Tobulo šokolodo - į Belgiją

„Belgiškas šokoladas ypatingas, nes belgai žino kos turi būti geriausias šokoladas pasaulyje, koja kojon žengia su naujausiomis technologijomis, naudoja tik pačios aukščiausios kokybės sudėtines dalis. Tikras kokybiškas belgiškas šokoladas nėra pigus gardėsis. Bet kartą paragavus belgiško šokolado jo rafinuoto skonio neįmanoma supainioti su jokiu kitu. Tad nieko keisto, kad sumanę pagaminti itin išskirtinius ledus aplietus būtent ypatinguoju tiktu belgišku šokoladu, žinių semtis su kolegomis nuvykome į Briuselį, Erembodegem mieste esantį šokolado fabriką“, – pasakoja išskirtinius DADU ledus gaminančios įmonės „Vikeda“ technologė Violeta Kutavičienė, kartu su kolegomis mokęsi kaip tobulai aplieti lietuviškus ledus kokybiškiausiu pasaulyje šokoladu iš Belgijos.

„Negali būti jokių kompromisų, jei gaminame, tai tik geriausią produktą“ – sako specialistė, tad net kelias dienas ji su bendradarbiais praleido taip pat ir Puratos centrinėje būstinė Belgijoje, kurioje darėme eksperimentus Groot - Bijgaarden mieste, šalia Briuselio. Šokoladas buvo šildomas, šaldomas, maišomas... stebėjome visą procesą, dalyvavome jame patys ir negalėjome atsistebėti Belgijos šokolado gamintojų meistriškumu“, – pasakoja moteris. Ji atvira – į Belgiją jie vyko norėdami sužinoti kaip tobulai padengti lietuviškus ledus šiuo išskirtiniu šokoldu. „Kiek atlikdavome bandymų namuose, mums nepavykdavo, šokoladas nutrupėdavo, ledus padengdavo netolygiai arba nukrisdavo visai. Nutarėme, kad be specialistų pagalbos neapsieisime, nes kokybė mums vis tik svarbiausia“, – sako V. Kutavičienė. Moteris atskleidžia, kad komandiruotės metu įgytos žinios šiuo metu fabrike jau pritaikytos praktiškai, o ar sėkmingai galės nuspręsti patys pirkėjai paragavę naujų belgišku šokoladu aplietų DADU ledų.

Algirdas Gauronskis

Ledai – tik iš lietuviško pieno

„Mūsų prekybos skyrius visą laiką analizuoja rinką, ką žmonės mėgsta, ko jiems trūksta. Pastebėjome, kad pirkėjai vis labiau gilinasi į produkto sudėtį, analizuoja ingredientus, taip pat stengiasi maitintis sveikiau. Mūsų įmonėje naudojamas natūralus lietuviškas pienas, jis nenugriebiamas, todėl yra riebus ir baltymingas, manau, dėl šių priežasčių mūsų plombyrai ypatingai gardūs ir, žinoma, valgant jaučiasi subtilus šviežio pieno skonis. Noriu pastebėti, kad kiekvieną dieną į gamyklą atvežama apie 10 tonų šviežio pieno, o kadangi jo riebumas visuomet skiriasi, kiekvieną kartą, atlikus privalomus kokybės tyrimus ir nustačius tikslų pieno riebumą, receptūra, pagal kurią gaminami ledai, yra koreguojama ir tik tada pradedama vienų skaniausių Lietuvoje ledų gamyba“, – apie skaniųjų ledų gaminimo subtilybes pasakoja įmonės „Vikeda“ generalinis direktorius Algirdas Gauronskis. Beje, būtent iš gardžiojo lietuviško pieno ir mūsų miškuose rinktų mėlynių pagaminti ledai „Arctica“ pelnė 2017 -ų metų aukso medalį.

Investicija į jaunimą – investicija į ateitį

Koncernui „Vikonda“ priklausanti įmonė „Vikeda“ aktyvus jaunimo ir studentų partneris – draugystė su Kauno technolgijos universitetu duoda savų vaisių – būtent šį universitetą baigęs ne vienas įmonės darbuotojas, tad ir praėjusiais metais nuolat atsinaujinanti įmonė dalyvavo KTU karjeros dienose.

Kaip pasakojo „Vikeda“ generalinis direktorius Algirdas Gauronskis, pastaruoju metu „DADU“ ledus gaminančiame fabrike įvyko nemenki pokyčiai – „siekdami išlikti konkurencingi pasaulinėje rinkoje, privalome nuolat investuoti į naujas technologijas ir našumą. Todėl buvo pastatyta ir paleista trečia ledų gamybos linija, konvejeriai bei pakavimo robotai, kuriems patikėtas monotoniškas ir sunkus darbas – dėžių krovos procesas, todėl fiziškai sunkius, rutiniškus ir žmonėms sunkius fizinius darbus atlikti tapo gerokai lengviau. Buvo atliktas didelis darbas, nes visas naujausias technologijas turėjome pritaikyti taip, kaip to reikia būtent mums, kad nepakistų nei kokybė, nei skonis, kadangi ledus gaminame pagal unikalią ir pasaulyje turbūt mažai benaudojamą technologiją – iš šviežio nenugriebto pieno, o ne iš grietinėlės ar pieno miltelių.

O šių metų „KTU karjeros dienose 2017” pristatėme dar niekur neregėtą naujieną Lietuvos rinkoje – juodus it anglis ledus juodame vaflyje. Smagu, kad jaunimas labai teigiamai įvertino mūsų technologų sukurtus unikaliuosius ledus ir mūsų šaldytuvas ištuštėjo kone per valandą – pasisekimas gerokai viršijo mūsų pačių lūkesčius. O ir susidomėjimas pačia įmone buvo milžiniškas - parsivežėme šimtus potencialių darbuotojų užpildytų anketų. Esu įsitikinęs, jog išsirinksime pačius gabiausius, labiausiai motyvuotus aukštos kvalifikacijos specialistus, kurie galėtų valdyti ir prižiūrėti robotusbei specialistus, kurie būtų pasirengę nuolat tobulėti ir kurti produktus, mėgiamus ne tik Lietuvoje, bet ir vakarų Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir net kai kuriuose labai egzotiškuose kraštuose, o jei tiksliau – Jungtiniuose Arabų Emyratuose. DADU ženklu pažymėtų ledų čia jau galima nusipirkti ir jie, beje turi stulbinamai didelę paklausą.

Užsakymo nr.: PT_77255409