Yra keletas paaiškinimų, kas tai lemia. Pavyzdžiui, sezoniniai svyravimai, gaunamos šviesos kiekis, hormonų lygio pokyčiai arba motyvacijos stoka. „Herbalife Nutrition" ekspertai pasidalijo trimis patikrintais patarimais, kaip laikytis savo pažadų, susijusių su mityba, fizine veikla ir veido odos priežiūra.

1. Sėkmingai reguliuokite ir mažinkite svorį – subalansuokite mitybą ir nepraleiskite valgymų


Ar pavasarį pasižadate reguliuoti ir mažinti svorį? Ar planuojate susigrąžinti gražias kūno formas? Tiek subalansuota mityba, tiek reguliarus valgymas yra esminiai svorio valdymo aspektai, ypač tiems, kurie nori atsikratyti papildomų kilogramų. Subalansuota mityba ir dieta nereiškia, kad reikia badauti. Tai reiškia, kad reikia protingai rinktis maistą, kad mūsų kūnas gautų visų būtinų maistinių medžiagų –
baltymų, angliavandenių, vitaminų, skaidulų ir mineralų.


Kai kurie žmonės klaidingai mano, kad praleisdami valgymus jie sumažins svorį. Ypač pusryčius. Taip, tai turės įtakos svorio mažėjimui, tačiau tai bus kenksminga kūnui ir, greičiausiai, sukels vadinamąjį „jo-jo“ efektą: svoris, kurį prarasite, sugrįš dvigubai. Negalima pamiršti ir to, kad praleidžiant valgymus, svyruoja gliukozės (cukraus kraujyje) lygis, tad sulėtėja metabolizmas. Tokios pasekmės galiausiai gali skatinti persivalgymą ir svorio augimą. Nepamirškite gerti pakankamai vandens tarp valgių ir užkandžių. Labai svarbu vengti ilgesnių negu 3-4 valandų pertraukų tarp valgių, kad būtų palaikomas normalus gliukozės kiekis kraujyje.

„Herbalife Nutrition" ekspertė ir gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė pataria
Pabandykite nevalgyti vėlai vakare. Vakarieniauti reikia likus 2-3 val. prieš miegą, bet ne vėliau kaip 20 valandą. Tarp vakarienės ir pusryčių turi būti bent 12 valandų tarpas. Jei esate vienas iš tų, kurie visada skuba rytais, pabandykite pasigaminti „Herbalife Nutrition Formula 1“ baltyminio kokteilio, sumaišydami jį su stikline pieno ir pridėdami mėgstamų vaisių ar uogų.

Kad nepraleistumėte valgymų, visada turėkite pasiruošę sveikų užkandžių, pavyzdžiui, vaisių, daržovių, viso grūdo batonėlių, riešutų. Taip pat galite išbandyti „Herbalife Nutrition Formula 1 Express Meal" batonėlį, kuriame yra baltymų, skaidulų ir kitų naudingų ingredientų. Jei valgysite pakankamai baltymų, ilgiau jausitės sotūs ir išvengsite persivalgymo. Savo ruožtu „Herbalife Nutrition Formula 1“ baltyminis kokteilis yra puiki alternatyva subalansuotam maistui, kuriame yra daug aukštos kokybės baltymų, amino rūgščių, vitaminų ir mineralų.


2. Pasisemkite motyvacijos sportuoti iš aplinkinių žmonių
Ar sunku reguliariai sportuoti?

Rekomenduojama kasdien sportuoti bent po 30 minučių, tačiau ne paslaptis, kad šaltu oru daug sunkiau prisiversti tai daryti. „Herbalife Nutrition" fitneso ekspertė Linda Patkovska ragina: „Manau, kad tik pats žmogus gali save motyvuoti. Yra keletas būdų, kaip tai padaryti. Galite pradėti kartodami sau, kad po kiekvienos treniruotės esate arčiau savo tikslo. Visada atsiminkite priežastį, kodėl pradėjote sportuoti. Pabandykite vizualizuoti, kaip atrodysite ar jausitės, pasiekę savo tikslus." Nauja apranga, puiki muzika ir teigiamas požiūris taip pat gali padėti palaikyti motyvaciją tęsti treniruotes.

Pabandykite nusistatyti mažesnius ir didesnius tikslus bei fiksuoti, kaip tobulėjate. Kai kuriems žmonėms sportas su draugais ar kitais žmonėmis sporto salėje yra puiki papildoma motyvacija. Galbūt kompanionas, kuris prisijungs sportuoti kartu, padės siekti aukštesnių tikslų. Kad būtumėte kupini energijos, valandą iki treniruotės rinkitės subalansuotą ir tinkamą maistą. Galite išbandyti „Herbalife Nutrition Formula 1 Express Meal" batonėlį kaip sveiką užkandį. Nepamirškite treniruočių metu palaikyti drėgmės balansą – gerkite pakankamai vandens arba vartokite „Herbalife Nutrition Aloe Concentrate", kuris papildomai atgaivins ir tonizuos.


Treniruočių dažnumas priklauso nuo jų tipo ir intensyvumo. Visų pirma pabandykite suplanuoti treniruotes kiekvieną dieną tuo pačiu metu. Taigi, pasižiūrėkite, kada turite laisvo laiko ir suplanuokite treniruotes kaip verslo susitikimą. Atminkite, kad jūsų įpročius įtakoja jūsų tikslai. Siekiant išvengti pernelyg intensyvių treniruočių ir raumenų skausmo, rekomenduojama palaipsniui didinti treniruočių intensyvumą.

3. Analizuokite, ko trūksta, ir papildykite veido odos priežiūros procedūrą


Ar norėtumėte pasitikti pavasarį atrodydami puikiai? Ar pastaruoju metu analizavote savo veido odos priežiūros įpročius? Šaltu oru mūsų veido oda yra veikiama kelių žalingų veiksnių. Norint turėti jaunatvišką ir švytinčią veido odą, reikia atlikti gerai apgalvotas veido odos priežiūros procedūras bei naudoti tinkamą kosmetiką.

„Šaltesniu oru jūsų veido odai taip pat reikalinga kosmetika, turinti specifinių ingredientų – augalų ir ekstraktų, kurių poveikis patvirtintas moksliniais tyrimais", - pažymi „Herbalife Nutrition" dermatologė ir aukštos kvalifikacijos veido odos priežiūros specialistė Julia Levinson.


Antioksidantai yra svarbūs veido odos priežiūrai, nes jie padeda atsikratyti laisvųjų radikalų daromos žalos ir gali padėti išlaikyti sveiką odą. Pavyzdžiui, vitaminai C ir E, kurie yra antioksidantai, padės atstatyti odos ląsteles ir apsaugoti nuo priešlaikinio senėjimo. Žiemą patartina naudoti odos priežiūros produktus, kurių sudėtyje yra alavijo, makadamijų aliejaus, alyvuogių aliejaus, sezamo aliejaus arba saulėgrąžų aliejaus, kurie maitina odą. „Herbalife SKIN" linijos gaminiai turi visų šių ingredientų.

Metų laikas netrukus pasikeis, todėl dabar yra pats tinkamiausias metas sutelkti dėmesį į veido odos priežiūros priemones ir peržiūrėti savo odos priežiūros įpročius bei įtraukti tai, ko trūksta. Pavyzdžiui, jei naudojate drėkinančią priemonę iškart nuvalę veidą, prieš tai naudokite toniką. Išbandykite „Herbalife SKIN Energizing Herbal Toner" – jis sudrėkins bei atgaivins pavargusį odą. Jei prieš pat eidami miegoti tepatės dieniniu kremu, pakeiskite šį įprotį ir nakčiai naudokite tinkamą naktinį kremą. „Herbalife SKIN Replenishing Night Cream" suteiks ilgalaikį drėkinimą, tad atsibudus oda bus minkštesnė ir lygesnė.

Daugeliu atžvilgių pažadai yra gyvenimo būdo pokytis. Tai reiškia, kad turi keistis ne tik jūsų veido odos priežiūra, bet ir mityba, kuri turi būti subalansuota. Pavyzdžiui, nepamirškite gerti pakankamai vandens ir valgyti produktų, kurių sudėtyje yra ypač naudingų jūsų odai maistinių medžiagų: antioksidantų, skaidulų, maisto produktų su dideliu kiekiu vandens ir vitamino C bei omega-3 riebalų rūgščių. Šį pavasarį patobulinę savo odos priežiūrą, vasarą pasitiksite švytėdami!


Daugiau informacijos apie „Herbalife Nutrition" ir „Herbalife Nutrition" produktus rasite apsilankę:
www.herbalife.lt

Sekite „Herbalife Nutrition“ svetainėje Facebook.com

Užsakymo nr.: PT_77460445