Sveikata neatsiejama nuo gyvensenos ir mitybos

Ekologiją galima vadinti viena aktualiausių šio laikmečio temų dėl akcentuojamos naudos mūsų savijautai, o ypatingai kūdikiams ir mažiems vaikams. Sparčiai keičiantis ekologinei padėčiai, keičias ir patys žmonės. Žmogus – dalis gyvosios gamtos, todėl teršiant gamtą kenkiama žmogaus sveikatai ir priešingai – gyvenant ekologiškai, gerėja ir žmogaus sveikatos būklė.

Mūsų organizmai kaupia įvairių chemikalų, kurių nebuvo prieš 60–100 metų, liekanas. Įprastai šios medžiagos į žmogaus organizmą patenka per maistą, orą ir vandenį. Vieni jų yra pašalinami labai efektyviai, tačiau kiti užsilieka ilgam laikui. Kūdikių ir vaikų organizmai, kurie yra ypač jautrūs, gali būti labiausiai pažeidžiami.

Švari aplinka, ekologiškas ir kokybiškas maistas yra pagrindinės atsargumo priemonės, kurios leidžia išvengti nepageidaujamų chemikalų ir padeda auginti sveiką kartą.

Vaikiškų tyrelių pradžia – trinti meduoliai

HiPP istorija prasidėjo dar XIX amžiaus pabaigoje, kai įkūrėjas Georgas Hippas (Georg Hipp) ir jo žmona Marija antro gimdymo metu susilaukė dvynukų. Tuomet G. Hippas užsiėmė midaus ir meduolių gamyba bei turėjo nuosavą kepyklą.

Šeimai auginant 8 vaikus ir patyrus sunkumų, jos išmaitinimas tapo tikru iššūkiu. Šeimos galva G. Hippas mažiausiems trynė meduolius, maišė juos pienu, kurį skiedė vandeniu. Ši žinia greitai išplito po apylinkes, o pagalbos kreiptis pradėjo ir kaimynai.

1923m. išduotas leidimas prekybai šiais produktais. 1956-aisiais metais Hippų šeimos Ehrensbergo ūkis Pfaffenhofene Vokietijoje paties Georgo Hippo iniciatyva buvo pertvarkytas į ekologinės žemdirbystės ūkį.

Ekologiškos daržovės ir vaisiai – šiuolaikinių tyrelių sudėtyje

Šiuo metu jau ketvirta HiPP šeimos karta sėkmingai tęsia ir plėtoja šeimos verslą. Įvairios daržovės ir vaisiai auginami daugiau nei 6000 ekologinių ūkių, o jų užimamos teritorijos siekia 15000 ha. Tai reiškia, kad net 15000 ha žemės ploto ir apie 122,5 mln. kub. m požeminio vandens yra apsaugoti nuo cheminių trąšų ir pesticidų.

Tokie ekologiniai ūkiai vadovaujasi svarbiausiais principais: laukai yra toli nuo pramonės objektų ar transporto kelių, sėjama tik į sveiką dirvą, nenaudojant chemiškai bei genetiškai apdorotos sėklos, augalų vegetacija neskatinama trąšomis ir auginama tiksliai tai rūšiai būdingomis sąlygomis. Taip pat gyvuliams neduodama jokių augimą skatinančių hormonų ir jie šeriami tik ekologiniuose ūkiuose užaugintu augaliniu pašaru. Tokiu būdu pasiekiamas dvigubas efektas: nuimamas ekologiškas derlius ir neteršiama, saugoma aplinka.

Aukščiausią HiPP produktų kokybę patvirtina HiPP kompanijos ORGANIC ženklas, kuriam keliami daug didesni reikalavimai nei to reikalauja ES teisės aktai.

Užsakymo nr.: PT_77739541