Sveikesnis maistas – rūpestis klientais

Praėjusiais 2017 metais „Kėdainių konservų fabrike“ būta ypač daug džiugių, verčiančių judėti į priekį, įvykių.

Renginyje „Lietuvos metų gaminys 2017“ Lietuvos pramonininkų konfederacija išrinko reikšmingiausius, rinkoje pripažinimo sulaukusius, vartotojų ir ekspertų sektoriaus palankiai įvertintus produktus ir paslaugas. Čia „Kėdainių konservų fabrikas“ už kietojo sūrio užtepėlę su česnakais laimėjo garbingą aukso medalį. Įmonė apdovanojama jau keturioliktąjį kartą.

 „Kėdainių konservų fabriko“ gaminiai

Taip pat Sveikatos apsaugos ministerija ir maisto produktų gamintojai pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo įsipareigojo gerinti maisto produktų sudėtį – mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį juose, siekiant užtikrinti geresnę ir sveikesnę jų sudėtį. Pirmieji prie šios savanoriškos iniciatyvos prisijungė ir bendradarbiavimo susitarimus pasirašė ir koncernui „Vikonda“ priklausantis „Kėdainių konservų fabrikas“.

Gamyboje naudojami lietuviški ir sveikesni produktai

Atsižvelgiant į aukštą gyventojų sergamumą lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, rekomenduojama gerinti mitybą mažinant suvartojamos druskos, sočiųjų riebalų, paprastųjų angliavandenių kiekį, taip pat apriboti šių medžiagų kiekį rinkai tiekiamuose maisto produktuose. „Mūsų fabrikas visuomet teikė prioritetą kokybei ir gaminiams, susidedantiems iš kuo sveikesnių ir, žinoma, Lietuvoje auginamų produktų. Mūsų jau pelnytas ir nuolat augantis pirkėjų pasitikėjimas rodo, jog žengiame teisingu keliu, tad atsakingai ir su džiaugsmu prisidedame prie šios sveikintinos iniciatyvos“, – sakė „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis.

Skirmantas Nevidomskis

Šiame fabrike nuolat atnaujinamas ir gaminių iš sveikų produktų asortimentas, o pati įmonė jau nebe pirmus metus itin glaudžiai bendradarbiauja su Kauno technologijos universitetu - ne vienas čia mokslus krimtęs studentas šiandien dirba itin populiarius produktus gaminančiame fabrike. „Bendraudami su studentais, supratome, jog jie turi daug ir gerų idėjų, tačiau kartais jiems pritrūksta galimybių tas mintis realizuoti. Nutarėme studentams suteikti galimybę sukurti visiškai naują gaminį, o laimėtojams skyrėme motyvuojančią piniginę premiją. Pasirinkome būsimus maisto technologus, kurie pagal programą kaip tik ir mokėsi naujo gaminio sukūrimo ypatybių. „Kėdainių konservų fabrikas“ ne tik paskyrė tūkstančio eurų premiją geriausią gaminį sukursiančiam studentui, bet ir įsipareigojo tą gaminį įvesti į rinką, Noriu pasidžiaugti, jog šiais metais „KTU karjeros dienose 2017” startavome su puikia KTU studentų drauge su mūsų fabriku sukurta multi uogų uogiene, buvo be galo smagu renginyje kartu su vienu iš kūrėjų Navaneeth Parthasarathy pristatyti šį gaminį, kuris, nors rinkoje pasirodė visai neseniai, jau pelnė pirkėjų meilę ir pripažinimą. Dar smagiau, jog mūsų stendas sulaukė itin didelio dėmesio, o mes patys vos spėjome atsakinėti į besidominčių mūsų įmone studentų klausimus. Nėra ko slėpti – jauni talentai mūsų įmonėje labai laukiami, o čia perspektyvių jaunuolių sutikome iš tiesų daug“, – po KTU karjeros dienų įspūdžiais dalijosi „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis.

„Kėdainių konservų fabrikas“ – rinkos lyderis

Daugiau nei dvi dešimtis metų sėkmingai veikiantis fabrikas bei jame dirbantys aukščiausios kvalifikacijos maisto technologai kiekvienais metais stebina naujovėmis, tačiau nepamiršta ir laiko patikrintų bei pirkėjų itin pamėgtų gaminių.

Įmonės vadovai pabrėžia, jog vienas svarbiausių dalykų visuomet jiems buvo ir bus įmonės reputacija, parodanti ne tik tai, ar įmonė sugeba sėkmingai pardavinėti produktus, tačiau ir tai, ar ji atlieka savo socialines funkcijas. Vartotojai pasitiki „Kėdainių konservų fabrikas“ prekės ženklu, yra patenkinti gaminiais, nes jie žino – čia gaminama be konservantų, aukštos kokybės ir vartotojų pasitikėjimo verti produktai. O ir pati įmonė smarkiai plečiasi, vis daugiau įvairios produkcijos iškeliauja į kitas pasaulio šalis ir taip yra garsinamas Lietuvos vardas.

Štai ir neseniai Kinijoje, Šanhajuje vykusios parodos „FHC China“ metu užmegztos naujos pažintys atveria duris į dar platesnius tarptautinės rinkos vandenis. „Specializuotos parodos labai patogios ne tik dalyviams, bet ir parodų lankytojams. Vienoje vietoje ir vienu laiku klientai gali susipažinti su daugeliu rinkoje veikiančių įmonių pasiūlymais, palyginti siūlomas prekes, įvertinti savo padėtį rinkoje, susipažinti su konkurentų pažanga, tirti ir analizuoti rinką“, – po kelionės į Kiniją sakė „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis. Beje, šios parodos metu buvo pristatyta ir gausybės žmonių susidomėjimo sulaukė labai sveika lietuviška daržovė – burokėlis, į kurios auginimo, laikymo ir apdorojimo kokybę fabrikas pastaruoju metu investavo daug lėšų bei laiko.
„Burokėlis – labai sveika, visame pasaulyje populiarėjanti ir itin vertinama daržovė.

 „Kėdainių konservų fabriko“ gaminiai

„Kėdainių konservų fabrikui“, pradėjus eksportuoti burokėlius į tokias šalis, kaip Japonija, Kanada, Švedija, jie susilaukė labai didelio susidomėjimo. Tokiose šalyse, kaip Kanada ar Japonija, ši išvirta ir vakuume supakuota daržovė tapo sensacinga naujiena. „Iki šiol jie tokio produkto minėtose šalyse nebuvo matę, tad nutarėme šią kryptį vystyti ir plėtoti“, – pasakojo vieno inovatyviausių fabrikų Lietuvoje generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis. „Kaip žinia, burokėlis yra sezoninė daržovė, derlius nuimamas rudenį. Juos, žinoma, galima laikyti iki pavasario, tačiau pastebėjome, jog neretai laikymo metu burokėlio kokybė kinta, ji prastėja. Mes savo pirkėjams norime tiekti aukščiausios kokybės produktus visą sezoną, tad kreipėmės į Lietuvos mokslininkus ir paprašėme jų išspręsti tiek žaliavos laikymo klausimus, tiek ir atrinkti perdirbimui tinkamiausias burokėlių veisles. Kitaip tariant, paprašėme atlikti mokslinius tyrimus parenkant tokias veisles ir auginimo technologijas, kurios atitiktų visus mūsų keliamus reikalavimus kokybiškai žaliavai. Iki šiol perdirbimui naudojome tradicines, šiuo metu Lietuvoje auginamas veisles. Tačiau siekdami tobulybės, norime, kad mūsų fabrikui auginami burokėliai būtų ir skaniausi, ir intensyviausios raudonos spalvos, o taip pat tinkamiausi mūsų turimai įrangai – tai užtikrins minimalų atliekų kiekį ir bus tausojama aplinka“, – gamybos niuansus atskleidžia S. Nevidomskis.

Beje, būtina pastebėti, jog vien praėjusiais metais „Kėdainių konservų fabrikas“ dalyvavo trijose tarptautinėse parodose: „PLMA-2017“ Amsterdame, „Anuga-2017“ Vokietijoje ir dabar – „FHC-China“ Šanchajuje, Kinijoje. 2018 metais planuojama, jog įmonė dalyvaus net keturiose parodose – „GULFOOD-2018“ Dubajuje, „FOODEX JAPAN-2018“, Tokijuje, „PLMA-2018“ Amsterdame, „SIAL Paris-2018“ Prancūzijoje. Visos parodų bei kelionių metu gautos žinias pritaikomos „Kėdainių konservų fabrike“ ir tai yra viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl savo pirkėjams ši įmonė nuolat siūlo pačių įvairiausių skonių bei neįprasčiausių produktų.

Užsakymo nr.: PT_77248833