„Oda – itin jautrus žmogaus organas, iš karto reaguojantis į kenksmingus išorės ir vidaus veiksnius. Tarša, pernelyg sausas oras, prasta mityba, skysčių ir poilsio trūkumas – visa tai ir dar daugiau „odos priešų“ netrunka labai greitai palikti pėdsakų ant veido. Jeigu susiduriate su išsausėjimu, šerpetojimu, patamsėjusiais paakiais, varginančiais spuogais, vis gilėjančiomis raukšlėmis, tai – ženklai, rodantys, kad reikėtų skirti daugiau dėmesio odos priežiūrai“, – sako grožio namų „Angelų markizė“ specialistė.

E. Babičiūtė išskiria 4 pagrindinius odos priešus:

Netinkamas oras

Mūsų oda jautriai reaguoja į oro taršą, pavyzdžiui, išmetamąsias automobilių dujas, gamyklų teršalus. Gyvenant ar dažnai būnant tokioje aplinkoje pradeda kimštis poros, atsiranda spuogelių. Jei tokios situacijos išvengti nepavyksta, pasistenkite bent laisvu laiku ištrūkti į gamtą, pakvėpuoti grynu oru.
Dirbantys uždarose patalpose ar leidžiantys laiką namuose susiduria ir su kita problema – sausu oru, kuris dažniausiai vargina prasidėjus šildymo sezonui. Norint išvengti šerpetojančios, išsausėjančios ir skilinėjančios odos, rekomenduojama dažniau vėdinti patalpas, įsigyti oro drėkintuvą bei drėkinti odą iš vidaus, geriant natūralių elektrolitų praturtintą mineralinį vandenį.

Eglė Babičiūtė

Cheminės medžiagos

Įvairiais valikliais plaunant namus tikriausiai nepamirštate mūvėti apsauginių pirštinių, tačiau ar žinojote, kad veido oda taip pat gali būti neigiamai veikiama cheminių medžiagų? Vienas pavyzdžių, su kuriuo susiduriame kasdien – skalbiklių prisigėrę rankšluosčiai, kuriais sausiname veidą. Jeigu jūsų oda jautri, rinkitės ekologiškas, nealergizuojančias skalbimo priemones, o geriausia – veidą šluostyti vienkartinėmis servetėlėmis, apsaugančiomis odą nuo išsausėjimo ir paraudimo.

Kosmetika

Akių pieštukas, tušas, šešėliai, lūpų dažai, pudra, kremas – tai tik dalis rytinio arba vakarinio moteriško ritualo priemonių. Makiažą galima vadinti „maistu“ veidui, mat apie 60 proc. kosmetikos mūsų oda sugeria ir įsisavina. Taigi, ar tikrai žinote, kuo maitinate odą? Grožio specialistė pataria odą atgaivinti simondsijų aliejumi, drėkinančiu, atkuriančiu odos pH pusiausvyrą ir stabdančiu senėjimą. Kasdieniame kreme turėtų būti hialurono rūgšties, naudingų aliejų, glicerino. Kokios priemonės jums tinkamos ar netinkamos, gali parinkti specialistai, tačiau atminkite, naudojant net ir pačią kokybiškiausią makiažą, jokiu būdu nepamirškite jo nuvalyti prieš miegą. Nenuvalius veido, oda ima dusti, kemšasi poros, greitėja jos senėjimas.

Elektrolitų stoka

Elektrolitai – tai su maistu ir vandeniu gaunamos mineralinės medžiagos, tokios kaip kalcis, kalis ar magnis. Grožio specialistė pataria gerti reikiamą kiekį vandens, geriausia – natūralaus mineralinio, nes odai būtina tiek drėgmė, tiek mineralinės medžiagos. Pasak jos, odos būklei ypatingai naudingas natūralus mineralinis vanduo „Birutė“, kuris yra kupinas organizmui gyvybiškai svarbių natūraliai gamtoje susiformavusių elektrolitų bei mineralų, itin naudingų norint įveikti tokias problemas kaip odos dirginimas, išsausėjimas ir tempimas. Tai, kad organizmui trūksta drėgmės, galima pamatyti pažvelgus į veidą: paakiai patamsėja, oda tampa šiurkšti ir kieta, išsausėjusi. Dėl kalcio trūkumo pablogėja odos kokybė, o štai magnis apsaugo nuo raukšlių, sumažina bėrimus, padeda apsaugoti nuo alerginių reakcijų. Grožio specialistė rekomenduoja ne tik išgerti 2–2,5 l vandens per parą, bet ir retkarčiais juo palepinti veidą iš išorės – mineraliniu vandeniu pakeičiant vandentiekio vandenį.

Elektrolitais pasilepinkime kasdien

Elektrolitai yra organizmo ląstelėms ir organams funkcionuoti būtini mineralų jonai. Magnis, kalcis ir kalis svarbūs ne tik odos būklei gerinti, jie būtini mūsų ląstelėms, širdies, raumenų, nervų veiklai ir daugeliui kitų organizmo funkcijų. Natūralių elektrolitų praturtintu mineraliniu vandeniu reikėtų kasdien pamaitinti organizmą. Neretai suprastėjusi sveikata ir padidėjęs nuovargis gali signalizuoti ne ką kita, o vitaminų ir elektrolitų trūkumą. Kiek ir kokių medžiagų trūksta jūsų organizmui, gali parodyti specialus kraujo tyrimas.

Jeigu skundžiatės vienu ar kitu odos negalavimu, nedelskite – pasikonsultuokite su specialistais, palepinkite veidą maitinančiomis procedūromis bei neužmirškite gerti natūralaus mineralinio vandens.

Užsakymo nr.: PT_77798129

Dalintis
Nuomonės