortologijoje jau daugiau kaip prieš pusšimtį metų buvo žinomos sulfatų turinčių mineralinių vandenų detoksikacinės savybės. Sulfatai - druskos, per ilgą laiką susidariusios vandeniui skalaujant gipso plokšteles žemės gelmėse. Sulfatai gerina žarnyno veiklą, padeda virškinimo procesui (įeina į tulžies rūgščių sudėtį); neleidžia kauptis atliekoms ir užkietėti viduriams. Sulfatai, kaip skaidulos ir daržovės, - gerina virškinimą ir medžiagų apykaitą, šalina iš organizmo kenksmingas medžiagas (toksinus), aprūpina mineralinėmis medžiagomis. Vienintelis Lietuvoje vidutinės mineralizacijos natūralus mineralinis vanduo TICHĖ savo sudėtyje turi daugiausiai - 834 mg/l sulfatų. (Specialistų nuomone, sulfatų dienos norma žmogui yra 500÷1000 mg.)

Gaunant pakankamą kiekį kokybiško vandens su šarminių mineralų ir sulfatų jonais, lengvai cirkuliuoja neužterštas kraujas, ritmingai plaka širdis.

Užsakymo nr.: PT_77807113