Istorijos, įdomesnės už Radvilas

Viena iš pirmųjų mikroistorinių vakarienių Biržuose vyks vasario 23 d. Kvietime skelbiama, jog svečiai mėgausis teatrališku gero maisto ir nesumeluotų istorijų ritualu. Per skirtingus Biržų krašto patiekalus ir gėrimus bus siekiama daugiau sužinoti apie gyvenimą, patį save ir, žinoma, Biržus. Mikroistorines vakarienes organizuoja Rinkuškių restoranas „Alaus kelias“, garsėjantis dinamiškomis ekskursijų programomis ir stipria Biržų krašto virtuve.

„Biržus visi yra įpratę sieti su Radvilomis, tačiau tikrasis miesto veidas atsiskleidžia per kitokias – gyvas, neakademines, o dažnai ir mistiškas - istorijas”,- teigia vienas iš restorano savininkų Sigitas Kalkys: „Neįtikėtina, kiek mistiškų istorijų įvyko Biržuose, kuris šia prasme nenusileidžia net ir garsiajam Twin Peaksui”.

Mikroistorinių vakarienių metu biržiečių istorijos yra derinamos su unikaliais biržietiškais patiekalais ir gėrimais, tokiu būdu sukuriant unikalią gastronominių ir dvasinių įspūdžių dinamiką. „Dirbdami petys į petį su restorano šefais ir garsiais miestelio pasakoriais, svečiams parengėme kelionę po naujus prasmių ir skonių pasaulius”, – pasakojo S. Kalkys.

Vakarienė restorane

Už mažų įvykių – didelės prasmės

Degustuodami nekasdieniškus biržietiškus patiekalus (pasirinkimo netrūks net veganams!), vakarienės svečiai atsidurs sau neįprastose situacijose ir atras netikėtus atsakymus į pamatinius gyvenimo klausimus.

„Pavyzdžiui, vakarienės metu kalbėsime apie legendinį žirgą Pupsį, kurį 1999-aisiais pasiglemžė negailestinga biržietiška smegduobė”,- vieną iš vakarienės temų pristatė renginio organizatorė Ramunė Gelažnykaitė: „Tačiau tuomet objektyvą atsuksime į žmogų, primindami stebuklingą žmogaus gebėjimą išsaugoti ir branginti atminimą tų, kuriuos likimas skriaudė nepelnytai”.

Panašiai ir kitos biržietiškos istorijos vakarienės metu bus susietos su pamatiniais žmogiškos būties klausimais ir „skoniais”. Visgi, paprašyti atskleisti vakarienės meniu iš anksto, organizatoriai išlieka paslaptingi. Ant biržietiškos duonos jie žada užtepti „įmintų visatos dėsnių” užtepėlės. O biržetišką sriubą pagardinti „lietuviškos dvasios nepalaužiamumo” prieskoniais.
Vakarienė restorane

Išbandė su žurnalistais

Vasario 23 d. Rinkuškiuose vyks jau antroji tokio pobūdžio mikroistorinė vakarienė. Pirmąkart toks renginys buvo organizuojamas praėjusių metų lapkritį, kuomet biržietiškais patiekalais ir istorijomis buvo vaišinami garsūs šalies žurnalistai, visuomenės veikėjai ir kelionių agentūrų atstovai. Įspūdžius iš šio renginio Delfi aprašė čia.

„Netikėtu vakarienės formatu pavyko sušildyti net ir visko mačiusius ir pasaulį išmaišiusius svečius, todėl mikroistorines vakarienes nutarėme paversti reguliariu reiškiniu Biržų miesto gyvenime”, – tvirtino Sigitas Kalkys: „Vienu metu maitinant ir žmogaus sielą, ir skrandį, galima sukurti kai ką stebuklingo, todėl kviečiu nepasididžiuoti, atvykti į Šiaurės Lietuvą ir iš naujo susipažinti su Biržų kraštu, kurį mes su pagarba vadiname lietuviškuoju Twin Peaksu”.

Vasario 23 d. Biržuose vyksiančios vakarienės organizatoriai žada ir vėl suderinti šešias unikalias Biržų mikroistorijas su šio krašto virtuvės tradicijomis. Mikroistorinės vakarienės metu bus galima mėgautis pažinimo ir neįmintų visatos dėsnių skoniu, atstatyto teisingumo skoniu, šypsotis verčiančios politikos skoniu, kitoniškumo ir azarto skoniu, nepasidavimo ir pergalingų idėjų skoniu bei nesuvaržytos laisvės ir jaunystės skoniu. „Alaus kelio“ restoranas žada, kad didelio pasisekimo sulaukusi Mikroistorinė vakarienė taps tradiciniu renginiu, kuris į Biržų kraštą ir ateityje vilios turistines gurmanų grupes iš visos Lietuvos.

Mikroistorinės vakarienės premjera vyks vasario 23 dieną 19:30 val. restorane „Alaus kelias“, adresu Alyvų g. 8, Biržų k., Biržų raj.. Staliukų rezervacija telefonu +37065952526.

Užsakymo nr.: PT_77202879