Pasak Tarptautinio implantologijos centro MIR gydytojų, daugelį pacientų nuo gražių permainų atitolina nepagrįsta baimė ir išankstinės nuostatos. Vieni nerimauja dėl galimo ilgo ir sudėtingo gydymo, kiti - dėl išlaidų, o treti tiesiog drovisi susidariusios situacijos. Tačiau delsdami problemų neišsprendžiame, tik padidiname jas. Juolab kad šiandien rezultatu pacientas gali džiaugtis vos po vienos savaitės intensyvaus gydymo.

Nuosavų dantų estetinio vaizdo atkūrimas – viena iš dažniausiai atliekamų odontologinių procedūrų, teigia MIR klinikos gydytoja Jolita Ruginienė. Dantų problemų būna įvairių, tačiau tikrai nėra tokių, kurių nebūtų galima išspręsti. Estetinis plombavimas, mini protezavimas (laminatės) bei protezavimas – pagrindiniai nuosavų dantų restauravimo būdai, kurių pagalba galima atkurti ėduonies pažeistus, nudilusius bei nuskilusius dantis, pakoreguoti jų formą, spalvą ar dydį.

Estetinis plombavimas

Priešingai nei dauguma mano, estetinis plombavimas atliekamas ne tik priekinių dantų srityje. Kiekvienas dantis, nepriklausomai nuo jo vietos burnoje, privalo būti atkuriamas išlaikant tam tikrą formą ir parenkant tinkamą spalvą, kad kramtant nebūtų juntamas diskomfortas, o šypsantis – pastebimas skirtumas. Pagrindinis estetinio plombavimo privalumas - kaina, trūkumas – ilgaamžiškumas. Net ir tinkamai rūpinantis burnos ertme, vidutinė plombos tarnavimo trukmė 5 – 7 metai. Ilgainiui šiuo būdu restauruoti dantys pakeičia atspalvį, plomba pradeda trupėti.

Prieš/Po estetinio plombavimo

Mini protezavimas (laminatės)

Kaip ir bet kurioje kitoje srityje, taip ir odontologijoje vyrauja tam tikros tendencijos. Kažkada populiariausias pasirinkimas buvo estetinis plombavimas, šiandien – laminatės.
Jos, kaip ir plombos, skirtos nedidelių bei vidutinių defektų koregavimui. Tačiau privalumų turi kur kas daugiau. Skirtingai nei plombos, laminatės ilgainiui nekeičia spalvos bei netrupa.
Dantų paviršius padengtas laminatėmis atrodo itin natūraliai, o jų tarnavimo laikas kur kas ilgesnis nei estetinio plombavimo.

Prieš/Po dantų laminačių

Protezavimas

Protezavimas ant dantų atliekamas tuomet, kai jie yra pažeisti tiek, kad jų nebeįmanoma patikimai atkurti plombinėmis medžiagomis ar laminatėmis, bet dar galima išsaugoti nuosavus dantis. Protezai (vainikėliai), kaip ir laminatės, gaminami laboratorijoje, kiekvienam pacientui individualiai, sukuriant reikiamą formą bei parenkant tinkamą atspalvį. MIR klinikos dantų laboratorijoje vainikėliai gaminami tik iš cirkonio keramikos tam, kad būtų pasiektas geriausias galutinis rezultatas. Cirkonio keramika, bene, labiausiai vertinama protezavimo medžiaga, kuri pasižymi ypatingu tvirtumu, ilgaamžiškumu bei nepriekaištingu estetiniu vaizdu.

Prieš/Po potezavimo

Gydymo trukmė: 2-4 savaitės

Nepriklausomai nuo to, kurį iš minėtų būdų pacientas pasirinks, dantų gydymas bei estetinio vaizdo atkūrimas užtruks nuo dviejų iki keturių savaičių. Tiksli gydymo trukmė, vizitų skaičius, reikalingos procedūros bei kainos numatomos konsultacijos metu gydymo plane, kuris sudaromas kiekvienam pacientui individuliai.

Užsakymo nr.: PT_77342223