Dailesnės kūno linijos – ne vieninteliai Linos ir Loretos atradimai. Po susitikimų su gydytoja dietologe doc. Edita Gaveliene, sveikos gyvensenos specialistu Artūru Sujeta jos sparčiai kremta sveikos mitybos pradžiamokslį ir keičia ne tik savo, bet ir savo artimųjų racioną. Kartu su „GetFit“ sporto akademijos treneriais abi mėgina atrasti sau priimtiną fizinio aktyvumo formą ir jau džiaugiasi akivaizdžiai sumažėjusiomis kūno apimtimis.

Loreta ir Lina

Per 10 dienų dalyviai iš viso:

  • „Nutriless“ produktais pakeitė 160 įprastų valgymų (moterims – 5, vyrams – 6 valgymai per dieną, kas 2,5-3 val.).
  • Išgėrė daugiau nei 60 litrų vandens.
  • Iš viso nužingsniavo daugiau kaip 250 tūkstančių žingsnių.
  • Atliko įvairaus sudėtingumo mankštas.
Loreta ir Lina

Lina ir Loreta atvirai pasakoja apie savo startą projekte „21 pokyčių diena – grožiui ir sveikatai“. Ne tik apie rytinį džiaugsmą užlipus ant svarstyklių ir matant kas dieną mažėjančius skaičius, bet ir apie sunkumus iš savo galvų ravint lietuviams įprastos sočios ir riebios virtuvės stereotipus.

Loretos svarstyklės po 10 d.

Lina: Vakar svečiavomės pas tėvus. Namiškiai palaikė mus, nenukrovė stalo maskarponės pyragais. Patys prie arbatos užkandžiavo labai kukliai. Tėtis pasiūlė užsivesti „Praleistų progų dienoraštį“. Kai pasieksime savo tikslą, atsiversime dienoraštį ir galėsime išnaudoti visas praleistas progas.


Kol kas mano dienoraštyje toks sąrašas:

1) Saldainis karvutė. Toks šviežias ir minkštas.
2) Džiūvėsis su razinomis, pamirkytas į arbatą. Žiūrėjau, kaip sesuo graužia, ir seilė varvėjo.
3) Penktadienio vakarą žiūrint filmą neišgerta vyno taurė.
Bei iš tiesų tai žiauriai geras jausmas, kai išvažiuoji iš tėvų sotus, bet nepersivalgęs. Kur kas smagiau jaustis lengvai, negu vos patempti pilną skrandį iki automobilio.

Atrastas paprasto nekaloringo maisto skonis

Lina: Jausmas po 10 dienų paragavus įprasto maisto nepapasakojamas. Tai gali tik patirti. Jeigu kiekvieną dieną sočiai prisišveiti, o vakarą užbaigi bulvių traškučiais su alumi, negali suprasti, kaip kvepia juodos duonos riekė.

Lina

Mano pirmasis maistas buvo avižų košė. Tokia paprasta, kaip mūsų mamos pasakytų „biedna“, bet tooookia skani. Ypač tas kąsnis, kai papuola abrikoso gabaliukas. Jokio pieno, jokio sviesto, jokio cukraus.

Vyras valgė Iceberg salotas. Tiesiog lapų dubuo. Reikėjo pamatyti kaip jis jas triauškė. Su pirštais.
Svoris ir lengvumo jausmas džiugina. Bet mums didžiausias džiaugsmas buvo vėl iš naujo atrastas paprastų maisto produktų skonis. Gal už tai ir esame labiausiai dėkingi projektui. Savarankiškai to nebūtume padarę.

Kiekvieną dieną ragaujame tikrą paprastą maistą. Jis skanus pats iš savęs. Daržovės – tai ne tik pomidoras su grietine, marinuotas agurkas ir bulvių košė. Tai ir burokėlis, ir kaliaropė, ir cukinija, ir žiedinis kopūstas... Mėsa – tai ne tik kotletas grietinėlės padaže. O kruopos. Jos visos skirtingos ir turi savo skonį.

Loreta ir Lina

Mums jau buvo atsitikę taip, kad be saiko vartojome riebius padažus. Majonezą, kečupą, grietinėlę ir t. t. Kai taip valgai, maistą skaniu gali padaryti tik dar daugiau majonezo ar kečupo.

Labai sutrumpėjo apsipirkimo laikas parduotuvėje. Tiek daug nereikalingų skyrių ir produktų: bandelės, saldumynai, mišrainės, padažai..

Loreta: Vakar buvo mamos gimtadienis. Svečiai skanavo maistą. Man labai kvepėjo, žiūrėjau į žuvį ir galvojau: kaip aš tave praryčiau. Ant stalo balta mišrainė su majonezu, pupelių salotos su kepta duona ir svogūnėliais. Pajuokavau, kad viskas, ką jūs suvalgote per vakarą, telpa viename mažame mano indelyje.

Loreta

Keista, kad po susitikimo su gydytoja Edita Gaveliene į maistą žiūriu kitaip. Pavyzdžiui, rūkyti vištų sparneliai dabar man atrodo tokie riebūs, tik kvapas jų geras.

Papildytą ateinančių 11 dienų mitybos planą galite rasti čia.

Užsakymo nr.: PT_77562715

Dalintis
Nuomonės