Gamyboje naudojami sveikesni produktai

Atsižvelgiant į aukštą gyventojų sergamumą lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, rekomenduojama gerinti mitybą mažinant suvartojamos druskos, sočiųjų riebalų, paprastųjų angliavandenių kiekį, taip pat apriboti šių medžiagų kiekius rinkai tiekiamuose maisto produktuose. „Mūsų fabrikas visada teikė prioritetą kokybei ir gaminiams, susidedantiems iš kuo natūralesnių ir, žinoma, Lietuvoje auginamų produktų. Mūsų jau pelnytas ir nuolat augantis pirkėjų pasitikėjimas rodo, jog žengiame teisingu keliu, tad atsakingai ir su džiaugsmu prisidedame prie šios sveikintinos iniciatyvos“ – sakė „Kėdainių konservų fabriko“ marketingo vadovas Vytautas Kubolis. „Mūsų įmonė nuolat aktyviai domisi pasaulinėmis naujovėmis bei maisto produktų gamybos tendencijomis ir jau prieš keletą metų yra pastebėjusi, kad vartotojų mitybos pokyčiai tendencingai krypsta sveikatai palankesnių gaminių naudai“, – pasakoja V. Kubolis.

Vytautas Kubolis

Jam pritaria ir fabriko gamybos direktorė Rasa Koržovienė. „Ši nuostata mums nėra naujovė – „Kėdainių konservų fabrikas“ jau ne vieną dešimtmetį padažus, marinuotas daržoves ir grybus, uogienes, sriubas, paruoštus vartoti patiekalus, tarkim, plovą, košes, šiupinius gamina be konservantų, dažiklių ar skonio stipriklių, antioksidantų ir kitų nepageidaujamų maisto priedų. Be to, mūsų gaminiai yra švelnesnio, labiau lietuviui priimtino skonio palyginti su ypač rūgščiais ar saldžiais Europos gamintojų gaminiais. Todėl iniciatyva mažinti cukraus ir druskos kiekius gaminiuose labai organiškai koreliavo su „Kėdainių konservų fabriko“ strateginiu požiūriu bei produktų vystymo kryptimis. Šiuo metu 5 procentais jau yra sumažintas druskos kiekis pomidorų padažuose, о šiais, 2018 metais, druskos kiekį konservuotose ir marinuotose daržovėse taip pat sumažinsime 5 procentais“ – žadėjo R. Koržovienė.

Pomidorų padažai

Receptūros keitimas – ilgas ir brangus procesas

„Kėdainių konservų fabriko“ specialistai sako, jog norint sumažinti druskos, cukraus ar kito komponento kiekį receptūroje, tai padaryti yra pakankamai sudėtinga. Svarbu, kad vartotojas nepajustų skonio skirtumo, todėl negalima daryti drastiško keitimo. Čia remiamasi skandinaviška praktika, kai druskos kiekis mažinamas po kelis procentus kas keletą metų. Tokiu atveju, vartotojas pripranta prie sumažinto kiekio ir jam nekyla diskomforto, o ir sveikatai tai palanku. Be abejo, įmonė patiria nuostolių: atliekamos degustacijos, ruošiamos bandomosios partijos, keičiamos etiketės. Darbo nemažai, tačiau tai atsiperka vertinant, jog šie pokyčiai yra būtini, siekiant sveikatinti visuomenę ir kiekvieną vartotoją. Beje, fabrike nuolat atnaujinamas ir gaminių iš žmogaus organizmui naudingų ingredientų asortimentas, o specialistai sako, jog verta išskirti kelias daržoves: burokėlius bei pomidorus.

Pomidorai ir burokėliai – sveikatai naudingos daržovės

Pomidorų padažai

Pomidore esantis likopenas – natūralus antioksidantas ir pigmentas, kuris suteikia šiai daržovei raudoną spalvą. Šviežiuose pomidoruose jo yra labai nedidelis kiekis, tačiau pomidorus apdorojant termiškai, tarkim, gaminant pomidorų pastą, padažus ar sultis, šio naudingo priedo padaugėja dešimtimis kartų. Kaip pasakoja „Kėdainių konservų fabriko“ gamybos vadovė Rasa Koržovienė, likopeno yra visuose šios įmonės gaminamuose pomidorų padažuose, pomidorų pastoje, taip pat kituose padažuose, kuriuose naudojami pomidorai. Pasaulio mokslininkų jau yra įrodyta, kad likopenas organizme suriša laisvuosius radikalus ir yra viena iš profilaktinių priemonių prieš onkologinius susirgimus, o ypač prieš prostatos vėžį, todėl rekomenduojame neatsisakyti pomidorų padažų, o reguliariai jų vartoti, kad ir nedidelius kiekius.

Burokėliai

„Svarbu prisiminti, jog burokėliai – viena iš mums itin svarbių žaliavų. Juk dažnas mūsų vartotojas perka „Kėdainių konservų fabriko“ marinuotus ar konservuotus burokėlius, populiarūs barščiai su grybais, kopūstais, ukrainietiški barščiai, burokėlių salotos ir kiti gaminiai, kuriuose yra šios daržovės. Tačiau matome, kad iškyla problema, jog Lietuvos ūkininkai kol kas sunkiai išlaiko visiškai stabilią daržovių kokybę, tai ypač išryškėjo praėjusiais metais, kai buvo paskelbta nepaprasta padėtis dėl neįprastai didelio drėgmės kiekio dirvožemyje. Nemaža dalis burokėlių buvo išplauti ir neišlaikė įprastos sodriai raudonos spalvos, todėl Kėdainių konservų fabrikas ne tik turėjo gražinti didelę dalį burokėlių tiekėjams, bet ir už kokybiškus burokėlius mokėti itin aukštą kainą bei susitaikyti su nedideliais nukrypimais nuo įprastos spalvos. Todėl mūsų įmonė, remdamasi pasauline didelių kompanijų praktika, siekdama išlaikyti stabilią žaliavos kokybę bei juslines savybes, nusprendė kontroliuoti daržovių perdirbimo procesą nuo sėklų iki paruošto produkto tiekimo vartotojui.

Pomidorų padažai

Per praėjusius metus, kartu su Lietuvos mokslininkais, buvo ištirta 11 rūšių burokėlių, vertinant fizikines - chemines, juslines charakteristikas, perdirbimo parametrus, valymo nuostolius. Atsirinktos kelios geriausios ir skaniausios rūšys, kurios pagal susitarimus su ūkininkais, bus auginamos įvairiose Lietuvos vietose, siekiant išvengti klimato anomalijų įtakos, kitų nuokrypių, todėl ateinantį sezoną dar labiau patobulinsime savo gaminius, užtikrinsime dar pastovesnius produkto parametrus ir paruošime tinkamiausią, labiausiai išreikštą skonį mūsų vartotojui“, – netolimos ateities perspektyvomis dalijosi „Kėdainių konservų fabriko“ gamybos direktorė Rasa Koržovienė.

„Kėdainių konservų fabriko“ marketingo vadovas Vytautas Kubolis pabrėžia, jog pagal sveikatai palankesnių gaminių kriterijus yra sukurti bei atnaujinti „Kėdainių konservų fabriko“ gaminiai: padažai “Napoletana” ir “Su bazilikais“. Padažuose jaučiami stambūs pomidorų gabaliukai, gamybai naudojami natūralūs prieskoniai ir prieskoninės daržovės. Taip pat, jau artimiausiu metu šie padažai bus tiekiami su sumažintu cukraus ir druskos kiekiu. Šiuos gaminius rasite atnaujintose pakuotėse, pažymėtuose „Gaminu su meile“ ženklu.

Pomidorų padažai

Kuriant majonezų ir padažų „Gaminu su meile“ liniją ypatingas dėmesys buvo skiriamas tiek produktų sudėčiai, tiek panaudojimo galimybėms. Skirtingai nuo klasikinių majonezų ir padažų, šie gaminiai sukurti specialiai maisto gaminimui. Linijoje rasite padažų ir majonezų skirtų azijietiškiems ar itališkiems makaronams, ryžių patiekalams, troškiniams gaminti, paukštienos, kiaulienos, jautienos ar žuvies patiekalams pagardinti, sumuštiniams ar mėsainiams pertepti.

Užsakymo nr.: PT_77782581